Yılmaz Vural Elazığspor'a çok cesur bir futbol oynatıyor. Rakibin kim olduğuna bakmadan topa sahip olup hızlı oynamaya çalışıyorlar. 2 hafta önceki sahalarında oynadıkları Orduspor maçında 15. dakikadan sonra çok yoğun bir baskı kurdular. Orduspor çok nadir çıkabildi çünkü defanslarının ileriye vurduğu topları alıp takımını ileriye çıkartacak bir oyuncuları yoktu. Ayağa pas yapmaya çalıştıklarında ise Elazığspor'un ileride başlayan presine takıldılar.

Görebildiğim kadarıyla Yılmaz Hoca takımını 4-2-3-1 düzeninde oynatıyor . Santraforun arkasındaki üçlü çok hızlı adamlar. Eğer hareket etme imkanı verirsek Serdar Gürler, Köksal Yedek ve Aydın Karabulut bizim ağır kanat beklerimizi ve orta saha merkezimizi felç edebilir. O yüzden sahamızda sıkı bir takım savunması yapmamız gerekiyor.

Elazığsspor'un topa sahip olma isteğini ve hızlı hücumcularını hesaba katarsak en mantıklı taktik topu onlara vermek, sağlam ve geniş alan vermeyen bir takım defansı uygulamak. Elazığ'da "oyunu biz kontrol ediyoruz, baskı kurduk" yanılgısı yaratıp hızlı ataklarla işi bitirmek şeklinde olmalı. Bizim ileride top tutabilen bir forvetimiz var ve günümüzde olduğumuzda tek paslarla geriden hızlı çıkabiliyoruz.

Maç sonunda Yılmaz Hoca'nın her zamanki mağdur surat ifadesiyle "topa biz sahip olduk, oyunu biz kontrol ettik ama golleri onlar buldu" şeklinde demeç vermesini umuyorum