bence aykut kocaman gibi adamlar kesinlikle futboldan uzaklaştırılmalı. oyunu bu kadar çirkinleştiren bir teknik adam olamaz. takımdan hiçbir oyuncuyu çalımlayarak oyundan düşüremiyorsunuz, çünkü çalımı yiyen anında faul yapıyor. hatta daha çalımı yemeden faul yapıyor.

bu iğrenç oynayan takımın taktiği şu: üç pas üstü üste yapamadıkları için, topu rakip ceza sahası çevresine şişiriyorlar, orada seken topları rangelov kovalıyor. sahanın tüm alanında sert savunma yapıyorlar bu nedenle gol yemeleri çok zor. zaten attığımız gol bu ligin golü değil. bir gerard, pirlo, beckham pasını; bir sheva, inzaghi, raul kontrol-vuruş kalitesi ile gol yaptık. o ana kadar girdiğimiz ilk pozisyondu ve ancak böyle gol atılırdı bu konyaspor'a.

Konyaspor'un hücum taktiği üzerine ibo çalışmış, politevich ve ahmet yüksek toplarda agresif ve başarılılardı. zaten top bu ikiliyi bir kez aştı, o da sağolsun uğur'un becerikli vuruşu ile kalemize gol oldu. ilk yarıda golü atarak dağı tırmandık, zor olanı yapıp konyaspor önünde deplasmanda öne geçtik. ilk yarının sonuna kadar da bu takımın oynaması gerektiği gibi oynadık. eğer hakem hakem olsaydı, devrenın sonuna kadar konya'nın maçı 11 kişi bitirmesi mümkün değildi.

İkinci yarı ise sanırım taktik bir hata ile başladık. geride karşılayıp, hızlı toplarla hücuma çıkmayı düşündük. bunu düşündük ama bizim böyle bir özelliğimiz yok. takım olarak top ayağımızdayken iyiyiz. ne geride rakip karşılamayı başarabiliyoruz ne de hızlı hücuma çıkmayı. biz konya, konya da bizim gibi oynamaya çalışınca, ikinci yarı saçma sapan bir maç halini aldı. ardından 60. dakika gibi konya bajic ve milosevic gibi iki şutör ve yetenekli adamı oyuna aldı, bu dakikadan sonra tek tehlike şutlar oldu bizim için, çünkü konyaspor gerçekten ofansif yönü bitik bir takım. ynalış hatırlamıyorsam milosevic'in bir şutu, bir de hopf'un zamanlama hatası dışında pozisyona giremediler. ama bizim 65. dakikadan sonra biraz daha topa hakim olmaya çabalamamız gerekiyordu. 2. gol için pozisyona girebilirdik ama ayaklar bir türlü ileri gidemedi. tabi biraz da şşans gerekiyor, landel'in ve stancu'nun şutları olabilirdi. bence maçın kırılma noktası, vedat'ın pasında stancu klasında bir adamın, topu sürerken ayağından açmasıydı. stancu eğer stancu kalabilseydi biz ub pozisyonla maçı bitirecektik. olmadı! Ardından saçma gol geldi ve o şokla iki net pozisyon daha verdik. beraberliğe çok üzüldüm, mağlup olsaydık, aykut kocaman'ın bu iğrenç futbolu kazansaydı yıkılırdım gerçekten.

oyuncu performansları konusunda geçen haftaki maç yazısına ekleyeceğim bir şey yok. uğur artık her maçta bu takımın oyuncusu olmadığını bağırıyor. (hocanın halil ibrahim'i yanında oturtması hem uğur'a hem de halil ibrahim'e mesajdı bence) şu durumdaki futbolcuyu oynatmak kendisine de kötülük. ahmet oğuz ve irfan fatih terim'e selam verdikleri günden beri yoklar. landel ise yararsız. takımın geri kalanı büyük ölçüde görevlerini yaptılar. serdar ve selçuk görevlerinden de fazlasını yaptılar. vedat gün geçtikçe çok daha iyi olacak. Takımdan memnunum. ligde yenilmedik ve g.antep dışında hep havasında olan takımlara karşı oynadık. konya ve osmanlı büyükşehir belediye deplasmanlarından 1'er puan "allah razı olsun" demeyecek takım yoktur. doğru yoldayız, diğer ofans ayaklarımız serdar kadar katkı vermeye başlarlarsa, ligin tozunu alırız. bundan sonraki maçlarda iğrenç konyaspor olmadığımızı, olamayacağımızı hiç unutmayalım yeter.