Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: 2016-17 Süper Lig 14. Hafta / Gençlerbirliği - Başakşehir

  1. #1
    ALKARA Abreg Çelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Samsun
    Mesajlar
    336

    2016-17 Süper Lig 14. Hafta / Gençlerbirliği - Başakşehir

    2016-17 Süper Lig 14. Hafta Maçı


    GENÇLERBİRLİĞİ BAŞAKŞEHİR



    10 Aralık 2016 Cumartesi, 19:00

    19 Mayıs Stadı
    Konu Abreg Çelem tarafından (09-Dec-2016 Saat 06:03 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Devrenin en zor maçı.
    Umarım bir o kadar keyifli olur.
    Rakip taraftar işkencesini hissetmeyeceğimiz sayılı maçlardan.
    Bu arada bizim trübün cezasında var mı bi gelişme?
    Ayrıca Stancu'nun durumu nedir bilen var mı?
    Sakat mı yoksa başka bir arıza mı var?

  3. #3
    özellikle olmadı ama ümit Özat geleli stada gelemedim. Bu maça da gelemeyeceğim. TV den izleyeceğim. Zor maç.Ama içimde galip geleceğimize dair bir his var.

  4. #4
    Başakşehir aslında bizim oynadığımız ve kısmen becerdiğimiz futbol yapısını daha doğrularıyla ve daha hakkını vererek oynuyor. Tabii bunda uzun süredir aynı teknik direktörle çalışmalarının ve aynı futbolcu grubunun, kemik kadrosunun uzun süre birlikte oynamasının büyük etkisiyle. Forvetlerinin arkasındaki üçlü pır pır bir orta saha ve kontra atak yakalandığı anda onların da arkaya kaçması ile önlerine atılan isabetli toplar en büyük silahları. bkz: bjk maçında Cengiz'i kaçırarak attıkları gol ve aynı maçta gol olmasa da buna yakın pozisyonlar.(işin ironik kısmı ise santraforlarının batdal gibi cikalleshi gibi tam aksine tank gibi ağır olması.) Bizim Serdar'a attığımız toplar gibi. Cengiz çok hızlı. Visca çok hızlı. Mossoro bile standartları düşünürsek çok hızlı. Defans kurgumuz hiç olmadığı kadar uyanık olmalı bu maçta. İlk müdahaleleri her zaman biz yapmalıyız.

    Yalnız dikkatimi çeken bir şey var tüm bunların yanında. Abdullah Avcı takımını bu planın üzerine kurarken aynı zamanda hangi kanattan gelirse etkili olacağını, yerden mi oynarsa yoksa uzun top mu oynarsa daha etkili olacağını, her zaman rakip takımın en zayıf noktasının ne olduğunu çalışıp (Galatasaray maçından sonra yaptığı açıklamada sneijder'in daha çok sola kayıp takımı ordan açması, bruma ile ver kaçlarını belirtmesini ve buna önlem aldıklarını belirtmesini hatırlarsak) biraz da ekmeğini karşı taktikten yiyen bir takım yarattı ve ligde bu konumda olmalarının en büyük etmenlerinden biri bu. Bir gün bir çılgın teknik direktör takımını şu ana kadar oynadığı yapıdan bambaşka bir yapıyla sahaya çıkartıp Avcı'yı allak bullak edip avcıyken av yaparak bir sürpriz yapması mümkün. Ee haliyle Ümit Özat'da da bu potansiyel var. Ayrıca bu ligde başakşehire en ters gelecek yapıda takımın da biz olduğunu düşünüyorum. Kendi silahlarıyla onları vurabiliriz. Onlarda pır pır oyuncularına top dağıtan Emre varsa bizde de aynısını yapan Selçuk var. Kontraatağa uygun pır pır oyuncuysa bizde de Serdar var Aydın var Tokelo var. Yapılacak şeyler belli aslında:

    -Emre'nin pas kanallarını kapatmak. Gerekirse üzerine tatlı sert oynamak sinirlendirmek. Zaten bu maçta abartmadan biraz çirkef olmalıyız. (Bunu yazarken Emre'nin bu maçta oynayamayacağını öğrendim.)

    -Cengiz-Visca-Mossoro üçlüsünü asla boş bırakmamak. Onların da top almaması için vücut vücuda sindirmek tatlı sert oynamak. Belli bir dakikadan sonra oyundan düşürmek.

    -Hep önlemlerden bahsettik. Tabii top ayağımızdayken, hücuma çıkarken yapılması gereken nedir, başakşehirin zaafı nedir dersek bunu artık sağır sultan bile bildiği için sona bıraktım ve üzerinde fazla durmadım. Defans kurgusunun en zayıf noktalarının bekleri olduğunu artık herkes biliyor. Kaldı ki bu maçta sol bekleri Ferhat cezalı. Bir ara Alparslan vardı hala duruyorsa onu oynatabilir bilmiyorum. Belki Eren'i. Ama başakşehirin gücünü oturmuş kadrosundan, normal ilk 11 inin ne yapması gerektigini robotik şekilde bilmesinden aldığını düşünürsek o ilk 11 den birinin bile değişmesi değişen bölgenin zaafını meydana getirir. Bol bol topu kanatlara indirip ceza sahasına delici çapraz koşular çalımlar yapar isek bir penaltı kazanma durumumuz dahi olabilir. Irfan bu macta sık sık kanatlara katılmalı, o engin ve geniş ufuklu oyun görüşünü, yaratıcılığını Serdar'la yapacağı organizasyonlarla konuşturarak bu maçta çok tehlike yaratabiliriz.

    -Yalçın,Bekir,Epureanu gibi ağır ve yerden etkisiz bir defansif stoperleri var. Bu iki stoperlerin arkasına aģır oldukları için bolca adam kaçıran bir takım.

    -Uğur ve Eren gibi defans bekleri ileri çıktıklarında kontra atak yemeye uygun ve geri dönüşte zorluk çeken bir takım ve bekler.

    -Korner veya duran toplarda Yalçın ve Epureanu ileri çıktığında, geride Uğur Uçar'ı son adam olarak bırakan bir takım ve hamlelerde ağır kalan futbolcu. Kanatları etkili kullandığımızda , geriye yaslanan ve bolca içeri girip yerden etkili olabileceğimiz bir takım.

    -Uzaktan sert ve yerden etkili şutlarda etkili olamayan bir kalecileri var.

    Namağlup ünvanlarını biz bitirebiliriz. Ankara soğuğu, 19 Mayıs'ın kasvetli ortamı, takım formu vs. gibi rakibi korkutacak şartları da sayarsak. Kısacası Gençlerbirliğimiz için iktidar elitinin, sermayesinin suni ve hormonlu takımı karşısında coşma vakti.

  5. #5
    Erdem sağolsun yazacaklarımın çoğunu yazmış işimi hafifletmiş. Hepsine katılıyorum.

    Başakşehir'in en önemli hücum silahı, Mehmet Battal'a şişirilen hava topları. Battal bunları savunmanın arkasına aşırıyor ve Visca, Cengiz, Mossoro gibi hızlı oyuncular savunma arkasına koşu yapıyor. Duran top organizasyonlarında özellikle Battal ve Yalçın gibi iki kule ile çok etkili oluyorlar.

    Bizim bu maçta en büyük avantajımız Ümit Hoca'nın nasıl bir futbol oynattığının henüz kimse tarafından anlaşılamamış olması. Abdullah Avcı bakmıştır bakmıştır bir şey anlamamıştır, "Klasik futbolumuzu oynayalım arkadaşlar, bunların ne yaptığı belli değil" demiştir.

    Takım halinde ileri çıkıp bloklar arası mesafeyi kısa tutuyorlar. Ancak Serdar Gürler, Aydın, oynarsa Rantie gibi hızlı oyuncuların varlığı Abdullah Hoca'yı takımın boyunu uzatmaya zorlayabilir. Bu durumda gol pozisyonunun az olduğu bir mücadele izleriz. Duran toplar önemli olur.

    Başakşehir düşüş trendinde. Kazanacağımızı tahmin ediyorum. Ümit Özat için hocalık becerilerini gösterebileceği güzel bir vitrin maçı.

