Gençlerbirliği, Tarsuslu Kadın Futbolcuları Unutmadı

Başkent temsilcisi, zor günler yaşayan Tarsus Gençlerbirliği Kadın Futbol takımına spor ve sağlık malzemeleri gönderdi- Teknik Direktör Mehmet Özdilek:"Dünya Kadınlar Günü için bu organizasyonu planlamıştık ancak kısmet bugüneymiş""Daha çok kadının futbolun içinde aktif yer alması için de projeler geliştirmeliyiz"- "Biz 91 yıllık bir camiayız. Bu 91 yılın sorumluluğuyla genç arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz"


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanı ve teknik direktörü Mehmet Ceber'in vefat etmesiyle zor günler geçiren Türkiye Kadınlar 2. Ligi takımlarından Tarsus Gençlerbirliği Kulübü'ne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu yardımı ulaştırmayı amaçladıklarını, ancak çeşitli nedenlerle gerçekleştiremedikleri girişimin bugüne kaldığını belirtti.

"Dünya Kadınlar Günü için ne yapabiliriz?" diye düşünürken, kulüpten arkadaşlarının Tarsus Gençlerbirliği'nin zor durumda olduğuna dair haberi kendisine gösterdiklerini anlatan Özdilek, "Haberde takımın yoksulluk ve yoksunluklar arasında zor günler geçirdiği yazıyordu. Açıkçası hem 8 Mart'a çok az bir vakit vardı. Kulüpten yetkililere ulaşmak istedik ama olmadı. Arkadaşlara 8 Mart'ta olması değil en sonunda yapılması önemli dedim ve kısmet bugüneymiş" diye konuştu.

Takımı ayakta tutan Mehmet Ceber'in kendi evini kulüp binası olarak genç futbolculara tahsis ettiğini, bütün varlığını takım için harcadığını ve Ceber'in vefat etmesiyle de takımın zor durumda kaldığını ifade eden "Şifo" Mehmet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haberde takımın sorumlusu İstanbul takımlarından malzeme desteği istiyordu. Arkadaşlarla biz bir şey yapabilir miyiz diye düşündük, forma sponsorumuzla konuştuk, destek verdiler. Şimdi malzemeleri hazırladık, Gençlerbirliği Kulüp Doktoru Savaş Kudaş da bunlara bir de sağlık kolisi ekledi. Malzemeleri Tarsus'a gönderdik. Biz 91 yıllık bir camiayız. Bu 91 yılın sorumluluğuyla genç arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz."

"Daha aktif kadınlar"
Mehmet Özdilek, her zaman, futbolda veya gündelik hayatta kadınların en az erkekler kadar aktif olmasını savunduğunu belirterek, "Kadınlar sayesinde futbola bir çekidüzen verilmesini istiyorsak, daha çok kadının futbolun içinde içinde aktif yer alması için de projeler geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İsminde Gençlerbirliği olan renktaş ekibe ufak da olsa yardım yapabilmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadınları daha aktif duruma getirebilmek için biz projeler geliştiremiyorsak, kendileri gönüllü olarak bunu yapıyorsa, onları desteklemeliyiz. Buradan Tarsus Gençlerbirliği'nde top koşturan genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum, umarım bu malzemeler dertlerine derman olur."

Kaynak: AA