Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 41

Konu: 2015-16 Süper Lig 22. hafta / Beşiktaş - Gençlerbirliği

Threaded View

  1. #19
    G.Birliği'nde Skulasson dışında sakat ve cezalı oyuncu bulunmadığını okudum. Bu iki takımı hiç izlemediğimizi varsayalım. Elimizde ne var, 4 haftadır içeride dışarıda galip gelen ve 3 haftadır gol yemeyen bir G.Birliği ve ligde son 2 maçında zorlanan bir Beşiktaş. Beşiktaş tarafının endişeli olması anlaşılır bir durum. Ligde İstanbul,'da ,Beşiktaş'a karşı son galibiyetimizi Aralık 2000'de Babangida'nın yıldızlaştığı maçta almıştık. Tam 16 yıl geçmiş aradan.

    Bu maçın düğümü G.Birliği'nin sağ kanadında çözülecek. Djalma'nın oynayacağını varsayarsak maçın adamı olması beklenen bir durum. Neden mi? Ahmet Oğuz ve Djalma'nın karşısında İsmail ve Quaresma oynayacak. Buradaki mücadele nefes kesecek. Ahmet Oğuz bitmez tükenmez enerjisi ile her posizyonda atağa katılıyor. Djalma, rakibinin içinden hem topu hem kendini geçirip güdümlü füze gibi rakip kaleye inme yeteneğine sahip. Quaresma bekini kovalayan bir oyuncu değil. Hücumda etkili olsa da karşısında ileriye çıkmayı seven bir bek ve etkili bir kanat oyuncusu olduğunda o kanadın nasıl otobana döndüğünü bu maçta göreceğiz.

    Bizim sol kanadımızda oyun kilitlenir. Muhtemelen o kanatta oynayacak Stancu kanat oyuncusunda olması gereken sürat ve adam geçme özelliklerine sahip değil. Gökhan Töre'nin Uğur'un sert ve ısrarcı presi karşısında etkisiz kalacağını tahmin ediyorum. Bekleri Beck zaten adı gibi çakılı bek. Hücumda etkili değil.

    Cezalı Skulasson'un yerine Doğa'nın oynayacağını tahmin ediyorum. Göstereceği performans sonrası bir daha formayı vermeyebilir. Yanında oynayan Selçuk ile birlikte bu bölgeyi rakip ataklara kapatacaklarını düşünüyorum. Daha hiç maça çıkmadan çok iyi transfer olduğunu yazdığım Selçuk'un performansı beni bile şaşırtıyor. Rakip baskı kurduğunda hemen stoperlerin arasına girip uzun boyu ve zamanlama yeteneğiyle savunmanın hem boyunu hem de direncini yükseltiyor. Pas arasına çok iyi girip hemen ileriye servis ediyor. Her maçta attığı bir gol pası da cabası.

    Bu maçta Hleb çok gerekli olacak. Serinkanlı oyunu ile topun bizde kalmasını sağlamakla kalmayıp kanat oyuncularının ve El-Kabir'in savunma arkasına yapacağı koşularda gol paslarını atacak.

    Kenarda bekleyen İrfan, Serdar Gürler ve önceki maçın adamı Aydın Karabulut oyuna girdiğinde maçın kaderini değiştirebilecek etkili oyuncular.

    İbrahim Üzülmez Hoca'dan bahsetmeden olmaz. Zaten Beşiktaş'ı bizlerin G.Birliği'ni tanıdığı kadar tanıyor. Neresinden vuracağını çok iyi biliyor.

    Bu yazının sonunda maç tahmini yapmam gerekirse ne yazmamı beklersiniz? Ligin en iyi futbolunu oynayan takımı ile ikinci yarının liderinin maçında arkanıza yaslanın, çekirdeklerini hazırlayın çok keyifli bir 90 dakika bizleri bekliyor. Kazanacağımızı düşünüyorum desem yine tebessüm eder misiniz?
    Konu onur_aydogan tarafından (21-Feb-2016 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hataları

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •