Gösterilen sonuçlar: 1 ile 17 ve 17

Konu: 2015-16 Süper Lig 32. hafta / Sivasspor - Gençlerbirliği

Threaded View

  1. #12
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    kabus geri döndü..
    baskılı göründüğümüz ilk yarıda oyun ve pozisyon üstünlüğümüzü sadece 1 golle sonuçlandırdık ve ikinci yarıdaki müzmin hastalığımız laubalilik ortaya çıktı.
    hayır şimdi bu sezon ne kazandık da eleğimizi duvardaki çiviye astık?. sormak istiyorum.. sorayım mı?. neyse sormayayım.. bunun cevabını verebilecek hiç kimse yok..
    eşeği kaybettirip sonradan bulmayı başarı diye sunanlara kananlar varsa, bu konuda diyecekleri çokda önemli değil..

    onun için biz yine oyuna odaklanalım.
    128 kere yazmışız: çift santrofor böyle oynanmaz.. tabii siz buna "çift forvet" dediğiniz için ahanda böyle apışırsınız..
    bu "çift forvet" lafıda nereden çıktı anlayamıyorum. tıpkı "ön libero" nun kim olduğunu nereden gelipde takıma girdiğini analayamadığım gibi..
    santrafa ön libero diyen adam santrofora da forvet diyor.. açık oyuncularına ne diyor?. onlar forvet değil mi?. ne işle meşgul onlar?. onlarada "kanat" de gitsin.. yarım kilo da but sar yanına, keyfim gel..
    forvet hattı denen bişey var.. ileri üçlü yani.. ee üçüde santroformu ki; "üçlü forvet" diyoruz?..
    sağaçık - santrofor -solaçıktan oluşan gol atma işiyle görevlendirilen ileri üçlüye "forvet hattı" denir..

    eskiden ekonomi yazarmış veya yemek tarifi yayınlarken, endüstriyelleşen futbolun büyülttüğü pastadan sebeplenmek isteyen ama sonradan olmanın açığını yeni gelenlerin yaptığı gibi yeni tariflerle kapatmaya çalışanların uydurduğu terimlerdir bunlar.. uyduran kazanıyor.. sen uydur, sende kazan.. seni adam sansınlar..
    geçin bunları ve nokta tarifi, yer tespiti belirtin ki; ne dediğimiz anlaşılsın..

    "çift santrofor" diyoruz.. her şeyi açıklamıyor mu..
    yani biri açık oyuncusu, diğeri santrofor olmaz.. irfan can kahveci ve stancu birlikte "çift forvet" oynayamaz.. oynarsa böyle olur..
    gomez ve cenk tosun ikiside santrofor olduğu için "çift forvet" oynar ve oynarsa da böyle olur..

    el kabiri sakat veya cezalı zannediyorum.. yoksa ick ve stancunun çift forvet oynatılması ve santrofor olan stancunun top sürmesi, adam eksiltmesi ve orta yapması bekleniyorsa konuşmaya değmeyecek kadar büyük bir hata..
    stancu, 18 içinde topla buluştuğunda önünü açabilen ve kalecinin uzanamayacağı yerlere çok düzgün vuruşları olan gerçek bir santrofor..
    birde bu özelliklerine ek olarak topla katedebilme, akınları başlatabilme ve adam eksiltebilme özellikleri olsa burada ne işi var.. biz messiyi tarif ettikde ondan dedim bunu..
    irfan ile stancuyu birlikte oynatmak, rakip teknik direktörün merak ettiği konuyu, bak bu orta yapacak buda vuracak diye kör gözüne sokmak olur..
    ki; buda bize rakip markajcılar tarafından kilitlenmiş oyuncularımızla sıfır forvet olarak döner.. bu oyunda 1+1 her zaman 2 etmez, bazen bu yaptığımız gibi sıfır da olabilir..

    zaten bu kadar baskılı ve bol pozisyonlu oynadığımız bir ilk yarıda golü atan oyuncumuza dikiz..
    başka bir söze gerek bırakmayacak kadar açık.. değil mi?..
    Konu MehmetGUNER tarafından (09-May-2016 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •