Gösterilen sonuçlar: 1 ile 12 ve 12

Konu: Kemal Özdeş

  1. #1

    Kemal Özdeş

    Tabi ki geçtiğimiz sezon gösterdiği performanstan sonra yola Mehmet Özdilek'le devam edilmeliydi. Kısıtlı kadroyla becerdikleri bunu hak ediyordu. Maalesef bir Cavcav klasiği daha yaşandı sezona yine yeni bir hocayla başlıyoruz.

    Şifo ile devam edilmeyeceği anlaşıldıktan sonra, ismi geçen hocalar içinde beni en çok heyecanlandıran Kemal Özdeş'ti açıkçası. 2011-2012 sezonunda onun çalıştırdığı Manisaspor'u çok beğenerek izlemiştim. Lig ortalamasının oldukça üstünde oyun temposuyla, içeride dışarıda cesur ve gole dönük oyunu benimsemesiyle o sezonun ilk devresinde Ersun Yanal ekolünden geldiğini açıkça belli etmişti. Tabi ikinci devrede takımın tepetaklak gitmesini de o meşhur Yanal sendromunun eseri midir bilinmez. Geçtiğimiz sezonki ikinci Manisaspor macerasını pek takip edemedim. Oyun anlayışında bir değişim oldu mu olmadı mı bilmiyorum.

    Gençlerbirliği Kemal Hoca için Süper Lig'e dönüş için iyi bir fırsat. Bu yüzden çok hırslı olacağını tahmin ediyorum. Eğer kafasındaki oyuna uygun bir kadroyu bir araya getirebilirse bu sezon çok keyifli maçlar seyredebiliriz.

  2. #2
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    konya
    Mesajlar
    167
    cavcav a çok kızgınım. herkes gibi.
    ancak kemal özdeş e de haksızlık yapmak istemem.

    bir manisalı arkadaş

    Alıntı ajan45 demiş ki...
    Alıntı anka06 demiş ki...
    arkadaşlar kemal hoca nasıl birisiydi? hocalığı iyimiydi? memnunmuydunuz?
    bize gelme durumu olabilirmiş.
    gençlerbirliğinde 2. ersun yanal dönemi yaşatabilir.
    demiş bana tribün dergide.

    özdilek gittiği için içim yansa da, kem hocaya hoşgeldin der, başarılar dilerim.

  3. #3
    ALKARA Erdem Ceydilek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Ankara, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    262
    "Ben ve ekibim bu organizasyona hazırız. Zamanımız var. Düşündüğümüz oyuncular var. Maliyetler var ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Geçmişte Gençlerbirliği şampiyonluğa çok yaklaşılmıştı. Gençlerbirliği’nin şampiyon olmaması pek önemli değil. Ama bu kulübün Türk futboluna oyuncu kazandırmak gibi farklı şampiyonlukları var."

    imza töreninde şu açıklamayı yapan hocadan bir şey beklenmez arkadaşlar.

  4. #4
    Kemal Hoca daha önce hiç dikkatimi çekmedi. Kariyerinde göze batan bir başarı yok. Geçen sezon Manisa gibi iddialı bir takımı play-off'a bile taşıyamamış. Çok umutlu olmasam da bir iki maç izlemeden yargıda bulunmak istemiyorum. Adını duyunca bizler heyecanlanmıyor ve şüphe ile yaklaşıyorsak futbolcular da aynı duyguları yaşayacaktır. Futbolda öz güvenin ne kadar önemli olduğunu Mehmet Hoca'dan gördük. İşi zor. Bence başkan büyük risk aldı. Kadroya yeterli takviyeler yapılmaz ise Süper Lig'de son sezonumuz olabilir.

    Daha sezona başlamadan Mehmet Hoca'yı göndermekle yapılabilecek en büyük hata yapıldı. Yanlış işler yapılırsa yanlış sonuçlara ulaşılır. Oysa geçen sezonun son iki deplasman maçında takımdaki ciddi eksiklere rağmen güçlü rakiplerimizin mutlak kazanmak zorunda olduğu maçlarda hiç ezilmeden dişe diş oynamayı başarmış ve gelecek sezon için umutlanmıştık. Ne gerek vardı işleyen çarka çomak sokmaya?

  5. #5
    Bir tarafta nerdeyse bir sezona yakındır beraber çalıştığınız, onu da geç, daha öncesinde başarılarına şahitlik ettiğin bir hoca var;
    Diğer tarafta tamamen kapalı kutu, ne olacağı belirsiz, tecrübesi olmayan yeni bir isim.
    Bu kadar radikal değişikliği göze aldığınızda kazancınız ne?
    Elinizde daha önce size kakalanmış ve şu ana kadar verim alamadığınız oyuncuları kazanma umudu.
    Ama ya kaybedebilecekleriniz:
    -5/6 hafta sonra geçen yıl olduğu gibi başarısız bir başlangıcın ardından hocayı gönderdin.
    -Yeni hoca bulacak ve sağlam paralar vereceksin
    -Belki yeni hocayla da olmayacak, yeni yeni hoca bulacaksın
    -Devre arasında durumu kurtarmak için can havliyle yine sana sağdan-soldan oyuncu kakalayacaklar..

    Şimdi koskoca Cavcav bu olacakları bilmiyor olabilir mi?
    Onun planı hazır: Çapı her ne pahasına olursa olsun küçültmek ve gerekirse PTT 1.lig e düşerek transfer kumarında yitirdiği (ütüldüğü) paraları kurtarmak.

  6. #6
    Arkadaslar
    Ilker Hocamin fikirlerine aynen katiliyorum.Ekliyeceklerim ise her ne sekilde anlasilmadiysada bu konu yabanci futbolculardan kaynaklaniyor ; bence Kemal Hoca secimi buyuk bir firsat onun icin bizim icin ise umutlu bir bekleyis.Ersun Hocanin tavsiyesi bence onemli referans , kiminle anlasacaktik akliniza heyecan verici uc isim sayar misiniz? Mehmet hoca gelirken sayabildik mi? Bu seneki strateji su anladigim,Balikesir Akhisar in dusme adayligi kuvvetli bir sezonda alt yapiya onem verilip onlari oynatacak bir hirsli hoca secilmis.Hocayi tanimadan etmeden sans vermeden kizmayin manisayi basariya goturememek dunyanin sonu degil.3-4 tane genc oyuncunun oynadigi 5 tane iyi yabanciyla oynayan hirsli bir takim neden olmasin istemez miyiz, madem altyapi iyi bunlari oynatalim diyor Ilhan Agabey.Mehmet hoca yi duyunca uzulmiyenimiz var mi? Geriyi bosverin ileriye bakin Takima kusulmez.Hem acin su hizli tren hattini da (Ankara istanbul) da gelelim Ankara ya istanbul ekibiyle bakin puanlar kacar kacar geliyor.
    Ayrica Hacettepemizin istanbul maclarinda yakin takipcisi olacagiz
    Hepinize daha umitli bakacaginiz bir sezon dileklerimle.
    Nevzat

  7. #7
    İsimler değişiyor olaylar her sene aynı.
    Acaba sıkılmadık mı?
    Şifo Mehmet'in ayrılış hikayesi:
    http://www.klasspor.com/tr/haber/342...n_ayrildi.html

  8. #8
    Az önce Alkaralar Facebook sayfasında da bu yazıyı paylaştım ama kimse görmemiş.. yeri burası sanırım.,Hürriyet gazetesinin haberi..
    Haber öyle bir yazılmış ki, sanki Cavcav'a hak vermemek mümkün değil.
    Haberin anlattığına göre aslında Özdilek fazla sabırsız davranmış ve müthiş bir temizlik harekatı istemiş.. Hepimizin karşı çıktığı Dahlin, Radkov gibi
    transferleri de o istemiş.
    Hatta hepimizin çok sevdiği Ante'nin gitmesini de istemiş.. Ante'yi son maça kadar sürekli oynatması da biraz kafa karıştırıcı değil mi?.
    http://www.klasspor.com/tr/haber/342...n_ayrildi.html

    Kemal hocayı pek tanımıyoruz ama Özdilek'in takımla bütünleşmesinden sonra yeniden kapalı kutu bir hocanın gelmesi taraftarda epey bir burukluk yarattı.
    Cavcav da maliyet tablosunun anlık haline bakarak haklı ama asıl haksız olduğu konu, senelerdir bu vasat transferlere nasıl göz yumup da takımı bu hale getirdiği.
    Mehmet hoca ise belki biraz daha yumuşak bir geçiş yapabilirdi... "kariyerim söz konusu" demiş fakat şu anki kadroya ligde oynattığı oyun da ortada.
    Belki istediği tüm oyuncular olmasa da bir kısmını aldırıp yine eldeki kadro ile iyi işler yapmaya devam edebilirdi. Seneye ise kadro biraz daha iyi şekillenir ve daha daha iyi olurduk.
    Başarı ve uygun ortam her zaman "bir anda" gelmez... fakat o da Cavcav'ın sağ gösterip sol vurma durumunu erken kavramış olacak ki pek de riske girmek istemedi anlaşılan. :-/

    Şimdiki en büyük sorunsal ise yine "Cavcav paradoksu" denilen büyük matematik problemi..
    Cavcav, kendi kafasındaki gibi yaklaşımı olan bir hoca buldu ama işler ligin ilk 4-5 haftası iyi gitmez ise yine kendi getirdiği hocayı kendisi kovacak mı?
    Yoksa bu sefer ne olursa olsun söylediklerinin arkasında durup da altyapıya ve ucuz maliyete yönelik getirdiklerini söyledikleri yeni hocaya "ucuz maliyeti" uzun vadede
    "değere dönüştürmesi" için zaman ve kolaylık tanıyacak mı?

    Cem Onuk ve Mustafa Kaplan'ın ve takıma senelerdir Sırp ve Belçika liglerinden futbolcu kakalayan menajerlerin yaklaşımı ne olacak?

    Yine "sabır taşı" misali bekleyip göreceğiz. :-/

  9. #9
    Mesele Kemal Özdeş'in hocalığı meselesi değil ne yazık ki. Cavcav'ın takımı hedefsizliğe mahkum etmesi ve Özdeş'in de bu hedefsizliği (Mehmet Özdilek'n aksine) kabul ederek, içine sindirerek görevi devralması. Hedefi "türk futboluna oyuncu yetiştirmek" olan bir takımı, taraftar değil izlese izlese Milli takımın alt yapı hocaları ve futbolcu simsarları izler.

    Bir kulüp düşünün bizim hedefimiz yok, tek hedefimiz büyük takımlara oyuncu yetiştirmek olan bir alt yapı organizasyonu olmak diyor. Böyle bir kepazelik dünya futbol tarihinde görülmemiştir!

  10. #10
    Aynen katiliyorum oturup burda kemal ozdesi tartismak yada gelecegi halen umutla bakmak bence cok sacma.. cavcav alenen hedefsizligi secti ve cok basarili olan bir hocayi maliyetleri artiracagi korkusuyla gonderdi ve bunu 2 tarafta ayan beyan itiraf etti.. bunlar bir taraftar toplulugu icin kabul edilebilir ve anlasilabilir bir durum kesinlikle olamaz ama bizde ne giden hocanin arkasinda durabildik nede herhangi sert bir aciklama yapabilmis degiliz... 2.ligden hoca getir takimin basina sanki takimin olaganustu bir kadrosu var sanirsin o hocada abuk subuk konussun ilk demecinde midem bulaniyor artik bu klupte donen isleri takip ederken.. insallah takim artik bu sene kume duser istikrarli bir sekilde yilllardirr bikmadan usanmadan yaptogo hatalarla bunu amaclayan cavcavda rahat eder.......

  11. #11
    Avrupa'da altyapıda yetişmiş 3.veya 4. liglerde oynayan futbolcuları alarak Türkiye'de bir nevi oryantasyon- uyum- sürecinden geçirmek futbolcu yetiştirmek değildir. Gençlerbirliği üstyapı takımıdır. Kemal Özdeş 'in bakış açısı sakat bir kere. İkincisi bu kadar fazla verimsiz yabancı kadrosu ile yapılacak en iyisini Özdilek yaptı. Özdilek'in onbirinden Kulusiç,Zec,Gosso gitti ve Jimmy de gidiyor. Artun, Atabey kendini yetiştiremedi. Bu sene tribünde daha da sıkıntılı olacağız görünüyor.

  12. #12
    Ben de konuyla ilgili şöyle bir şeyler çiziktirdim. Bloglar'a ekledim; ancak konuyla doğrudan ilintili olduğu için buraya da bir not düşmüş olayım.

    http://www.klasspor.com/tr/yazilar/9...lek_Krizi.html

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •