Gösterilen sonuçlar: 1 ile 6 ve 6

Konu: Şampiyon Gençlerbirliği Projesi

Threaded View

  1. #4
    Alıntı malicetinkaya demiş ki... Mesajı göster
    Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde "her şey var ama tamamlanmış hiçbir şey yok!"

    İlk önce hedefin, "şampiyon olmak" yerine "her yıl üstüne koyan bir sistem" olması gerekir. Ülkemizdeki en büyük sıkıntı istikrarsızlık ve anlık/nadiren/tesadüfü başarılar da asılı kalmakdır.

    Önümüzdeki güzel bir OFTAŞ/Hacettepe örneği var aslında. Onlar bize, bir takımın iskeleti korunur ve önlerine "bir başarı haritası" çizilirse, genç, tebrübesiz ve hatta dar bir kadronuz olsa bile şampiyon olunabileceğini 5 yılda 3 kez ispatlamıştır.

    Uzun lafın kısası sürekli geliştirilen ve sürekli işleyen bir "futbol sistemi" oluşturulur ve istikrarlı bir şekilde desteklenirse hem sportif başarı, hem para, hem de taraftar kazanılabilir.

    Hele bir de bunu küçüğünden büyüğüne herkesin günbirlik yaşadığı, dünü bilmediği (yada sadece ufak başarıları hatırladığı) yarını görmediği bir ülke futbolunda başarmak bana göre çok daha kolay olacaktır...
    Oysa Gençlerbirliği Spor Kulübü hiçbir şeyi tam olarak yapmıyor.

    1. Altyapıda istikrarlı bir şekilde eksiğe uygun futbolcu yetiştiremiyor.

    2. Altyapıdan yetiştirdiği futbolcuları as takıma düzenli olarak yerleştiremiyor.

    3. 1 ve 2. madde düzgün bir şekilde işlemediğinden dışarıdan sürekli transfer yapıyor. Bu transferlerin birçoğu da eksiklere göre değil genelde "bunu ileride satar para kazanırız" diye alınıyor. Böyle olunca da dengeli bir takım kurmak yerine sadece "boşa" futbolcu transfer edilmiş ve paralar çöpe atılmış oluyor.

    4. Teknik direktör konusunda hiçbir istikrar sağlanmıyor. 3 maç kötü ise gitsin deniyor yada iyi bir sezon bile geçirse sonrasında yine sıfır güven ile yola devam ediliyor.

    5. Futbolcuların transfer görüşmelerinde, "burasını basamak olarak görün. sizi parlatıp daha büyük takımlara satacağız" dendiği "bir başarı öyküsü" olarak anlatılıyor. Ki bunu duyan futbolcunun takımı sahiplenmesini nasıl bekleyebilirsnizi ki?

    Dip not 1: Geçenlerde Gençlerbirliği'nin futbolculara ödediği ve satarken kazandığı bonservisler hakkında yaptığım bir araştırma ile "Cavcav/Cem Onuk/Gençlerbirliği ucuza alır pahalıya satar" sözünün ne kadar yalan olduğunu net bir şekilde gördüm.

    Dip not 2: Sivasspor ve Antalyaspor'un ciddi ve uzun vadeli bir şekilde takımlarının çıtalarını yükseltmeye yönelik çalışma planları yaptığını birkaç kere duydum. Bu da bizim gibi hala yerinde sayan ve her konuda "90'ları" yaşayan bir takım için, maalesef sonun başlangıcıdır!
    Konu Mehmet Ali Çetinkaya tarafından (18-Apr-2013 Saat 14:46 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •