Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Basından Haberler



Erdem Ceydilek
19-Nov-2015, 11:36
Dün Hamzaoğlu'nu yollayan GS, bugün Ersun Yanal ile anlaştığını açıklamış.

Erdem Ceydilek
09-Dec-2015, 13:43
bugün passolig duruşması var tüketici mahkemesinde. hiç umudum olmasa da umarım taraftarlar lehinde bir karar çıkar. olur da beklenmedik şekilde iptal-yürütmeyi durdurma kararı gelirse bile, federasyonun aynı sistemi küçük değişikliklerle yine aktifbank altyapısı üzerinden devam ettireceğini düşünüyorum.

uralnadir
09-Dec-2015, 15:11
Bu ülkenin hukuk sisteminden bir şey beklemek pek de safça olsa gerek. Kaldı ki Erdeme de katılıyorum. Ad değişir sistem aynı kalır. Pek mi umutsuzum ne :(

https://www.cihan.com.tr/tr/passolig-davasi-ertelendi-1962636.htm

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig’in iptali istemi ile ilgili davada Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verdi.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) tarafından Passolig uygulamasının iptali istemi ile açılan davanın görülmesine Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın sekizinci duruşmasına Taraf-Der avukatları davalı Türkiye Futbol Federasyonu ve Aktif Yatırım Bankası avukatları ile çok sayıda taraftar katıldı.

Hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya henüz cevap verilmediğini bildirdi.

Söz alan Taraf-Der avukatlarından Ertuğrul Cem Cihan, mahkemenin Passolig’i iptal etmesi gerektiğini söyledi. Cihan, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verilmesi halinde Passolig ile ilgili tedbir kararı verilmesini istedi.

TFF avukatı Duygu Yaşar, Anayasa Mahkemesi’nin Passolig’in esasını etkileyecek şekilde bir karar vermediğini, davanın iptalini istedi. Aktif Yatırım Bankası avukatı Özlem Özsan ise davanın reddedilmesini, mahkemenin aksi yönde ise Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesini istedi.

Kararını açıklayan hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesine hükmetti. Uyuşmazlığın esasını çözecek nitelikte tedbir kararı verilemeyeceğini belirten hakim Adnan Yılmaz duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Passolig’in anayasaya aykırılığı ile ilgili maddeleri görüşen Anayasa Mahkemesi sadece federasyonların, elektronik kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasındaki yetkilerini kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebileceğine ilişkin maddenin iptaline karar vermişti.

Necdet Özkazancı
10-Dec-2015, 01:19
Böylece bir sezonu daha halletmiş oldular.

Erdem Ceydilek
22-Feb-2016, 08:47
süper lig kariyerindeki ilk maçında karabük deplasmanımızda bizi yakan deniz ateş bitnel, dün akşamın yıldızı olmuş. salih dursun'un hareketi de, tıpkı Gasgoine'in yıllar önceki hareketi gibi uzun zaman hatırlanacak bir hareket olmuş.

Mehmet Ali Çetinkaya
22-Feb-2016, 11:00
süper lig kariyerindeki ilk maçında karabük deplasmanımızda bizi yakan deniz ateş bitnel, dün akşamın yıldızı olmuş. salih dursun'un hareketi de, tıpkı Gasgoine'in yıllar önceki hareketi gibi uzun zaman hatırlanacak bir hareket olmuş.

Bizim maçta 3-4 dakika korner kullandıramamıştı. Muhtemelen o maçtan sonra adama sürekli, "sert ol" dediler adam da sert olacağım diye ipin ucunu kaçırmış...

serkan_gungordu
22-Feb-2016, 12:09
bence türkiye'nin en iyi hakemiydi ama yazık etti kendine. biraz idare edeceksin

konuyla ilgili ekşide yazdığım yazı:

futbol bir yorum işi. yani her pozisyonun kendine oluşum süreci var hiçbiri birbirine benzemiyor aslında, her pozisyon bir parmak izi gibi, uzaktan aynı ama aslında çok farklı.. mesela tenis hakemi olsan bakacağın tek şey topun çizgiye teması... ama iş futbol olunca, hakemlik, 22 aktörün yaptığı bir organizasyonu, bu aktörlerin tavırlarından, tarzlarından, niyetlerine kadar değerlendirdiğiniz bir yorumlama sanatı... (az önce örnek verdiğim teniste bile, challenge haklı olunca biraz yorum giriyor işin içine, sonra sayı mı tekrar mı ne tartışmalar dönüyor) ve evet her hakemin bir tarzı var. bir de işin şahin gözlüğü boyutu var. yani maçı ne kadar iyi götürürseniz götürün, bir anda olan pozisyonu da gözden kaçırdınız, bitti! 90 dakika iyi yönettin, henry'nin elle attığı görmedin 6-7 sene konuşulursun. her yönüyle çok acayip zor ve karışık bir iş.

deniz ateş bitnel iyi bir hakem. türkiye futbolunu çok yakından izleyen biri olarak söylüyorum bunu. asla galatasaray trabzonspor maçını iyi yönettiği anlamı çıkmasın dediğimden ancak, deniz ateş bitnel'in bir yorum tarzı var. geride kalan bütün maçları bu yorum tarzı ile yönetti. kendi ile çelişmedi. istikrar diyoruz biz buna. geride kalan 3 sene içinde, ligin en istikrarlı karar veren hakemidir. şimdi başa sarın ve yukarıda paylaştığım, kulusic'in (gençlerbirliği) pozisyonunu tekrar izleyin. orada bir temas var, ve orta sahada olsa hemen her hakemin faul olarak değerlendireceği bir temas. deniz ateş bitnel'in farkı biraz bu. türkiyedeki bütün hakemler, 10 kusurlu hareket değerlendirmesini, pozisyonun sahanın hangi konumunda olduğuna göre değerlendirirken, (bkz: ya bu penaltı gibi penaltı değil diyen erman hoca) deniz ates bitnel, ne gördüyse çalan bir adam. kolay penaltı verdiğini, kolay kart verdiğini kendisini az çok izleyen herkes bilir. ki ben tarzını, oyunu dinamik tutmaya çalışmasını sevdiğim için çok başarılı bulurum ve beğenirim. yönettiği maçları izlemek keyiftir gerçekten, premier lig hakemi gibi tempo yaptırmayı sever.

bugünkü maça gelince. iyi yönetmedi, doğru... ama bu o'nun kötü bir hakem olduğu anlamına gelmez. özer'in kırmızı kartı tabi ki affedilemez bir hataydı ve bence maçta yaptığı en büyük hataydı. şimdi ortalama bir türk futbolcu açısından bakıyorum. aykut gidip podolski'yi tartaklıyor. aykut'un kafasında şu var, "hakem özer'i hatalı attı 10 kişi kaldık beni atamaz"... çünkü türkiyedeki hakemlerin ortalaması bu. aykut bir başka pozisyondan güç alarak sahada oyuncu tartaklıyor, çünkü türkiye'de hakemin kafasında soru işareti yaratacak bir pozisyon yaşanmışsa, bunu kullanabilirsiniz (eyyam bu işte) rakip penaltı aldı mı, gir rakibin ceza sahasına yuvarla kendini, sonuç verir. rakip 10 kişi mi, aman dikkat et, kesin bizden de birini atacak! aykut sarı kartı varken bunu yapıyorsa, rakip oyuncuyu tartaklıyorsa pek tabi ki kırmızı görecektir. devam edelim, cavanda-umut arasındaki pozisyon ceza alanı içinde olmasa türkiyedeki 10 hakemin 9u faul çalar. çünkü burası türkiye, oto boka faul çalınan, oyunun ha bire düdükle kesildiği bir futbol liginden bahsediyoruz. ki cavanda'nın umut'a net bir müdahalesi var. umut'un kendini atışından bağımsız diyorum bunu! bitnel dışarıda çaldığına içeride çalınmaz demeyen bir hakem olduğu için veriyor penaltıyı. bence haklı da... sonraki kırmızı kartlar ise, özellikle salih'in yaptığı, bitnel'in hakemliğini konuşuyoruz ama profesyonel futbolcu salih'in futbolculuk kariyeri devam edecek, yaptığı bu harekete rağmen. üstelik çok zeki olduğunu söyleyenler bile var maşallah :d

bazı arkadaşlar eyyam demiş. eyyamın ne olduğunu bilmiyorlar sanırım. aykut'a göre göre kırmızı vermeden geçiştirmek, umut'un pozisyonunu penaltı olduğunu düşünmesine rağmen, "aman kıyamet kopmasın" düşüncesiyle çalmadan es geçmek eyyam olurdu. tekrar diyorum, aykut'un kırmızısı, türk hakemliği eyyama bulaştığı için aykut tarafından alınmış bir kırmızı karttır. eyyamcı adam gördüğünü değil, kendini kurtaracağına inandığını çalar. umut'un penaltısını çalarken bitnel başına ne geleceğini biliyordu artık. hepimiz biliyorduk, bu adam da salak değil herhalde!

bitnel, özer'e yanlış kırmızı gösterdiği için, aykut'un hakedilmiş kırmızısını es geçse; penaltı olduğuna inanmasına rağmen "aman takım 10 kişi" diye penaltı vermese, bu iş acısız biterdi. çünkü türkiye'de benim izlediğim 25 yıldır yönetilen futbol bu!

dönüp baktığımda gördüğüm açıkça şu: özer'e ikinci sarıyı göstererek feci bir karar vermiş, onun dışında maçta ortalamanın belki biraz altında performans göstermiş bir hakem var. ama aykut'un, cavanda'nın, salih'in terbiyesizlik yaparak zorla aldıkları kırmızı kartların cezasını çekecek. gördüğünü çalmanın cezasını çekecek. sonra ortam hüseyinlere, fıratlara, süleymanlara falan kalacak. geriden gelenler de iyi hakem olmanın ne siktiri boktan bir şey olduğunu görerek töbe diyecekler. eyyama kaldığımız yerden devam!

Gurcan Akgoz
22-Feb-2016, 16:05
Hakemlikle uzaktan yakindan alakası olmayan bir hakemdi (!). Daha geçen hafta bursa macimizdaki rezalet yonetimini canlı canlı izledik. Sırf bizim maclardaki rezil yönetimlerinden dolayı da söylemiyorum. iyi oldu, sicili ortaya çıktı. Darısı bir diğer uzaktan yakından Hakemlikle ilgisi olmayan Özgür Yankaya'nin başına

MehmetGUNER
22-Feb-2016, 16:08
bencede kötünün iyisi denilebilecek hakemlerdendi..
göstermek zorunda kaldığı son iki kırmızı kart olayı çok ilerilere taşıdı. umarım istifa etmez ve çok iyi bir ceza alır.. onun yerine esas istifa etmesi gerekenler var..

oyun çok iyi başladı. o kadar ki; penaltı olmayan -bana göre penaltı- bir pozisyonda hakem beyaz noktayı gösteriyor, galatasaraylı oyunculardan itiraz eden yok.. hatalı kararlar trabzonspor aleyhinede verilmeye başlayınca ortam geriliyor ve sezon başından beri gelen "bizi kimse sevmiyor" sığınağı boşalıyor..
hakem kararları hatalı. bunu baştan koyalım.. maçı çığırından çıkaranda bu kararlar burasıda doğru.. bu kararların sahibide deniz ateş bitnel.. buda tamam..
ama arkadaşlar bu nedir yahu?. cavanda hakeme göbüş tacizi uyguluyor.. taksimde konser izliyo sanki.. bi dakka şimdi cavanda kardeş.. karşındaki hakem.. anlaşılmadı herhalde bi daha söylüyorum hakem.. o bütün sporseverlerin adına, onlardan aldığı yetkiyle o maçı kurallar içinde tutarak bitirecek ve tescil ettirecek.. sen kimi iteliyosun yahu.. ona o yetkiyi veren biziz ve yetkisini kötüye kullandığında cezasını kessin diye başka bir kurumu görevlendirmişiz.. sen kimsin?.

salih bi dursun.. sıra onada gelecek..
hakemin kararları hatalıysa onu değerlendirecek, gözlemciler ve mhk gibi çarpraz kontrol altında belgelendirecek, buna görede notunu verecek kurumlar var..
haa sen ve senin camian bu kurumların kararlarınada güvenmeyebilir.. bu sezon sizin üzerinizde operasyon falan yapıldığını iddia edersiniz, o zamanda geçmiş sezonlarda olduğu gibi federasyona yürür, çelenk bırakır, tepkinizi haykırırsınız..

salih kardeşim bu sene neden yürümedi sizinkiler.. çünkü bu sene sizden bi cacık olmaz.. onlarda biliyo..
sende biliyosun ama kendinizin muhteşem oyuncular olduğunu, gerçekte hakemlerin önünüzü kestiğini, yoksa bu ligin size çok hafif geleceğini gösterebilmek için yakaladığın fırsatı değerlendiriyorsun ve suçu gene hakeme atıyorsun.. hemde dünyada eşi az görülmüş protesto şekliyle..
maç içinde yakaladığın pozisyonları değerlendiremiyorsun ama bunu kaçırmıyorsun.. garip..

sen önce oynadığın oyuna bir bak.. bi halta benziyor mu?. bi halta benziyorsa bende seninle beraberim.. hakem dışarı, yıkılsın oligarşi.. yürüyün arkadaşlar, ben arkanızdayım..
ersun yanal'ı kovdunuz, futbol kulüpleri cenaze levazımatçısı süleyman hurmayı "mucize adam" diye kulübünüzün başına getirdiniz.. akla bak akla..
hurma kulübün bundan sonraki 20 yılını tehlike altına atarak kofti transferlerle doldurdu takımı.. gözleriniz kör olmuştu, kim ne derse hikayeydi.. akıl 50 karış yukarıdaydı.. ama sonuçlar gelmeye başlayınca akıl geri dönmek yerine bi 50 karış daha ileri gitti..

işte bu gerçeklerle yüzleşmenin vermiş olduğu bitiştir..
haksızlığa baş kaldırı, emek mücadelesi, kulüp menfaatini savunma değil, tükeniştir..
sen bittin artık trabzon.. düştüğün bu girdaptan çıkarsan öpde başına koy..
yada hakemleri bi odaya kitle başkanın gelene kadar çıkarma..
seçeneğin çok..

Aksit Ozkural
22-Feb-2016, 19:51
Mehmet'ciğim çok isabetli değerlendirmen. Altına imzamı atarım. Biraz da Istiklal Marşı sırasında ilgisiz bir şeyler mırıldanan Aykut efendiye ilişkin görüşlerini alabilirmiyim kardeşim?

onur_aydogan
23-Feb-2016, 13:13
Serkan'a katılıyorum. Deniz Ateş Bitnel aslına futbolu bilen, ikili mücadeleleri en iyi çözen hakemlerden biri. Ancak bazı maçlarda maçın önüne geçiyor. Muhtemelen yapısı gereği sinirlerine hakim olamıyor. G.Saray -Trabzon maçını çok kötü yönetti ama niyetinin G.Saray'a kıyak geçmek olmadığı belli. Zaten iki takım da ununu elemiş eleğini duvara asmış durumda.

MehmetGUNER
23-Feb-2016, 16:06
akşit abi..
sanki bu olacakları görmüş gibi 15 gün önce "derin mevzu" topiğinde futbolumuzun kurtulması için naçizane bişeyler sıralarken, sahtekar futbolcularla ilgi bişeyler demişim.
bu işi çözersek biz çözeceğiz.. taraftarlar yani. ama dürüst taraftarlar.. avrupa böyle çözdü..

bomboş kalan stadlarını hastane veya avm yapmayı bile düşünmüşken düzgün taraftarlar hakeme yetkiyi verdi.. sahtekarlık yapan benim oyuncum bile olsa "at onu" dedi.. bizde böyle diyeceğiz.. "vur kır parçalan, bu maçı kazan" veya "üç puan bizim olsun da; nasıl olursa olsun" diyen neredeyse tamamı sahtekar olan taraftarlarla bu iş nasıl olacak?.. olacak abi, başka yolu yok..
olmazsa aziz yıldırım hakem odasına girer, trabzonda hakemi 4 saat kilit altında tutarlar, hakeme kırmızı bilen gösteren sahtekarlar çıkar, "ayağına sıkacağım" diyen aykut magandası bile omuzlara alınır.. ve ne kadar gariptir ki; aykut yobazını poh-pohlayan, salih dursunun heykelini dikmeyi düşünen andavalların başta kendileri adaletsizlikten yakınır.. niye yakınıyor ki; olayı sahanın dışına çeken kendisi.. sahada acizsin, dışarıda güçsüz.. bide kupamı istiyorsun?..

derin mevzunun tekrarı gibi olacak: ben soytarı izlemek isteseydim sirke giderdim. hem biletleri daha ucuz, hemde pasolig gerekmiyor..
ama ben futbol izlemeyi seçtim, çocuğumun nafakasından kestim stada geldim. ey sahtekarlar bana futbol izletmek zorundasınız.. bunu kafanıza koyun..
hakim türk milleti adına karar verir, hakem türk futbolu adına.. onu dut gibi sallayamazsın.. onu ayağına sıkmayla, dışarıda dövmeyle tehdit edemezsin.. aykut kardeşim, sen iki topa vurup milyonları cebe indirmenin hafifliğini yaşıyorsun.. tamam biz artık senin veli-nimetin değiliz belki ama unutma ki; trabzon gibi gelir kaynakları sınırlı bir şehirde stada gelenler, günde 12 saat çalışıp kazandıklarından eve götüreceklerini kısarak ayırdığı parayla geliyor.. senin sevmen gerekir böyle şeyleri, buna hürmet et.. saygı duy..

futbol erkek oyunudur diyen sahtekara soruyorum: topla giden savunmasız futbolcuyu arkadan indirmek erkeklik mi?. erkeğe bak erkeğe: hem vuruyo, hemde hakeme koşuyo..
sahtekarlığın adı erkeklik olmuş.. zorbalığın adı da adalet.. federasyona yanaşan kafakolcu başkan, iş bilen yönetici.. ee bizim bu iş nasıl olacak?
bu işin sahibi bahisçiler, sponsorlar, reklam verenler değil de, bizsek eğer bu iş olacak.. emek hırsızları satadlarımızdan defolacak..

salih dursun meselesini yola çıkıp mikrofon uzatarak ele alıyor kanalın biri.. izliyorum gen bir çocuk, belliki öğrenci, futbolada meraklı kerata..
"biz avrupada da maç izliyoruz" diyor.. böyle hakemlerin olmadığından maçları çok durdurduğundan falan bahsediyor..
bi daha bak bakiim canım.. avrupada düdükten sonra hakemin etrafına gelen var mı?. orada maçı hızlandıran hakemler mi, futbolcular mı?.
avrupa sahalarında toptan başka birşeye dokunabiliyormusun?. kale direğine, bayrak direğine bile; dokunduğunda hakem oyuncuya ne yapıyor?. trübündeki seyircide dahil neden sahada kimse tepki koymuyor.. hakemin etrafında neden kimse yok.. hakemin her düdüğünden sonra etrafında en az 8-10 kişi; üçü rakip formalı üstelik.. bu garibine gitmiyor eğitimli sporseverin, maçın çok durması garibine gidiyor.. işte o zamanda bu ülkede aykut magandası doktor dövüyor, okula ateş ediyor, benim adil futbolun tesisi için yetki verdiğim hakeme "dışarıda bekliyorum, ayağına sıkacağım" diyor..
avrupada hakemlerin bütün verdikleri kararlar doğrumu sanki. ama orada futbolseverler yetkiyi vermiş, sorumluluğuda federasyonda.. otokontrol tıkır tıkır çalışıyor.. düşük puan alan hakeme maç da yok itibar da..
ama büyük bi fark var -inşallah düzelir- : orada herkes hakkına razı..

arifsen
23-Feb-2016, 16:17
Ne güzelde özetleyip yazmışsınız,yüreğinize, elinize sağlık.

Gurcan Akgoz
23-Feb-2016, 17:19
Serkan'a katılıyorum. Deniz Ateş Bitnel aslına futbolu bilen, ikili mücadeleleri en iyi çözen hakemlerden biri. Ancak bazı maçlarda maçın önüne geçiyor. Muhtemelen yapısı gereği sinirlerine hakim olamıyor. G.Saray -Trabzon maçını çok kötü yönetti ama niyetinin G.Saray'a kıyak geçmek olmadığı belli. Zaten iki takım da ununu elemiş eleğini duvara asmış durumda.

Ben tersini düşünüyorum. Yani, Bitnel'in kötü niyetle maç yonetmesi de değil kastettigim. Ben Bitnel'in bazı maçlara siyaseten güçlü kimselerden aldığı talimatlarla çıkıp, talimatı veren ya da verenlerin desteklediği takımın rakibini dogradigini hissediyorum nedense. Bu kötü niyetin dibi olsa gerek. Dikkat edin, kendisi zaten ya fb,bjk,gs yi kolluyor ya da o dönem mevkili bir siyasetçinin memleketinin takımını.

Mustafa Ates
24-Feb-2016, 10:03
2 sezon önce ailecek deplasmana gittiğimiz Karabük maçında son dakikada verdiği uyduruk ötesi penaltı ile tanıdım kendisini.
Metin Diyadin vardı takımın başında, o maçta biz iyi oynamış ama atamamıştık..
O gün bu gündür hiç hoşlanmadım kendisinden...

MehmetGUNER
25-Feb-2016, 10:50
bende bayılmıyorum zaten deniz ateşe ve diğerlerine.. ben bataklığı kurutalım diyorum..
mahkemede hakimin verdiği kararı beğenmeyen bir zanlı onu köşeye sıkıştırıp, göbeğiyle taciz edebiliyormu?. soruyoruz..
yada senin ayağına sıkacağım, dışarıda dayak arsızı yapacağım diyebiliyormu?. meraktan..

hakemin her düdüğünden sonra en yakınından başlayarak; kararın mağduru takımla birlikte lehine karar verilen takımdan da bir kaç kişi hakemi atışın yapılacağı yerden en az 15m. ileri süpürürse; tribündeki seyirciler avazı çıktığı kadar, akşam tv'lerdeki sözüm ona sınırsız yorumcular, ertesi gün adına basın denen kıyamet gibi tetikçiler ve takımı adına birşeyler yapmış görünmeye çalışan yalaka yöneticiler baskı altına almaya çabaladıkça zaten yetersiz olan bu kardeşimiz nasıl adalet dağıtacak?.
kulüp yöneticilerinin çoğu çete mafya bozunuları.. bu ortamda adalet nasıl tesis ve idame edilecek?.

bu ülkede hakeme itiraz, kulüp için çaba sarfetmek sayılıyor.. hakeme itiraz etmeyen futbolcu o maçta görevini yerine getirmemiş oluyor.. hakeme saldırmayan, odasını basmayan, tehdit etmeyen yönetici kulüp menfaatlerini gözetmemiş oluyor.. en çok yaygara yapanın en hayırlı evlat olduğu bir ortamda oynanan futboldan zevk alanlarında sayısı ahanda bu kadar.. pasolig etkisini çık, geriye kalan alman üçüncü liginin seyirci ortalamasından da az.. bana görede bu futbola fazla bile..
hayır şimdi iki takımdan biri şampiyon olacak onuda hakemleri en çok pıstıran belirleyecek..

hakemin sınırsız yetkileri var ama kullanamadıktan, daha doğrusu kullandırılmadıktan sonra ne işe yarar?.
şimdi kalkıp yetkileri elinden alınmış garibana sorumluluklarını mı hatırlatacağız?. yakışıyo mu bize?.

tff veya mhk olmaz..
epdk misali tam bağımsız, hiçbir yerden emir almayan, kimseye eyvallahı olmayan, her daim işletebildiği ve her takıma işletmekten çekinmediği oldukça katı kuralları olan bir kurum oluşturulmalı ve bu kurumun verdiği kararlar hakemler üzerinde bile olsa temyiz edilememeli.. denetim işi tamamı tamamına bir meslek olmalı.. bu iş kolunda çalışan insanlar gelirlerini sadece bu işten elde etmeli.. adına sanayici denen zengin aile bebelerinin yada elinden hiç bi iş gelememiş ama hadi bide futbol başkanlığı deneyeyim belki onu yaparım diyen eski kulüp yöneticilerinin elinden kurtarılmalıyız..
bağımsız denetim tam denetim..

umityasar
03-Mar-2016, 23:47
Abi ben de (yancılar hariç) fazla hakemlere takan biri değilimdir.
O gün de anlamadığım bugün de anlamadığım o saçma penaltıdan beri Deniz ismi hiç aklımdan çıkmadı.
Böyle bir sonu hak ediyordu. En basitinden kaliteli bir hakem değildi.
Altında art niyet var mıdır? Bilemem...
Hakemlik ve endüstriyel futbola çözüm mü birini kurban etmek?
...kesinlikle değil...

Mustafa Ates
04-Mar-2016, 10:59
Dün Konya- BJK ZTK maçını izlerken spiker kendince yorum yapıyor:
''iki yıldır bu stadda hiç küfür olmadı'' Oysa ki Ankara katliamından sonra yaşanan ıslık hadisesini hepimiz görmüştük.
Sonra Konya bir gol attı ve trübünler hep birlikte ''Koyduk mu'' diye inledi.
Demek ki bu da küfür değil bu herifler için...

MehmetGUNER
04-Mar-2016, 12:03
dünkü konya-beşiktaş maçından açıldı madem konu.
orada da gökhan töre hakemi dut gibi sallıyordu. bu işin önü açıldı artık.
orantısız paraları çok kolay kazanan futbolcu benzetmesi eğitimsiz çapsızların önü açıldı artık. artık parayı bizden kazanmadıkları için onların biricik sevgilileri tv ler ve sponsorları..

ben bunu anlatmaya çalışıyorum. o sahtekar benim oyuncum bile olsa sahada görmek istemiyorum.
salih dursun hakeme kart gösterir, cavanda hakeme göbüş tacizi uygular -necdet abinin dışında kimse yapamaz onu-, dünde gökhan töre hakemin havadaki eline vurursa; bu iş nasıl olacak?.
kendince haklı olduğunu zanneden hakemi darp etmeyi mücadele diye millete yutturursa bunun sonu nereye varır?.
keşke uzun zamandır talep ettiğimiz gibi hakem dışarı çıksa da; maçı biz yönetsek çok daha iyi olur ama o hakemden sorumlu olan bir kurum var.. biz o kurumu hatası olan hakemi cezalandırsın diye harekete geçmesini teşvik etmeliyiz..
herkesin teknik direktör olduğu bir memleket futbolu, herkesin hakem olmasını kaldıramaz..

umityasar
04-Mar-2016, 14:16
Dün Konya- BJK ZTK maçını izlerken spiker kendince yorum yapıyor:
''iki yıldır bu stadda hiç küfür olmadı'' Oysa ki Ankara katliamından sonra yaşanan ıslık hadisesini hepimiz görmüştük.
Sonra Konya bir gol attı ve trübünler hep birlikte ''Koyduk mu'' diye inledi.
Demek ki bu da küfür değil bu herifler için...
O tezahuratı bazen bizim orta cenah da dillendiriyor özellikle de İstanbul takımlarına karşı...
En iğrendiğim salakça gelen ve her bağırdıklarında nefret ettiğim tezahurat!
Zaten mantıksız da neyse...:(

Mehmet Abi:
Bir keresinde biz hakem dışarı bağardıktan 5 dakikak sonra hakem sakatlanıp meşhur Deniz bey 4. hakemlikten bir anda orta hakemliğe terfi etmişti.
Dışarı çıkartmışlığımız yok değil yani:rolleyes:
Biri de jübile yapmıştı bizim maçta 5 dakika önce acemi diye bağırmıştık oysa... O da ironik idi :o

Erdem Ceydilek
04-Mar-2016, 14:27
abi o jübile hikayesini hiç açma. kendimden hala utanıyorum o gün için :)

MehmetGUNER
04-Mar-2016, 17:09
bi keresinde de cüneyt çakıra bağırmıştık acemi hakem diye
adamcağız o aralarda bi avrupa finali yönetmişti..;):D;););)