2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Gösterilen sonuçlar: 26 ile 50 ve 50

Konu: 2013 - 14 / Süper Lig 1. Hafta / Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği

  1. #26
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    C Blok/23
    Mesajlar
    74
    Henüz "takım düşecek, takım kalacak" yorumları yapmak için çok erken. 2 sene önce Fuat Çapa'yla çıktığımız ilk maçta da böyle kötü bir oyunla Samsunspor'a 3-2 yenilmiştik. Bence en az 4 hafta bu takımdan güzel oyun beklemek iyimserlik olur.

    Ancak şu bir gerçek ki Sedat Bayrak'ın bu takımda işi yok. Metin hoca keşke onun yerine Ahmet'e görev verseydi. Ama sanırım denemek istedi.
    İşin kötü yanı haftaya Kulusic cezalı olduğu için Sedat Bayrak tekrar ilk 11'de olacak.

  2. #27
    Kadroyu görünce hem şaşırdım, hem üzüldüm. Petroviç ve Özgür geçen sene bu takımın omurgasını oluşturan oyunculardandı. Zaten ilk onbirden dört as oyuncuyu kaybetmişiz, elimizde kalan oyuncuları da kenara çekince arkadaşların da yazdığı gibi kafası kesilmiş tavuk gibi çırpınan tavuğa dönmüşüz. Gosso ağır bir oyuncu değil ama ağır düşünen bir oyuncu. Her topa basıyor, geri dönüyor, takımın hızını kesiyor. Doğa'nın top kullanma becerisi çok sınırlı, müdahaleleri çok sert. Orta sahada bu ikisi oynayınca çok baskı yedik, pas yapmakta sıkıntı çektik. Metin Hoca Petroviç ve Özgür'ü keşfetmekte geç kalırsa kendine yeni bir takım aramak durumunda kalabilir.

    Tosiç bu sezon geçen seneki performansından uzak görünüyor. TSYD maçlarında da bence iyi değildi. Hazırlık dönemini iyi geçirmemiş, ya da takımın yarısı değişince henüz uyum sağlanamamış.

    Savunmada Sedat'ın yerine Ahmet ile başlayacağımızı düşünüyordum. Sedat yediğimiz golde hatalıydı. Kulusiç ve Sedat aynı tipte oyuncular. Ahmet her ikisinden de daha süratli, açıklarını kapatabilecek bir oyuncu. İdeal göbek Kulusiç-Ahmet ikilisi olur.

    Stancu'yu gol pozisyonuna sokamadık. Girdiği tek pozisyonu değerlendiremedi. Stancu'nun kalitesi belli. Takımın oyunu oturunca çok faydalı olacağını tahmin ediyorum.

    Dün takımda vasatın üzerine çıkabilen iki oyuncumuz Tomiç ve sonradan oyuna giren Zec'ti.

    Rizespor iyi takım kurmuş. Özellikle sol bekleri Irak'lı oyuncu Ali Adnan yakında İstanbul takımlarından birine transfer olur. U20 üçüncülük maçında kendisini canlı izlemiş ve çok beğenmiştim. Keşke bizim orta sahamızda da Cernat gibi oyunu kurabilen, gol pası atabilen bir oyuncumuz olsa.

    Metin Hoca ilk hafta beklentileri karşılayamadı. Takım mağlup duruma düştükten sonra oyunu rakip alana yıkamadı. Kanatları hiç kullanamadı. Rakibe orta sahada baskı kuramadı. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi ancak ilk onbirde Zec, Ahmet, Özgür, Petroviç olmalıydı.

  3. #28
    Orta saha ikilisinde Gosso ve Doğa yerine Özgür ve Petroviç olsa hem daha dirençli hem de daha rahat oyun kurabilen bir orta saha anlayışımız olurdu.
    Fakat Metin hoca kendi bildiğini okudu ve Onur'un da dediği gibi geçen seneye göre fazlasıyla dağınık olan kadroyu daha da dağıttı ve takım yapabileceğinden azını yaptı.

  4. #29
    Alıntı Mehmet_Doruk demiş ki... Mesajı göster
    kadro olarak Rizespor bizden iyi Uche var Ali adnan, ve defanstaki zenci bizim alamayacağımız oyuncular. bu ligde 10. luk bence iyi.
    "zenci" derken ..!

