Alıntı Adem Erkoçak demiş ki... Mesajı göster
ne olursa olsun maçın sonucunu görünce şaşırdım ve çok sevindim. izleyememiştim çünkü. herhangi bir takımı da yenmedik. oturmuş, hedefi olan ve iyi sonuçlar alan bir takıma karşı bunu başardık. bizim için en önemli olan şu aşamada bu idi. dün tanıl abi mail üzerinden konuşurken, "umarım güzel bir maç izlersiniz" demiştim. o da "güzel maç? 1 veya 3 puan daha önemli" demişti. gerçekten de öyle. bunları anlatırken kastım "puan alalım da, nasıl olursa olsun" değil. içinde bulunduğumuz birkaç haftalık dönemden dolayı. ki trabzon maçında beklediğimiz oyuna yakın bir performans seyredeceğimizi düşünüyorum.

tribünün hal-i ahval-i ise gerçekten hiç iyi değil. bugüne kadar ben de siyasi slogan tarzı tepkilerin stadyumlarda olmasının iyi olduğunu düşünürdüm. ama görünen o ki bu iş bir şov gibi, eğlence gibi, gösteriş gibi algılanmış. ve şunu da unutmayalım, oradaki bağırtının hayatta ne kadar karşılığı var? mesela, odtü ormanı için taraftarlar arası maç filan yapıldı. o gün, o tepki çok anlamlıydı. fakat şu an öyle değil. belirli dakikalarda bazı sloganları atmak bir çeşit görev gibi, rahatlama gibi. bir şey olur, tepkini gösterirsin veya bu olaylar çok daha sıcak olduğunda da yine sesini çıkarırsın. ama tribünü sadece bunun için kullanmak biraz art niyetli oluyor benim açımdan. çünkü oradaki herkesin ilk amacı iyi-kötü güzel bir tribün atmosferinde, sahada da diğer takımlara nazaran daha naif, geçmişinde bir dolu hikaye barındıran bir takımı seyretmek, desteklemek. bu amaç ne olursa olsun birinci sırada kalmalı...
Adem şeytanın avukatlığını yapmışsın ben de senin gibi düşünüyorum.
İlk günlerdeki siyasi slogan her yer kara her yer kırmızı sloganları yaratıcıydı.
Böylesine küçük bir ortamda kendi siyasi düşünceni dile getirmek -her ne kadar aynı fikirde olsam da- bana bir çeşit kendi kendini tatmin gibi geliyor.
Bir de takılmış olduğum bir gözlemim şu dünkü maçtan:
Gençler diye öyle bağırmayanlar 34 de taksime, 84 de koyduk mu-bilmem ne eses gibi tezahuratlara canla başla bence de eğlencesine katıldılar.
Koyduk mu-bilmem ne eses gibi tezahuratlarda bulunanlara bir çare bulmalı ve organize olmalıyız "C Blok" olarak.
Hem de acil olarak. Diğer tirübünler gibi olma yolunda emin adımlarala ilerliyoruz korkarım...

Eses taraftarını da takımı yenik olsa da yine destek vermesi açısından tebrik ediyorum.