  6. #6
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Özatla fena gitmiyoruz. Bu maç ciddi bir sınav olacak. Stancu oynamayacak gibi duruyor. Rakibin Cengizhan,Visca gibi etkili oyuncuları var. Emre Belezoğlu oynamayacak diye yazıyordu.

    Kazanmamızı çok istediğim bir maç.

  7. #7
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    son adanaspor maçında kalmıştık, "köşesine çekilip, rakibin vura vura yorulmasını bekleyen aciz boksör" gibi meselesi..
    şimdi sorulması gereken soru şu: böyle taktik mi olur?. kepazeliğin bu kadarı da olur mu?.

    efendim bu kepazeligi domine edenlerin başında gelen osmanlıspor, başakşehir, konyaspor, bursaspor, vs. gibi korkaklar ligin üst sıralarındaymış da; bizede önerilen buymuş..
    naapcakmışız?. topu rakibe teslim edecekmişiz, hepimiz topun arkasına geçecekmişiz, aradan pırpırlarımızı kaçırıp oh ne ala.. puan gelsinde nereden gelirse gelsin öyle mi?.

    kepazelig diye boşuna demiyoruz ki?. bu 1930'ların taktiği başka hangi ligde tutar?.
    çok basit bir soru: bu taktikle başka hangi ligde puan veya puanlar alabilirsiniz?. ee tabii her sezon düşme korkusu yaşaya yaşaya sonunda herkes bu hale geldi.. korku dağları bekler..
    topu kazanmak için ne mücadeleler verdik, ne meşakketler çektik sonunda geldiğimiz nokta şu: topu rakibe teslim et, nasıl olsa oynayamazlar kaptırırlar, sende hızlı çıkar sokarsın.. bunela..
    ya adam kaptırmazsa?. ya çıkamazsan?. ya gözüne gelirse?..

    yada adamın kafası çalışır da; devre arasında kalabalık defansların içerisinde oynayabilen futbolcular transfer ederse?..
    o zaman adam takımını nereye taşımış olacak?. hiç düşündünüz mü?. hadi bu adama topu teslim et de nooluyo hep birlikte görelim..

    kadrolar arasında ara bu kadar açıldıktan sonra biz naapacağız yada..
    her sene bu kadar kerizi bulabilecekmiyiz veya.. tamam bu memleketin kerizi bitmez de; bize ne abicim onlardan?.
    40 senedir bunlarla uğraşmaktan bıkmadınız mı?.
    40 senedir bir keremi hedef yukarısı olur.. veya..

  8. #8
    Bugün Vedat kafayla gol atacak gibi bir his var içimde. Hatta kornerden bir tane de defans oyuncularımızdan birisi. Sergey olabilir...

    Böyle bir şey içimden geçti ama eskiden köşe atışı atarken sevinirdik, şimdi üzülüyoruz. Kaç maçtır ön direği aşıp da tehlike yaratan bir tane köşe atışımız oldu mu? Azofeifa'yı mı getirelim yeniden?
    Selçuk kullansa ya şu atışları...
    Geçen sene ölü toplardan çok gol atmışken bu sene hiç tehlike gerçekleştiremiyoruz.
    Başakşehir gibi takımlara arada atacağımız 1-2 ölü top golü ile üstünlük sağlayıp daha sonra da kontaratak ile golleri bulup maçı çevirebiliriz.

    Ama ilk başta iyi kullanabilecek adam gerek. İrfan gibi top tekniği yüksek bir adamın haftalardır ön direkteki rakip defansa köşe atışı hediye etmesi hiç iyi değil.

    Bunun haricinde... ayağa iyi paslar ve isabetli şutlar ve iyi bir defans anlayışı ile başabaş oynayabiliriz. Takıma güveniyorum...

  9. #9
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Uzunca yorumu size bırakıyorum. Ben şunu yazacam, kapalıda birkaç arkadaştan duydum. Ümit Özat maç sonu kapalıdaki taraftarı bir tane santraforum olsa maçı alırdık demiş.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •