daha öncede böyle bir tartışma olmuştu da gene aynı şeyleri söylemiştim.. kusura bakmazsanız tekrar etmek zorunda kalacağım.
hocanın tahtaya yazdığı veya ben 4-1-2-1-2 oynayacağım demesi bizi ilgilendirmez.. ben sahada ne görüyorsam onu söylüyorum..

bir orta saha oyuncusu pres yapar, geriden top çıkarır, hücuma destek verir, rakibine baskı yapar ve baskı altında da defansla birlikte hareket eder..
ters ayakla harikalar yarattığını -dünyada iki örneği var- ileri sürdüğünüz hurşut bunların hangisini yaptı?. geri gelmeyen orta sahamı olur?. cimi içinde aynı şeyler geçerli değil mi?.
ama bunun dışında tam bir açık gibi oynuyor.. yürür gibi adam geçebiliyor, rakibini karşısına alıp çalımlarla panik çıkarabiliyor.. ha bunların sonunda orta yapması lazım çünkü iki ortanın birini gol yapabilen çok etkili bir santroforumuz var..
bizde ne dedik: şu adama biraz olsun orta yapın.. quantum fiziği sormadık arkadaşlar?. ortada yapılması gereken çok ama çok basit bir hamle varken kalkıpta kulağımızı diğer tarftan gösteremeyecek şeyleri hiçmi hiç konuşmayalım..
hurşut sağdan çok rahat gidiyor, çizgiyede iniyor ki; inebileceğini söyledik zaten.. ama orta yapmak için geri dönüp sol ayağına almak zorunda kalıyor.. rakibe bu kadar uzun zaman tanıdıktan sonra hücumda yokuz demektir bu.. hurşut kendi kendini tatmin ediyor ki; bunda kabahati hurşutta aramıyorum. direk sorunun müsebbibi hocasıdır..
söylenen bir başka konuda vardı: sağdan girip, içeri katedecek ve gol yapacakmış.. bu güne kadar hiç oldu mu?. bunu gören var mı?. hala mucize bekleyenler var..
bekleyin beklemesine ama bu arada hurşut gibi bir yetenek ölüyor.. o noolacak?. biz mucize görecez diye çocuk niye ölsün?.
limitlerde kullanması gerekirken, elindeki bütün imkanları bizzat kendi yokeden fuat hocanın tutulacak yanı yoktur..

zec ters ayakla olsa veya düz ayakla olsa ne?. adam bir kere kanat oyuncusu değil gerçek bir santrofor..
onu kanatta oynatmak cinayetle eşdeğer.. adam eksiltebildiğini, top sürebildiğini gören oldu mu?. ama buna karşın 18 içinde veya çevresinde topla buluştuğu anda rakibinden sıyrılıp, önünü açabiliyor. çok etkili noktalara isabetli şutlar çıkardığını hepimiz görüyoruz. bizde görünce söylüyoruz zaten: bu santroforu kanatta oynatmak ancak ve ancak bir işbilmezin tercihi olabilir diye.. halbuki istisnasız bütün hava toplarına vurabilen vleminckxs ile muhteşem ikiliyi oluşturabilirlerdi ama bizim o taraklarda bezimiz olmadığı için tüm gücümüzü boşa harcamış bulunuyoruz..

özgür için arkadaşlarım niye bu kadar telaş yapıyorlar anlayamadım. özgür bu takımın vazgeçilmezi.. hele hele metin diyadin'in 4-4-2'sinde gözbebeği olacak bir oyuncumuz..
birde forvete yapabildiği kadar destek veren ama geriye hiç yardımı dokunmayan azo'da ısrar edeceksek kesinlikle orta sahada en ihtiyaç duyduğumuz isim olacak..
biz niye yekta kurtuluş dedik.. yaratıcı oyuncumuz yok.. özgür ile birlikte bizi üst sıralara taşıyacak orta sahanın oyuncusu bu.. fiatı bizi neden ilgilendiriyor?. biz bu kulübün başkanımıyız?.
onu en yaratıcı oyuncumuz hem hücumda hemde defansta en sıkıntılı bölgelerde sorumluluk alabilen ve o bölgelerde takımımızı rahatlattığına şahit olduğumuz tenten'i satanlar düşünecek?.
azo'nun 34 maçı çıkaramayacağı belliyken, ben böyle bir orta sahadan tenten'in satılmasına inanamıyorum..

erkan, yekta ve yiğit sadece işini yapan, sürekli işini yapan, ısrarla işini yapan, maç boyuncada bunu yapan orta saha oyuncuları oldukları için mutlaka alınmalı.. biri eksik olsa olmaz..
bunlar olmadan 3'lü orta saha oynamak zır cahillik olur.. bizde bu sene bunu yaptık..