bizim takımın 3 tane özel futbolcusu var. aykut, tosic ve vleminckx... geri kalan futbolcuların meziyetleri oldukça sınırlı. rakibimiz fenerbahçe'nin ise 11 futbolcunun da önemli meziyetleri vardı. böyle bir maçtan galip gelebilmemiz için, doğru belirlenmiş taktik disiplinden hiç şaşmadan 90 dakika çok koşarak ve mücadele ederek oynamamız gerekiyordu. belirlenen doğru taktik anlayış, oyuncuların bu taktiği sahaya yansıtma çabası ve becerisine maçın hemen başında bulduğumuz golün de katkısı olunca, fenerbahçe gibi çok iyi futbolculardan oluşan bir takıma karşı galip geldik. tüm teknik ekibi kutluyorum. hepimizi onurlandıran bir galibiyet oldu.

bu galibiyetin baş kahramanları ramazan, özgür, aykut, tosic ve vleminckx'i ayrıca kutluyorum. ahmet'in eksiklerine rağmen, oynadığı futbol hepimizi umutlandırdı. kendisini ilk kez geçen sene lig sonu düzenlenen gazoz kupası'nda izlemiş, pek de beğenmemiştim. Ancak dün tek hata dışında kusursuz oynadı. zec, petro, cem can, tomic ve azo çok kötü oynamasalar da, dünkü performanslarını çok beğenmediğim oyunculardı. tomiç çok güzel ortalar yapıyor ancak ben kendisinin hala bir kanat oyuncusu olup olmadığı konusunda net bir fikre sahip olamadım. bir kanat oyuncusunun sahip olması gereken sürate ve devamlılığa sahip olmadığı çok açık. bu sene göbekte şans bulduğu 1-2 maçta yaptıklarını çok beğenmiştim. petrovic top ayağındayken iyi, top rakipteyken facia... azo ise beklenenin çok altında mücadele ediyor.

bir de jimmy vakası var. oyuna girdiği andan itibaren takımı bir kenara itip, kendini göstermeye çalışan bir futbolcu izledik. fuat çapa, çok sert ama bana göre gerekli bir uyarı yaptı kendisine. kendisi için üzüldüm ama fuat çapa'nın kararını çok doğru bulduğumu söylemek isterim.

maç öncesi, cuma günü trt'de yayınlanan bir spor programında gençlerbirliği - fenerbahçe maçı ne olur anketi yapılmıştı. anketin sonucu "gençlerbirliği kazanır" çıkmıştı. ayrıca bir çok fenerbahçe taraftarı da sosyal medyada gençlerbirliği deplasmanının oynanacak en zor deplasman olduğunu yazdıklarını görmüştüm. bazılarımız beğenmese de, fuat çapa dönemi gençlerbirliği'nin bu lig ortalamasına göre "sıradan kadrosuna" rağmen yenilmesi çok güç bir takım olarak görüldüğü ortada... saygı duyulan bir takım olma yolunda hızla ilerliyoruz, teknik konularda fuat çapa'ya daha fazla sorumluluk verilmesi halinde, takımı şu anda olduğundan çok daha iyi bir noktaya taşıyacağından en ufak bir şüphe duymuyorum. tüm takımı dünkü güzel galibiyetten dolayı bir kez daha kutluyorum.