Alıntı Erdem Ceydilek demiş ki... Mesajı göster
Sanki ortasahaya alınan iki tecrübeli ve topun değerini bilen oyuncunun varlığı sadece takıma değil tribüne de bir sakinlik getirmiş gibiydi. Muhtemelen sezon başından beri en yüksek taraftar sayısına ulaştığımız maç oldu. Puan olarak olmasa da oyun olarak bu seviyede devam etmemiz halinde bu sayı daha da yukarı çıkacaktır.

1-2 oyuncu takviyesiyle takımdaki tüm oyuncuların performansı 1-2 seviye üste çıkmış. Bunda en önemli etken takımda eskiden bulunan kolayca paniğe kapılabilme yeteneksizliğinin yerini yüksek bir bilinç seviyesine bırakması bence. en geriden başlamak gerekirse, hoph topu sürekli yerden başlatma çabası içinde. özellikle selçuk defansın içine girerek topu pasla çıkarmamızı sağlıyor. hleb nefesi yettiği kadar dakika oynuyor ama ortasaha-rakip kale arasında gerekli olan akıl ve beceriyi elinden geldiği kadar gösteriyor. ileride de her an her şeyi yapabilecek bir üçlüyle gol arıyoruz.

bu maçta 60-70 arasını bir kez daha izlemek lazım. hleb'in çıktığı, irfan ve aydın'ın girdiği dakikalar. ben en son ersun zamanında rakip ceza alanına bu kadar yakın bir bölgede böylesine aç ve kolektif şekilde pres yaptığımızı hatırlıyorum. 10 dakikalık şok pres rakibin gardını düşürmeye yetti. aydın kayıp bir yetenek ama bu maçta özellikle galip oynadığımız dakikalarda topu kalemizden uzakta tutma konusundaki becerisi bize ilerleyen haftalarda çok büyük avantaj getirecek. Tabi bu maçtaki performansı istikrarlı bir şekilde devam ettirebilir mi, orası büyük bir soru işareti.

son bir not da Ante hakkında. ben bu adamı çok seviyorum lan. 7 yaşında beştepeye girmiş, sonrasında da her kademede formamızı ıslatmış bir oyuncu gibi. emek, centilmenlik, hırs, sakinlik... öyle böyle sevmiyorum bu adamı.
buradan yola çıkıyorum, iki transfer ile dünyalar değişiyor, sene başı yaptığın 5-6 yabancı transferin bir tanesi ilk 11de yer bulabiliyor, o da vasat adam. sene başından beri bu acılar boş yere çekildi.

kulusic başka bir adem. 7-8 senelik bir gençlerbirliği tarihi var, dünyanın belki en yeteneksiz oyuncusu (hurşut böyle söylemişti takımdan gittikten sonra katıldığı bir tv programında) ama büyük bir özveri ve gayret var. belli ki hırsla çalışıyor ama o ne temiz bir hırssa, bugüne kadar tek gaddarlığı, bizi utandıracak en ufak hareketi yok. futbolcu al sat, kadroyu değiştir, ne yapıyorsan yap ama ante kulusic'e dokunma bu kulüpte kalsın, kalmalı. bizden emekli olup, sonrasında da teknik ekibe girmeli o kadar çok seviyorum bu adamı işte...