Konuyu açalım bakalım bu konuda nasıl bir yaklaşım çıkar alkaralardan.

Futbol'un geleceğini kadınlara genişlemekte görüyor UEFA. Dolayısı ile her yıl artan oranda kadın futbolunu destekliyorlar (Maddi destek de dahil olarak). Türkiye'de ise 2000'lerin başında dibe vurduktan sonra yeniden ivme kazanıyor. TFF önemli kulüpleri çekmek için gayret ediyor (Kız Futbol Eğitim merkezi programları ile antrenör maaşı ödemeye kadar). Beşiktaş ve Galatasaray 1999'lulardan oluşturdukları kadrolar ile altyapı çalışıyorlar. Eskişehir zaten liglerde oynuyor. UEFA kriterleri içinde de yanılmıyorsam kadın futbol şubesine sahip olmak var.

Ankara'dan liglere katılabilen yalnızca iki takım var. İkinci ligde yer alan Fomget ve Atlantik. Oysa yakın geçmişte Türkiye şampiyonlukları yaşadıktan sonra kapanan Gazi Üniversitesinin gösterdiği gibi ciddi bir potansiyel var Ankara'da. Son şampiyon Konak Belediyesi'nin maliyeti ise bizim isabetsiz tek bir transferimizde harcadığımız paranın yanında ancak küsurat kalıyor. Üstelik Konak şampiyonlar ligine gidiyor.

Altyapımız bünyesinde açılacak kız futbol programı ile 2-3 yıl içinde Gençlerbirliği Kadın Futbol takımı Türkiye Şampiyonluğuna oynayan bir takım çıkartır.Fabrika gibi altyapımız var. Belki şampiyonlar ligi görürüz. Ama her şeyden önce kadınların spor olağına eşit derecede ulaşması ile ilgili bir büyük adım atar takım. Ankara'nın ve futbolun aydınlık yüzü olduğunu herkese gösterir. Kimbilir, belki Avrupada Lyon ile, Wofsburg ile aşık atar.

Havaalanında beklerken aklıma geldi işte. Bu ara biraz detaylı ilgileniyorum bizim mahallenin kızlarına kurduğumuz futbol takımı ile. Dudulluspor yapabiliyorsa Gençlerbirliği haydi haydi yapar.