Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 85

Konu: Büyük Rekabet Yeniden: Al Takım vs Kara Takım

Threaded View

  1. #12
    Sevgili arkadaşlar, dünyada nesli tükenmekte olan çakılı tip santrforların son temsilcilerinden gol makinesi Uruguaylı Ricardo Neccola Polatez, menajeri Ozanno Gulerarios’a bir mail göndermiş. O da foruma girmeye vakti olmadığını belirterek maili bana iletti. Ben de elçiye zeval olmaz diyerek burada paylaşıyorum. Halı saha organizatörlerine duyurulur… İşte o mail:

    Sevgili dostum Ozanno… Bu maili sana yazmamın sebebi, Alkaralar’ın tesislarda organize ettiği halı saha maçı için aldığım davet… Bu davete zevkle icabet etmek isterim ama bir takım çekincelerim var. Uruguay’ın Montevideo şehrinin tozlu sokaklarında başlayan futbol kariyerimi düşünmek zorundayım çünkü. Kariyerime zarar gelmesini istemem. Onun için bazı şartlarım olacak.

    1- Paslı bir oyun tercih edilecek, şahsi oynanmayacak. Oyuncular birbirine kızmayacak.
    2- Ozanno Gulerarios’un bana, benim de Ozanno Gulerarios’a asist yapmam konusunda kolaylık gösterilecek, engel çıkarılmayacak. Ayağımızdaki top kapılmayacak, topu istediğimiz gibi kullanabileceğiz.
    3- Sert oynanmayacak, af edersiniz ayı gibi girilmeyecek. Polatez, önüne top atılıp eşşek gibi koşturulmayacak. O, ceza sahası içinde kendini unutturup pozisyon alarak fırsat kovalayacak.
    4- İstatistiklere göre ortalama golcü bir santrforun attığı gollerin % 68’inin altı pas yakınlarında boş kaleye atılan goller olduğu, bu oranın ofsaytsız maçlarda % 78’e kadar çıkabildiği, % 12’sinin de penaltıdan atıldığı, ceza sahası içinde kafa ile atılan gollerin oranının ise % 4 olduğu saptanmış. Bu saptamaya göre ben çakılı tip santrfor olarak altıpasta demarke vaziyetteykene, topu tam zamanında bana aktarmak yerine kaleyi gördüğü yerden şut atmak yok. Zarif bir şekilde bana pas verilecek ve topu boş kaleye ben en güzel şekilde yuvarlayacağım. Gol yüzdemin düşmemesi adına bu şart… Aksi takdirde seyircilerin, “Yıllardır dillerden düşürülmeyen Polatez de bu muymuş be?!”, “Polatez bitmiş ya!” gibi değerlendirmelerine katlanamam. Tabii hatırlatmama gerek yok, penaltıları atmak da benim görev alanım içinde olacak… Ama kazandığımız penaltı ikiden fazla olursa bir özveride bulunarak onları atmayabilirim.
    5- Attığım gollerden sonra “Bu Polatez de nasıl topçu olmuş kardeşim, gol atmaktan başka bir şey yapmıyor ya!” gibi eleştirileri asla kabul etmiyorum. Böyle eleştiriler yoğunlaşırsa biz de adam gibi kenarıya çekilmesini biliriz. Hatta daha da ileri giderek konuşayım, direkmen adam gibi adam olarak kenarıya çekiliriz.
    6- Video hakem uygulaması olmayacak.
    7- Passolig uygulaması olmayacak.
    8- Gol attığım zaman şöyle oldu, böyle oldu, bu gol sayılmaz gibi itirazlar olmayacak. Yoksa adam gibi kenarıya çekilmesini biliriz.

    Evet, sevgili dostum Ozanno… Bu haklı ve mütevazı isteklerimiz kabul edilirse ben varım. Ama bu isteklerimizin bir teki bile kabul edilmezse biz de adam gibi kenarıya çekiliriz.
    Konu Necdet Özkazancı tarafından (03-Jul-2017 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •