Alıntı Adem Erkoçak demiş ki... Mesajı göster
Bu başlıkta, futbol adına bir takım sorular ortaya atıp, konu hakkında bir tartışma başlatmak istiyorum. Umarım katılırsınız...

İlk konumuz şu olsun: Sizce, hatalı bir faul kararında hakem mi yanlış yapmıştır, futbolcu mu?

Gözlemlediğime göre bizim ligde faullerin çoğu yapılmıyor, alınıyor. Futbolcular ve antrenörler bunu bir taktik olarak kullanıyorlar.

Böyle olunca birçok pozisyonda hakemler gibi biz de yanılıyoruz. Peki, neden bu durumda -genellikle- sadece hakemler suçlanır?

Bu sorunu aşmak için şöyle bir yöntem işe yarayabilir mi:

Her maç, videodan tekrar izlenecek ve hakemi yanlış yönlendiren futbolcunun sağladığı avantaj, maçtaki karara müdahale edilemeyeceği için, rakibi olumsuz etkilediği ölçüde kendisine yansıtılacak.
Örneğin, bir oyuncu kendini yere atarak rakibine sarı kart aldırdı. Bu kart rakip oyuncudan silinip, herkesi aldatan oyuncuya yazılacak.
Veyahut, haksız bir penaltı kazandıran oyuncu, sonraki 2 maçtan men edilecek.

Belki bu sayede, yaptığı şeyin oyun anında olmasa bile sonradan mutlaka cezalandırılacağını bilen oyuncu da, kurallar yoluyla belki biraz daha doğru davranmaya itilecek. En önemlisi oyun daha seyredilebilir olacak ve dürüst bir şekilde oynanacak.

Siz ne dersiniz, bu işe yarar mı?
Bence çok işlevsel ve gerekli. Uğur Meleke bu tip çok yazı yazar. Onun stiline benzemis.

Bu arada bu konuyla belki alakasız ama euro 2016 öncesinde, sahada aksiyon devam ederken yerde kalan oyuncu için oyunu durdurup durdurmama hakemin sakatlığı ciddi bulma takdir yetkisi kriterine bağlanmıştı diye bir kural hatırlıyorum. Ancak izledigim hic bir macta böyle bir durumda hic oyunun devam ettirildigini görmedim. Yalan mi oldu bu kural yoksa ben ruyamda mi gördüm?