Alıntı serkan_gungordu demiş ki... Mesajı göster
öncelikle fuat çapa'nın başarısı tartışılır ama değeri asla tartışılmaz. aşağıda yazdıklarım tamamen teknik olarak başarılı olup olmadığı hakkındaki görüşümdür.

bu sene bu kadroyla lig sıralamasında çok gerilerde olabilirdik. 3 istanbullu, kasımpaşa, bursa, trabzon, eskişehir ve akhisar dışında kalan 11 takımın kadro kaliteleri birbirine çok yakın. biz de ligin ortalama kadro kalitesine sahip takımlarından biriyiz.

fuat çapa'nın göreve geldiği günden bugüne kadar geride kalan süreyi tekrar gözden geçirelim. geçen sezon başında ligde kalabileceğine inanmadığımız bir kadro ile başladık. fuat çapa tercihi kendisini dinleyene, fikirlerini duyana kadar bizi çok mutlu etmemişti. meğer en büyük şansımız, futbol üzerine düşünen tüm insanlar, futbolun içinde olan herkes şike davası nedeniyle oyuna olan konsantrasyonunu kaybetmişken; fuat hoca'nın çok hevesli ve iyi bir motivasyonla, futbola aç olarak bizim takımın başına geçmesiymiş. o kadroyla, futbol kalitesi düşük olan sezonda kendi içimizden ürettiğimiz hurşut, soner, azo, yasin, tum, m.sedef gibi futbolcuların gösterdiği gelişim sayesinde, lig öncesi tahminlerimizin çok üstünde bir yerde gerçirdik sezonu...

bu sene ise farklı, herkes daha çok futbolu düşünüyor. iyi kadro kuran takımlar var. istanbul üçlüsü ile eskişehir-bursa-trabzon-kasımpaşa-akhisar'ı çıkarın, geri kalan takımların kadro kaliteleri hep aynı. bu kadroyla mersin'in yerinde de olabilirdik, onların kadrosu bizimkinden kötü değil. geçen sezon yıldızlaşan ve takıma skor katkısı yapan yasin, tum, soner gibi üç adamı gönderip; tosic dışında takıma fazla katkısı olmayan futbolcuları transfer ettik. serkan 7-8 hafta sonra yararlı olmaya başlamıştı ki sakatlandı, petrovic geç alındı ve büyük katkı vermedi. lekiç üzerinde durulmasına rağmen bir türlü bizim beklediğimiz seviyeyi bulamadı. ekigho da geldiğinden beri forma giyecek düzeye ulaşamadı. buna geçen sezon iyi performanslar gösteren sedef, oktay, hurşut gibi futbolcuların formsuzluğu da eklendi. cavcav her defasında bu sene ne kadar çok para harcandığını anlatsa da, görüldü ki, harcanan paralar takımın kadro seviyesini ileri değil geri götürdü. devre arasında fuat çapa gitti kendi eliyle vleminckx'i getirdi. vleminckx gelişi takımın kadro ve oyun kalitesini hemen arttırdı. insanın aklına iki soru geliyor; 1. vleminckx'in olmadığı ligin ilk yarısını 17 maçta 21 puanla bitirdik. sezon başında lekiç yerine vleminckx transfer edilmiş olsa kaç puan toplardık? 2. ligin ikinci yarısında 9 haftada 16 puan toplamışız. vleminckx olmasaydı kaç puan alırdık?

sezon başı transferi fuat çapa tarafından yapılmış ve birebir kendisinin önerdiği ve istediği futbolcular alınmış olsaydı, şu anda fuat hoca'nın başarısını tartışıyor olabilirdik. yalnız bizim kulübün transfer politikası hoca'yı dinlemek değil, alınmasına karar verilen futbolu için hoca'nın onayını almak. yalnızca vleminckx transferini kendisi yaptı. o'nun da katkısı ortada... tabi ki fuat hoca'nın da zaman zaman kötü performanslar sergilediği ve beklediğimiz oyunu oynatamadığı zamanlar oldu. ancak bu kadro ile şu ana kadar oynanan oyun ve puan tablosundaki yerimizi yan yana koyup düşündüğümüzde, fuat çapa'nın başarılı olduğunu söyleyebiliriz. bana göre en büyük eksiği, futbol üzerine bu kadar düşünürken, düşündüklerini cesaretle uygulamaktan birazcık kaçınması ve genç futbolculara beklendiğinden daha az şans veriyor oluşu...
Mesela ben şu atabeyi bir süper lig maçında wleminxin yanında oynarken görmek isterdim.