  5. #30
    Alıntı Yücel Özcan demiş ki... Mesajı göster
    "zenci" derken ..!
    Siyahi kişilere zenci niye dedim diyorsan, Türkiyede zenci ifadesinin ırkçı bir manası yoktur, Avrupa ABD gibi ırkçı ve kölelik geçmişi olan ülkelerde zenci'nin karşılığı olan nigger, negro ifadeleri hakaret sayılır (ABD zencileri birbirine nigger derler ama sakın buna güvenip onlara nigger demeyin), Ama ben ve bu forumdaki kişiler bu ülkelerden olmadığı için ırkçı bir söylemim yok, burası abd değil. yoksa zenci derken Bahsettiğim futbolcuyu soruyorsan
    Ousmane Viera imiş.

  6. #31
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    10 Jul 2013
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    51
    kolay kazanacağımız bir maçı metin diyadin sayesinde kaybettik. hocalık, yöneticilik yetenek analizi ve eldeki yetenekleri kullanmak ile olur. Özgür'ün Petroviç'in ne eksiği vardı da Gosso geldi. Bunu bilelim ki ona göre tepkimizi ortaya koyalım. forvet izlemeye gidiyorsun ön libero alıyorsun, yetmiyor bir tane daha alıyorsun üstelik ikisi de yabancı.

    Erciyes'in Antalya maçını izliyenler ve Erciyes'in bundan sonraki maçlarını izleyecekler; gidenlerin yerleri dolmayacak adamlar olmadığını anlayacaklardır(Aykut hariç). Lakin ele geçen fırsatları kullanmak şartıyla. Federasyon yabancı sınırlaması getirmişse buna göre transfer yapacaksın 6+0+4 ise sen kadronda maksimum 6 yabancı istihdam edeceksin. Bu fırsatı değerlendirip Ahmet'i, Ferhat Görgülü'yü, Özgür'ü, Deniz Naki'yi, Atabey'i, Artun'u, Uğur Çiftçi'yi kazanmaya çalışacaksın.

    Bildiğim adamlarla çalışırım demek ben hoca değilim, yönetici değilim, liderlik benim ruhumda yok demektir. O zaman çok uğraşmasaydık Ralph Zumdick boştaysa onu çağırsaydık, o en azından kendi aldığı adamı (Mervan) maçın ilk yarısında oyundan çıkararak demoralize etmez, birilerinin eline tutuşturduğu kadroyu sahaya sürer, yedek klübesinde sessizce otururdu.
    Diyeceğim şudur; Özgür Dursun, Metin Gitsin.(hoş zaten bu kafayla giderse 15 puan toplayabileceği fener maçına kadar 0 puan çeker, fener maçından sonrada istifa eder.)
    Konu volkan_celik tarafından (19-Aug-2013 Saat 09:00 ) değiştirilmiştir.

  7. #32
    Ligin yeni takımından (Yedi Sarı Bir Kırmızı kart görerek) 1-0 ile kurtulduk. Metin Diyadin konusundaki iyimser düşüncelere katılamayacağım. Süperlig çok kaliteli değil ama Metin Diyadin' i kadro tercihinde ve Mervan olayında da gördük ki kendini kanıtlama çabasında. Yazık oldu bir sezona daha.

  8. #33
    TSYD Kupasındaki Torku Konyaspor maçının bir kopyasıydı. Organizasyon yoktu. Organizasyon olmamasınada şaşmamalı, şu takımda istikrarlı tek ortasaha oyuncusu Özgür yedekti. Doğa Kaya'nın topla alakası olmadı maç boyunca aldığı topların tamamınıda Ramazan'a pas olarak kullandı. Gosso rakip ile top arasına giriyor topu kurtarıyor ama ileriye dönük hiç bir katkısı yok. İki defansif ortasaha oyuncusu ve iki tane tank gibi stoper ile Ofansif futbol oynanmaz. Metin hoca ne bizi nede kendini kandırmasın. Rıza Çalımbay ilk 11'e transfer yapacağız diyor, Slavia Prag'dan gelen Kweuke cezası nedeniyle oynayamadı. Tamam ilk haftalar sabırlı olmalıyız ama takım mantıksızlıklarla dolu.

    Bir kere bu nasıl planlamadır ? 6 yabancı oynatabildiğiniz sistemde 3 tane ön liberonuz yabancı. Ki en rahat yerli oyuncu bulunan pozisyon bu. İkincisi Aykut'u gönderiyoruz yerine Sedat'ı alıyoruz. Sedat geçen sene Elazığ gibi bi takımda 22 maç oynamış. 2 maçta kırmızı kart görmüş. Benim kesinlikle Gençlerbirliğine yakıştıramadığım bir oyuncu(!). Kulusic istikrarlı, çok geliştirdi kendini ama 6 yabancılık kontejanda yer alamaz. Halbuki Aykut gitti, Kulusic'i satıp/gönderip yerine adam akıllı bir yabancı stoper alınıp (Hajduk'un kaptanı Mario Maloca haberleri vardı) yanına Ahmet'i monte etmek vardı. Ahmet ligde hedefi ilk 10 olan bir takım için gayet yeterli, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Sedat ve Kulusic kadar ağır değil. Orta Sahaya ise Similjanic ve Gosso'yu almadan üst düzey ofansif ortasaha oyuncusu almalıydık.(Gençlerbirliği için üst düzeyin limiti bellidir bu limitler içerisinde söylüyorum) Çünkü o bölgenin adamı belli, Özgür İleri.

    Forvet hattı için konuşamıyorum. Hani defansta başarılı olup, ortasahada top yaparak hucuma gidebilseydik Mervan, Stancu, Jimmy için eleştri yapabilirdik ama göremedik tabi. Şuana kadar izlediklerimizle "Stancu çok yetersiz be arkadaş" dersek yanlış olacak ama üç senedir Türkiye'de. Neyse pozisyona girip kaçırdığı zaman eleştiririz..

    Bu arada Özgür'ün potansiyeli sınırsız gibi geliyor bana artık, geçtiğimiz sene defansif anlamda çok başarılıydı ama eleştirdiğimiz yönleride çoktu. Bu sene antremanlarda da çok dikkat ettim driblingini geliştirmiş, uzun mesafe pasları çok isabetli. Sözleşmeside 3 yıl uzatılmış.

  9. #34
    gençlerbirliği kulübü hiçbir zaman planlama yapmadı. hep bulduğunu sattı. tek plan bu! kona*moşhe*khuse transfer edilip başarılı oldular, takıma inanılmaz bir güç kattılar. bu ligin çok üstünde oyunculardı, yanlarında bir sürü genç kaliteli futbolcu da vardı. ne oldu, cavcav ben nasıl olsa afrikayı keşfettim diye bu futbolcuları, talip olan anadolu takımlarına okuttu. keşfettiği afrika pazarından sonrasında 50 daha tane futbolcu aldık daha sonra, phiri ve geremi haric (onlar da milli futbolcuydu) hiçbiri oynayamadı. o gün bugündür, cavcav bulduğu futbolcuyu okutur. kulübün tek bir planlaması var, keşfet*okut

    kabul ediyorum, futbolcu yetiştirip, yıldızlaştırıp satmak da bir yaşam şeklidir, zaten doğal süreçte yıldızlaşan futbolcu da gitmek istiyor. ancak böyle hoyratça, yeri doldurulmadan, "planlama" yapılmadan, profesyonellere danışmadan, ekmek yediğin alt yapıda gerekli düzenlemeleri yapmadan, her bulduğunu satmak iş değildir. gençlerbirliği yönetimi şansal büyüka ve türevlerine 4-5 haftada bir tv'de "cavcav futbolun duayeni, ucuza getirir pahalıya satar" dedirtmek üzerine uğraş veriyor. iyi futbol, hedef gibi şeyler bizim çok çok uzağımızda... yani gençlerbirliği yönetimi uzun yıllardır allaha emanet. bizi ayakta tutan şeyler bugüne kadar işini doğru yapan, hedefleri olan futbolcuların ve bazen de teknik adamların yolunun buradan geçmiş olmasıydı.

    bugüne kadar benim inandığım sistem hep profesyonellerin daha fazla sorumluluk aldığı bir yönetim sistemiydi. mesela geçen sezon transferin fuat çapa tarafından yapılması gerektiğini düşünüyordum. vleminckx transferi bunun doğru olduğunu kanıtı. mesela geçen sezon başında yönetimin getirdiği lekiç yerine en başından vleminckx transfer edilmiş olsaydı, çok farklı bir sezon izleyebilirdik. bizdeki sistem kulübün transfer yapması, teknik direktörün eldeki malzeme ile oynatmasına yönelik. metin diyadin'e 2 tane transfer yapma hakkı verilmiş. biri stancu, forvet ihtiyacımız ortada. eldeki bütçeye göre tercihini anlıyorum. ama gidip koşa koşa milan ve gosso'nun alınmış olması beni benden alıyor. takımda oynayacak stoper yok, gidip sedat gibi bank asya kalitesinin altında bir adamı getiriyorsunuz. yediğimiz gol her şeyi açıklıyor zaten...(özgür'ün tercih edilmemiş olmasını hiç içime sindiremiyorum)

    kadro çıktığı anda oyunun şekli belli oldu. biz kötü bir takımız, karşımızda en az bizim kadar kötü bir takım vardı. hepimiz oturup dua edelim de, bundan sonraki rakiplerimiz de hep kötü takımlar olurlar. belki o zaman şansa bulduğumuz 1-2 pozisyonu gol yapıp, ligde kalabiliriz.

    son olarak sezonun en iyi transferi kesinlikle serkan yanık. maçla ilgili bunun dışında bir şey yazılamaz. hayatımda izlediğim en kötü 5 gençlerbirliği takımından biriydi.

  10. #35
    Metin Hoca'nın ilk 11 olarak sahaya sürdüğü kadroya en çok şaşıran ve üzülenlerden biriyim.
    Sedat Bayrak'ı önceden de hiç tutmazdım, şimdi takımda görmek bana daha çok rahatsızlık veriyor.
    Gidenlerin yeri doldurulmadı ve yeni gelenlerin olumlu yönde katkı sunackları hala belirsiz.

    Ancak bu karamsar tablolar için çok erken.
    Ne bir mağlubiyetle küme düşeriz, ne de bir galibiyetle takım süper olmuş diyebiliriz.
    Metin Diyadin bu dönem için olabilecek en iyi seçimdi.
    Endişelerim elbette var, ama ilk 5 hafta -gelenek olduğu üzere- ''takım alışma devresinde, du bakalım ne olacak'' diyerek bekliyorum.
    Bekliyoruz,
    Bekliyeceğiz...

  11. #36
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    konya
    Mesajlar
    167
    hep diyoruz biz sonuç adamları değiliz.
    ümt etmek istiyoruz.
    metin hoca bu konuda en ufak bir ümit vermedi bize şu ana kadar.
    ne mi verdi? doğa-gosso-stancu ve sedat..biz buna nostalji diyoruz.
    halbuki bizim özgür-oktay ve zec imiz ar.
    hiçmi izlemedin sen bu takımı geçen sene hocam???
    hiç hazalmadığım petroviç bile hocanın kadrosundan iyidir.

    tosiç e takılmayalım. geçen sene de iyi girmedi ama arayı kapadı.

    akhisar maçında takımımı heyecandan ayakta izlemek istiyorum. anadoludan bir haber carlos bunu mağlubiyete rağmen daha ilk maçta sivaslılara yaşataıyorsa, sabrın sonu hikmet karaman olur benden demesi.

  12. #37
    Maçta Mervan'ı hocanın erkkenden almasının sebebi neydi?
    Forvet hattında sayı olarak bu kadar sıkıntımız varken nasıl bir beceriksizlikte bulundu?
    Ben kaçırdım galiba dedim maç izlerken?

  13. #38
    yeni sıteye uzun zamandır üye olmadım, cunku ıcımden yazmak dahı gecmıyordu bu kadar soguttular benı futboldanda takımdanda. Ama sıteyı takıp edıp msjları okuyordum, arada bı ıkı kelamda ben edeyım dedım.

    kımse yanlıs anlmasın ama sıstemler mevkıler yada futbolcu ısımlerı uzerınden yorum yapmak konusunda ne kadar azımlı bı taraftar grubumuz var. gecen yıl şu futbolcu şu mevkıde oynasa ve 3 5 2 olsa bole olmazdıdan bu sene baska ısımle baska bı futbolcu talefuz edılerek 4 4 3 oynasak fena olur takım dan, seneye baska ondan sonrakı sene baska,başka başka ısımler ve sıstemler telafuz edılerek gecırılen onlarca bombos sezon. aslında olay kucuk detaylarda falan degıl olay kabak gıbı ortada. sportıf anlamda hıc ama hıcbır hedefı olmayan tek amacı bı ıkı futbolcuyu pıyasaya satmak olan 90nına merdıven dayamıs bı duayen! etlıye sutluye karısmayan ıstanbul takımı taraftarı yonetım ve para kazanma adına cavcavın emır erı olmaya razı td ler. hepsı bu. o yuzden O ılk 11 de oynasa, şu sol kanada gecse falan fılan hepsı bos. 90 yıllık bır klubun hedeflerınde hıcmı sportıf anlamda bı plan olmaz? bundan 10 15 yıl evvel tesıslerını lıgın cok ustunde yapan bı takım artık neyı bekler? tabıkı planlı bır sekılde buyumeyı. bunun ıcın de sportıf basarı sart. pekı cavcav ne yaptı? dıger takımların tesıslerı kendısını gecene kadar yıne 2 ılerı 1 gerı gıden takımlar kurararak gunu kurtardı. eskıden yıldız yapmaya calısırdı sımdı ınceden parlayanı okutuyor. her sene farklı takım her sene en ıyı adamların takımdan ayrılması her sen ortalarda salınan bır takım. eger 90 yıllık baskent takımı rıze akhısar sıvas vs den kalıte olarak 5 gomlek ustun olamıyorsa butun sezon kım nerde oynarsa oynasın hıc bır onemı yok. bu yıl td degısıklıgınden tutunda 3 5 futbolcu transferıne kadar radıkal bıseyler olmazsa bu takım duser. hemde oyle son haftaya kalarak dusenlerden olmaz 3 5 hafta once garantıler. he benım ıcın onemlımi? umrumda bıle degıl şu zıhnıyetın degısecegını bıleyım amatore bile razıyım, bu zıhnıyetle 100 yıl daha super lıgde oynasak ne yazar....

  14. #39
    Alıntı afsingenc demiş ki... Mesajı göster
    yeni sıteye uzun zamandır üye olmadım, cunku ıcımden yazmak dahı gecmıyordu bu kadar soguttular benı futboldanda takımdanda. Ama sıteyı takıp edıp msjları okuyordum, arada bı ıkı kelamda ben edeyım dedım.

    kımse yanlıs anlmasın ama sıstemler mevkıler yada futbolcu ısımlerı uzerınden yorum yapmak konusunda ne kadar azımlı bı taraftar grubumuz var. gecen yıl şu futbolcu şu mevkıde oynasa ve 3 5 2 olsa bole olmazdıdan bu sene baska ısımle baska bı futbolcu talefuz edılerek 4 4 3 oynasak fena olur takım dan, seneye baska ondan sonrakı sene baska,başka başka ısımler ve sıstemler telafuz edılerek gecırılen onlarca bombos sezon. aslında olay kucuk detaylarda falan degıl olay kabak gıbı ortada. sportıf anlamda hıc ama hıcbır hedefı olmayan tek amacı bı ıkı futbolcuyu pıyasaya satmak olan 90nına merdıven dayamıs bı duayen! etlıye sutluye karısmayan ıstanbul takımı taraftarı yonetım ve para kazanma adına cavcavın emır erı olmaya razı td ler. hepsı bu. o yuzden O ılk 11 de oynasa, şu sol kanada gecse falan fılan hepsı bos. 90 yıllık bır klubun hedeflerınde hıcmı sportıf anlamda bı plan olmaz? bundan 10 15 yıl evvel tesıslerını lıgın cok ustunde yapan bı takım artık neyı bekler? tabıkı planlı bır sekılde buyumeyı. bunun ıcın de sportıf basarı sart. pekı cavcav ne yaptı? dıger takımların tesıslerı kendısını gecene kadar yıne 2 ılerı 1 gerı gıden takımlar kurararak gunu kurtardı. eskıden yıldız yapmaya calısırdı sımdı ınceden parlayanı okutuyor. her sene farklı takım her sene en ıyı adamların takımdan ayrılması her sen ortalarda salınan bır takım. eger 90 yıllık baskent takımı rıze akhısar sıvas vs den kalıte olarak 5 gomlek ustun olamıyorsa butun sezon kım nerde oynarsa oynasın hıc bır onemı yok. bu yıl td degısıklıgınden tutunda 3 5 futbolcu transferıne kadar radıkal bıseyler olmazsa bu takım duser. hemde oyle son haftaya kalarak dusenlerden olmaz 3 5 hafta once garantıler. he benım ıcın onemlımi? umrumda bıle degıl şu zıhnıyetın degısecegını bıleyım amatore bile razıyım, bu zıhnıyetle 100 yıl daha super lıgde oynasak ne yazar....
    Merhaba Afşin;
    Açıkçası hemen hemen her zaman karamsarlık içerse de ben özlemiştim senin yorumlarını.
    Yanlış anlama, yaptığın tespitler oldukça yerinde ve büyük bir kısmına katılıyorum.
    Ama ne yaparsın, seviyoruz bu takımı.
    Elimizde tuttuğumuz milli piyango biletinin büyük ikramiyeyi kazanacağından kesinlikle emin olarak bekliyoruz çekiliş sonuçlarını.
    Genelde amorti de çıkmıyor ama her seferinde yine gidip alıyoruz bir bilet ve bir sonraki çekilişi bekliyoruz.

