Gösterilen sonuçlar: 1 ile 14 ve 14

Konu: 2016-17 Süper Lig 13. Hafta / Adanaspor - Gençlerbirliği

Threaded View

  1. #6
    Adana maçını kazandık ama ben gidişatı pek beğenmiyorum. Özat geldiğinde pek memnun olmamış ve sezonun ikinci yarısına yeni hoca ile devam edeceğimizi tahmin ettiğimi yazmıştım. Yeni hoca geldiğinde birkaç hafta plasebo etkisi olabileceğini, birkaç hafta alınacak iyi sonuçların geçici olacağını belirtmiştim. Nitekim, üçü deplasman 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik geldi. Ancak Üzülmez zamanında pozisyon olarak rakiplerimize ezici üstünlük kurduğumuz maçları kaybederken dün 90 dakika yarı sahamızda oynadığımız maçı kazandık. Tabelayı bir kenara bırakıp oyuna baktığımızda Özat ile 3 maçı gol yemeden tamamlamamıza rağmen son iki maçta önceki maçlarda vermediğimiz kadar pozisyon verdik rakiplerimize. Umarım Ahmet Oğuz ve Uğur takıma döndükten sonra savunmadaki bu dağınıklık düzelir.

    Üzülmez'in gönderildiği maçta deplasmanda ligin dişli takımlarından Antalyaspor'u maçın başında sahasına hapsetmiş, kaçan penaltı, 2 karşı karşıya pozisyon, direkten dönen toptan sonra gereksiz bir penaltı ile mağlup olmuştuk. Dün lig sonuncusu karşısında sanki Barcelona ile oynuyormuş gibi savunma yapmamız iyi yolda olmadığımızı gösteriyor. Evet kazandık ama bu kadar pozisyonu, forvetleri becerikli başka bir takıma verseydik daha ilk yarınının sonunda maça havlu atardık.

    Olumlu gelişmeler de var. Özat'ın takdir ettiğim iki yönü var. Birincisi bu takımın potansiyelinin farkında olması ve ilk altıya oynayacağını iddia etmesi, ikincisi başarıyı çok istemesi ve tüm gücü ile çalışması. Kornerlerde etkisiz komik varyasyon denemelerine rağmen bir şeyleri deniyor olması sonunda başaracağının göstergesi.

    Bu takımın yedeği yok deniyordu değil mi? Adana maçında ideal onbirden, Ahmet Oğuz, Uğur, Kulusiç, Landel, Stancu oynamadı. Daha önce şans verilmeyen Halil İbrahim, Orhan Şam, Muriqi, Issah, Rantie oynadı. İki hafta önce de Matei oynamış ve galibiyet golünü atmıştı. Neredeyse rezerv takımla çıktığımız 3 maçı gol yemeden tamamladığımıza ve galibiyeti getiren golleri daha önce yetersiz görülen oyuncular attığına göre oturup düşünmemiz lazım. Aynı şekilde, geçen sene geldiğinde yerden yere vurduğumuz Hopf'un ligimizin çok üzerinde bir kaleci olduğu, beğenilmeyip Karabük'e gönderilen Latovleviçi'nin iyi hocanın elinde muazzam oyunu ve bu hafta attığı jeneriklik frikik golü yeni transferler hakkında aceleci olumsuz düşünceye kapıldığımızı göstermiyor mu?

    Adana maçının adamı Hopf bence. Ahmet Çalık da her deliği kapattı maç boyunca. Halil İbrahim beni hayal kırıklığına uğrattı ama maç eksiği olduğu için mazur görüyorum. Orhan maçta iyiydi ancak 3 gün arayla iki maç yapınca adalesini yırttı sanırım. Kupa maçında cezalı olmayan Ahmet Oğuz'un oynatılması uygun olurdu. Rantie mükemmel bir kontra atak oyuncusu. Özellikle İstanbul deplasmanlarında rakipler üzerimize yüklenirken sahada olması durumunda uzun zamandır hasret kaldığımız galibiyetlere bizi taşıyabilir. Hele de yanında Aydın ve Serdar gibi iki mermi gibi kanat oyuncusu, İrfan gibi adrese top atan usta ayak varken...

    Ben kalan 12 puanın onikisine de talibim.
    Konu onur_aydogan tarafından (05-Dec-2016 Saat 08:42 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •