"E-BİLETE HAYIR!" KAMPANYASI İÇİN BİR GÖRÜŞ VE ÖNERİ

Taraftarlarca yürütülmekte olan ve tüm yurda yayılmasını umduğum "E-Bilete Hayır" kampanyası oldukça iyi gidiyor. Herkesin emeğine sağlık.

Ancak bu kampanyanın tek cepheli ve tek ayaklı yürütülmeye çalışması, E-Bilet ve Passolig saçmalığını uygulayanları yeterince etkileyemeyebilir. Çünkü mevcut futbol sistemini ayakta tutan iki ayak var. (1) TRİBÜNLER... (2) DİGİTÜRK LİG TV... Ayaklardan birisi olan "TRİBÜN", federasyon ve kulüplerin yöneticileri için olmazsa olmaz bir ihtiyaç değil ve o kadar güçlü olmasa da olur. Çünkü birçok kulübün tribün gelirleri yok denecek kadar az... Onun için tribünü fazla önemsemeyebilirler. Ama "DİGİTÜRK LİG TV" bu sistemin can damarı... Onsuz olmaz. Lig TV'nin abonesi % 20-25 azaldığı anda sistem çalışmamaya başlar ve kısa sürede çöker. İşte federasyonu ve kulüpleri yönetenler buna dayanamazlar. Çünkü hepsi buradan besleniyor.

Dolayısıyla protestonun etkili olabilmesi için ikinci bir cephe, ikinci bir ayak daha olmalıdır: DİGİTÜRK LİG TV...

"Tribüne gitmem, oturur televizyonda Lig TV'den izlerim," demek, protesto kampanyasının gücünü ve etkisini azaltır ve zaten taraftarların tribünden uzaklaşmasını isteyen PASSOLİG uygulamacılarının ekmeğine yağ-bal sürer. Bir süre Lig TV'de canlı maç izlemezsek ölmeyiz.

Bu nedenle protesto sürecinde DİGİTÜRK LİG TV'ye abone olunmaması, mevcut aboneliklerin iptal edilmesi çağrısında bulunulması gerektiğini düşünüyorum.

Direnirsen başarırsın!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar