Gösterilen sonuçlar: 1 ile 16 ve 16

Konu: 2016-17 Süper Lig 9. Hafta / Gençlerbirliği - Beşiktaş

Threaded View

  1. #12
    Bana göre sezonun ilk mağlubiyetini aldık. Daha önce yenildiğimiz G.Saray ve Rize maçlarında oyun olarak galip gelmiştik. Berabere kaldığımız Osmanlı, Konya, Akhisar maçlarında da oyunda üstünlük sağlamıştık. Beşiktaş maçında ilk yarı üstün olmamıza ve maçı koparacak pozisyonlar bulmamıza rağmen ikinci yarıda rakibin oyununu karşısında teslim bayrağını çekmiş bir görüntü çizdik. Futbol ne kadar enteresan bir oyun ki, saysız gol pozisyonu kaçırdığımız G.Saray ve Rize maçlarını kaybedip, rakibin bizi topla dövdüğü ikinci yarıda az daha maçı kazanıyorduk. Maçın en rahat gol pozisyonunu 90. dakikada Khalili kaçırmasaydı oluyordu. Hatta ıskalasa arkasında İrfan ve Landel gibi ayağı daha düzgün iki oyuncumuz kesin golü yapardı.

    Beşiktaş'ın daha önce oynadığımız Osmanlı, Konya, G.Saray takımlarından bir gömlek üstün olduğunu kabul ediyorum ama arada bu kadar güç farkı olduğunu sanmıyorum. Dünkü mahkum oyunumuzun nedeni ikili eşleşmelerdeki dezavantajımızdı. Bizi en fazla zorlayan oyuncu olan Quarejma maçın başında Uğur ile her karşılaşmasında adeta duvara çarptı, topu teslim edip döndü. Şenol Hoca bunu gördü ve Quarejma'yı Ahmet Oğuz'un kanadına çekti. Geçen sene İstanbul'daki maçta olduğu gibi her pozisyonda çalımı bastı. Ahmet Oğuz çok iyi bir bek ama bazı futbolcu bazı futbolcuya ters gelir. Quarejma da ona ters geliyor. İkinci maçta bu eşleşmeden kaçınmalıyız.

    Yine Palitseviç'in çok kötü bir gününde oluşu maçın ikinci yarısında çok pozisyon vermemize neden oldu. Palitseviç yetenekli bir stoper. Sakatlığından dolayı maç eksiği vardı. Sezon başında Ahmet Çalık ile çok uyumlu oynuyorlardı. Bana göre Beşiktaş maçı gibi kritik bir maçta savunmanın göbeği ile oynamak hataydı. 3-4 haftadır birlikte oynayan Kulusiç Ahmet ikilisi bu kadar pozisyon vermezdi.

    Beşiktaş'ın net gol pozisyonlarının hemen öncesinde oyuncularımıza yapılan bariz faulleri hakem çalmadı ve savunmada az adamla dengesiz yakalandık. Aynı pozisyonlarda aleyhimize faul düdüklerini hep çaldı. Bu ikili mücadelelerdeki hakem kararları bir takımı ileri iterek diğerini savunmaya çekiyor ve en az penaltı, ofsayt kararları kadar maçın sonucuna tesir ediyor.

    Orta sahada Landel, Selçuk, İrfan iyi oynadı. İrfan büyük topçu olacaksa ya her maçta Serdar'a attığı gol pası gibi 5 tane pas atacak ya da Landel kadar rakibe baskı yapacak, Selçuk kadar pas arasına girecek.

    Serdar muhteşem bir gol attı. Beşiktaşlı yorumcular kaleci hatasına ağlaşadursun, o topu iki rakibinin arasından göğüs ile alıp mermi hızıyla dönüp o vuruşu yapmak için Serdar gibi klas bir oyuncu olmak gerekir. Khalili'ye adeta al da at dediği gol pası da muhteşemdi.

    Vedat rakibi iyi yıprattı. Hava toplarında üstünlük kurdu. Beklerimiz sıfıra inip etkili ortalar yapabilseydi kendisinden beklediğim golü de atardı ama sadece şişirme toplar geldi, onları da güzel indirdi. Rakipleri ile boğuştu, top tuttu, topu sürdü. Oynadıkça ligin klas santraforları arasına girecek, en azında Cenk Tosun'dan çok daha iyi olacak.

    Aydın hamle oyuncusu olduğunu ve oyuna ikinci yarı alınması gerektiğini bir kez daha gösterdi. İkinci yarıda kayboldu ve hoca değişiklikte çok geç kaldı.

    Hopf bu sezon izlediğim kaleciler arasında ligin en iyi kalecisi. Nazar değmesin. Dün maçın adamı Hopf'tu bence.

    Son dakikalarda Beşiktaş ceza yayından kullandığımız serbest vuruşta herkes İrfan'dan sol ayağı ile atışı kullanmasını beklerken, diğer köşeyi bomboş bıraktı ve topun başındaki sağ ayaklı Selçuk'tan barajın üstünden kalecinin boş bıraktığı sol köşeye plase yapmasını bekledim. İrfan da iyi vurdu ama rakip o köşeye önlem almıştı. Selçuk vursaydı gol ihtimali çok fazlaydı.

    Sonuç olarak iyi bir test maçıydı. Ligin en güçlü takımına karşı oyun olarak hayal kırıklığı yaşadık. Yeni transferlerden ilk onbirde oynayacak bir kanat oyuncusu çıkmayacaksa ara transferde iyi bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız olacak. Orta sahanın ortasını hoca 4 oyuncu ile götürüyor. Diğer oyuncular oynatılmayacaksa gönderilmeliler ve Talisca gibi bir transfer yapılmalı.

    Yıllar önce F.Bahçe ile önce ligde karşı karşıya geldik. Berbat bir oyunla sahadan farklı mağlup ayrıldık. Samet Hoca "Bugün F.Bahçe bizden iyi oynadı ve maçı kazandı, 3 gün sonra kupa finalinde biz daha iyi oynayacağız ve kupayı alacağız" demişti. Aynen de öyle oldu. Biz de günümüzde olur ve maçın ilk yarısındaki oyunumuzu 90 dakikaya yayabilirsek Beşiktaş'a oyunda üstünlük sağlayabiliriz.
    Konu onur_aydogan tarafından (29-Oct-2016 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •