Alıntı Abreg Çelem demiş ki... Mesajı göster
Yeni sezonda oligarklarla yapılan maçlar dışında Ostim'de oynayacağımız belli olduktan sonra "daha sonrası" merak konusu oldu. Whatsapp grubumuzda da tartışılmaya başladı bu konu. Aslında bi'kaç alternatif var insanların aklında:
1- Geçici olarak Ostim'de oynayalım. 19 Mayıs Stadı yeniden yapılınca orada devam edelim.
2- Ostim'i bakanlığın da yardımıyla elden geçirip büyük maçların da oynanabileceği düzeye getirelim ve nihayet Ostim stadı sadece bize ait kırmızılı-siyahlı bir Gençlerbirliği Stadı olsun. (Cümleyi süslememden anlaşılıyordur herhalde, ben de bu fikirdeyim)
3- Cebeci Stadı'na sahip çıkalım. Şehrin merkezinde yine kendimize ait bir stadda oynayalım.
4- Eskişehir'de oynayalım

Ben tabii ki Ulus'ta, yenilenmiş bir 19 Mayıs Stadı'nda oynanmasını tercih ederim. Ancak kafamda iki tane sorun var: Öncelikle o koskoca stadın sadece Gençlerbirliği'ne tahsis edilip edilmeyeceğinden emin değilim. Anladığım kadarıyla devlet babanın prestij projesi gibi bi'şey olacak bu yeni stad. Dolayısıyla çok da rahat edemeyeceğiz. Belki de Ankaragücü'yle birlikte kullanmaya devam edeceğiz. İkincisi stadın kapasitesi; yaklaşık 40000-45000 kişilik bir stad düşünülüyor ki bu da her maçta bizim o tribünlerde kaybolmamız demek.

Cebeci projesi de eskiden beri hayallerimi süsleyen bir projeydi ama şehrin fazla içinde olması, trafik ve yaya yoğunluğu, stad yenileme işinin çok daha büyük olması gibi nedenlerle biraz tereddüt ediyorum.

Ostim ilk başta kulağa soğuk gelen bir isme, cisme ve lokasyona sahip aslında. Ama büyük ölçüde "ben Ostim'in tamamen bize ait olma ihtimalini sevdim" Sadece futbol amaçlı da değil, dışarıya bakan kısımları gelir getirici amaçlara yönelik olarak kullanılabilir gibi geliyor bana. İsmi deseniz nasılolsa değişir. Gerekli düzenlemeleri yapıp iki sene sonra baştan ayağa kırmızılar siyahlar içinde bir Gençlerbirliği İlhan Cavcav Stadı olsa fena olmaz hani
Ben bu kategorilerden üçüncü seçeneğe sıcak bakanlardanım. Ama cebecinin şu anki haliyle değil tabi. Bence 19 Mayıs'la beraber Cebeci de yıkılmalı. Ve yerine ostim stadı gibi olmasını istediğimiz 10-15 bin kişilik bizim olmasını istediğimiz bir stat tam buraya yapılmalı işte.(Tabi Bakanlık ile anlaşabilirsek). Evet yeni 19 Mayıs bize hitap etmeyecek ama neden sırf bu sebepten gözden ırak olalım. Ostimdeki şartlarlan istediğimiz stadı bakanlığa baskı yaparak cebeci stadının yerine yaptırabiliriz. Hacettepe ile beraber kullanırız.

Yeri itibariyle hem merkezi yerde hem de olur da taraftar sayımız 40 bin kişiyi çekecek duruma gelirse, o alanda stat çok rahat genişletilebilir ostimin aksine. Hem de Ankara'nın Mamak,Altındağ gibi ilçelerinin insanlarından uzaklaşmamış oluruz. Batıkent, Ostim insanı halis mulistir. Gençlerbirliği için oraya da gelir nasılsa. Üstelik tarihi olan bir stat olur stadımız. Ve ankara Üniversitesi öğrencilerinin de yoğun desteğine mazhar olur düşüncesindeyim.

Ayrıca watsapp grubunda bir ara muhabbeti geçmişti; stadımız olursa ismi "Gelincik Stadı" olsa keşke "İlhan Cavcav" stadı ile beraber