    Bizim beklentimiz para da değil üstelik. Bir anlık mutluluk -ki genelde hüzün oluyor- arkadaşlarla görüşmek, beraber sevinmek olsa yeter...

  15. #40
    Alıntı afsingenc demiş ki... Mesajı göster
    yeni sıteye uzun zamandır üye olmadım, cunku ıcımden yazmak dahı gecmıyordu bu kadar soguttular benı futboldanda takımdanda. Ama sıteyı takıp edıp msjları okuyordum, arada bı ıkı kelamda ben edeyım dedım.

    kımse yanlıs anlmasın ama sıstemler mevkıler yada futbolcu ısımlerı uzerınden yorum yapmak konusunda ne kadar azımlı bı taraftar grubumuz var. gecen yıl şu futbolcu şu mevkıde oynasa ve 3 5 2 olsa bole olmazdıdan bu sene baska ısımle baska bı futbolcu talefuz edılerek 4 4 3 oynasak fena olur takım dan, seneye baska ondan sonrakı sene baska,başka başka ısımler ve sıstemler telafuz edılerek gecırılen onlarca bombos sezon. aslında olay kucuk detaylarda falan degıl olay kabak gıbı ortada. sportıf anlamda hıc ama hıcbır hedefı olmayan tek amacı bı ıkı futbolcuyu pıyasaya satmak olan 90nına merdıven dayamıs bı duayen! etlıye sutluye karısmayan ıstanbul takımı taraftarı yonetım ve para kazanma adına cavcavın emır erı olmaya razı td ler. hepsı bu. o yuzden O ılk 11 de oynasa, şu sol kanada gecse falan fılan hepsı bos. 90 yıllık bır klubun hedeflerınde hıcmı sportıf anlamda bı plan olmaz? bundan 10 15 yıl evvel tesıslerını lıgın cok ustunde yapan bı takım artık neyı bekler? tabıkı planlı bır sekılde buyumeyı. bunun ıcın de sportıf basarı sart. pekı cavcav ne yaptı? dıger takımların tesıslerı kendısını gecene kadar yıne 2 ılerı 1 gerı gıden takımlar kurararak gunu kurtardı. eskıden yıldız yapmaya calısırdı sımdı ınceden parlayanı okutuyor. her sene farklı takım her sene en ıyı adamların takımdan ayrılması her sen ortalarda salınan bır takım. eger 90 yıllık baskent takımı rıze akhısar sıvas vs den kalıte olarak 5 gomlek ustun olamıyorsa butun sezon kım nerde oynarsa oynasın hıc bır onemı yok. bu yıl td degısıklıgınden tutunda 3 5 futbolcu transferıne kadar radıkal bıseyler olmazsa bu takım duser. hemde oyle son haftaya kalarak dusenlerden olmaz 3 5 hafta once garantıler. he benım ıcın onemlımi? umrumda bıle degıl şu zıhnıyetın degısecegını bıleyım amatore bile razıyım, bu zıhnıyetle 100 yıl daha super lıgde oynasak ne yazar....
    Afşin hoşgeldin...
    Bu söylediklerinin hepimiz senelerdir farkındayız, kulübü ince ince takip edip dillendiriyoruz fakat yine de bir kaç taktik değerlendirme ve olağan olanaklar içinde kendimizi bir nebze ümitlenmekten de geri bırakmıyoruz. Bunları da yapmaz isek bu sefer taraftarlığımızın hiçbir manası kalmayacak. Tüm olumusuzluklara rağmen taraftarlığın temel gereksinimlerini ve tatlarını da bırakmıyoruz. :-) Bakarsın bir gün birşeyler yoluna girer ve bizler formsuz yakalanmak istemeyiz di mi? :-)

  16. #41
    hosbuldum arda. bılıyorum hepımız herseyın farkındayızda ıste yıne lıg basladı ılk mactan lıgdekı rakıbımız rıze'ye (kı rıze, mersın, aksıhısar, sıvas vs vs hala bıze rakıp olabılıyor ya ona yanıyorum) yenilip dejavu baslayınca ısyan ettım benım ıcın 20 yıldır aynı terane ıste ınsan bı yerde patlıyor

  17. #42
    Merhaba Afşin. Tespitlerin doğru ancak kulübün politikasının değişme ihtimali her zaman var. Hatta son zamanlarda G.Birliği'ne gerçekten gönül vermiş insanların gönlünü almaya ve kulübe yeniden kazandırılmaya çalışıldığına bizzat şahit oldum. Bu insanların yönetime girmesi durumunda 2002-2003 ve 2003-2004 sezonundaki gibi sportif başarıyı hedefleyen bir kadro kurulması çok zor değil.

    Öte yandan ülkemizde oyunculara ve teknik direktörlere ödenen ücretlerin astronomik olduğu da aşikar. Avrupa'da burada kazandığının üçte birini kazanamayacak oyuncular burada kıymete biniyor. Neredeyse tüm kulüplerimiz bu hesapsız harcamaları nedeniyle borç batağında. G.Birliği'ne ne devlet kurumlarından ne de özel sektörden hiçbir destek verilmiyor. Hasılat ve reklam gelirlerimiz çok sınırlı. Böyle bir kulübün yönetiminin para konularında hassas olması beklenen bir durum. Zaman zaman büyük paralar harcanarak fiyasko transferler de yapılyor, orası başka.

    Ben akıllı bir yönetim anlayışı ile taraftarımızın hayalini kurduğu sportif başarının yakalanabileceğine inanıyorum. Sportif başarı olmasa bile, sporcusuyla, yönetimiyle, taraftarıyla centilmenlikten ödün vermeyen, takdir edilecek bir duruşu olan, saha içinde bir oyun karakteri olan bir takım yaratmak benim için yeterli. Bu yazdığım hedeflere en yakın duran kulüp de G.Birliği.

    Bu sezon hiç transfer yapmasak bile Metin Hoca ile devam edersek küme düşme sıkıntısı yaşayacağımızı sanmıyorum. Hatta ideal onbiri erken bulabilirsek ligi ilk beş içinde bile bitirebiliriz bence.

  18. #43
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    konya
    Mesajlar
    167
    Alıntı onur_aydogan demiş ki... Mesajı göster
    Merhaba Afşin. Tespitlerin doğru ancak kulübün politikasının değişme ihtimali her zaman var.

    değişmese de bazen rüya kadrolar ya da rüye hocalar yakalayabiliyoruz.

    rüya hoca ersun yanal dı...

    rüya kadrolardan birisi de bence geçen yıldı...fuat hoca korkak futbolla güzelim takımı hiç etti.

    afşin'e de katılmamak mümkün değil. boşa heyecanlanmayın, kafa aynı kafa diyor. haklı.

  19. #44
    10 senedir gördüğüm rüya her sene bu sene olduğu gibi harika başlıyor,
    kötü başlangıçlar ve içimde bir umut işte nihayet bu sene düşüyoruz,
    ama sonra ne oluyorsa ,can çıkmıyor ve yine kalıyoruz, her defasında kendime çıkmadı canın işte diyorum,

    Ama bu sene çok umutluyum ,düşeceğiz ve yeniden dirileceğiz,
    Düşerken yakamızdan,eteğimizden tüm pislikleri, onursuz ve onursuzlukları da düşüreceğiz,
    içinde kendi bedenim ve ruhum olacak ise onları da düşürme pahasına,

    yeni taze umutlara imrenerek bakarak,onların coşkusu ile, ve hak ettiysem bu takımın bir taraftarı olabilmeyi,yeniden dirileceğim.
    Sezon başlarken bu senenin şampiyon adayları diye söze başlayanların kiminden seve seve,kiminden söke söke Gençlerbirliği ifadesini duyacağım,
    Yaş 50 oldu. Sana çok yakın durmadım Allahım bugüne kadar ama nolur bu sefer duy sesimi.

  20. #45
    Serdal Eşgin
    Ziyaretçi
    valla bence cavcav ne zaman öbür tarafa giderse işde o zaman bu klüp şahlanır.kesinlikle bu klübün her sene ilk üçe girecek kapasitesi var.ancak cavcav faktörü buna engel.afşininde dedsiği gibi amaç ticaret sportif başarı değil.bu sene yapılan transferlerin sadece biri doğru oda metin diyadin.geri kalan hepsi bence vasat oyuncular.rizeye yenilerek zaten bunu göstermediler mi.akhisarada yenilirlerse bu takım küme düşmeye aday takımlar arasına girecektir diye düşünüyorum.

  21. #46
    Alıntı mehmet galip demiş ki... Mesajı göster
    değişmese de bazen rüya kadrolar ya da rüye hocalar yakalayabiliyoruz.

    rüya hoca ersun yanal dı....
    Sevgili Mehmet, uzun zaman yazılarını okuyamadık, yazmaya başlamana sevindim. Rüya hocalardan biri de Metin Diyadin'di. Mütevazi bir kadroyla Asaş'ı 3 sene üst üste şampiyon yaparak bir üst lige çıkarmayı başarmıştı. Arkadaşlarım giden oyuncular ve ilk hafta gelen mağlubiyet nedeniyle karamsar yorumlar yapıyor. Rahat olun gençler, ilk 8 garanti.

  22. #47
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    konya
    Mesajlar
    167
    Alıntı onur_aydogan demiş ki... Mesajı göster
    Sevgili Mehmet, uzun zaman yazılarını okuyamadık, yazmaya başlamana sevindim. Rüya hocalardan biri de Metin Diyadin'di. Mütevazi bir kadroyla Asaş'ı 3 sene üst üste şampiyon yaparak bir üst lige çıkarmayı başarmıştı. Arkadaşlarım giden oyuncular ve ilk hafta gelen mağlubiyet nedeniyle karamsar yorumlar yapıyor. Rahat olun gençler, ilk 8 garanti.
    hemşerim yazacak yer vardı da bizmi yazmadık.
    aldı yazma özgürlüğümüzü elimizden abazyalı abreg paşa
    senin yazılarını da özlemiştik.
    umarım herkes yeniden yazmaya başlar.

    onur şu asaş olayını iyi hatırlattın. moralim düzeldi sabah sabah.
    biz her halukarda destek vereceğiz, metin hoca canımız.

  23. #48
    Alıntı Serdal Eşgin demiş ki... Mesajı göster
    valla bence cavcav ne zaman öbür tarafa giderse işde o zaman bu klüp şahlanır.kesinlikle bu klübün her sene ilk üçe girecek kapasitesi var.ancak cavcav faktörü buna engel.afşininde dedsiği gibi amaç ticaret sportif başarı değil.bu sene yapılan transferlerin sadece biri doğru oda metin diyadin.geri kalan hepsi bence vasat oyuncular.rizeye yenilerek zaten bunu göstermediler mi.akhisarada yenilirlerse bu takım küme düşmeye aday takımlar arasına girecektir diye düşünüyorum.
    CavCav yerine gelebilecek herkesi kestiği için CavCavdan sonrası toz duman.
    Ne gitsin ne de kalsın durumu,
    Yavaş yavaş bıraksın.

    Mehmet abi Asaş olayı da karışık aslında.
    Şampiyon yaptı yapmasına Metin Diyadin.
    Ama sevinemedi 1. lige çıkışına.
    CavCav nedeniyle o sırada kendine kulüp arıyordu.

  24. #49
    Alıntı Mustafa Ates demiş ki... Mesajı göster
    Merhaba Afşin;
    Açıkçası hemen hemen her zaman karamsarlık içerse de ben özlemiştim senin yorumlarını.
    Yanlış anlama, yaptığın tespitler oldukça yerinde ve büyük bir kısmına katılıyorum.
    Ama ne yaparsın, seviyoruz bu takımı.
    Elimizde tuttuğumuz milli piyango biletinin büyük ikramiyeyi kazanacağından kesinlikle emin olarak bekliyoruz çekiliş sonuçlarını.
    Genelde amorti de çıkmıyor ama her seferinde yine gidip alıyoruz bir bilet ve bir sonraki çekilişi bekliyoruz.

    Bizim beklentimiz para da değil üstelik. Bir anlık mutluluk -ki genelde hüzün oluyor- arkadaşlarla görüşmek, beraber sevinmek olsa yeter...
    merhaba mustafa. karamsarlık konusunda haklısın da ıste ınsan bı seyler degıssın ısteyıpte yaprak kıpırdamayınca ıster ıstemez o ruh halıne burunuyor, yada bu bana ozgu bı ozelllık. ama taraftarımızın moralını yuksek tutma adına bu konuda daha dıkkatlı davranmaya calısırım

    aslında dıyorsun ya bız mutluluk pesındeyız dıye zaten bız bu takıma gonul verırken en bastan ımzayı bastık parada pulda salt basarı odaklı olmaktan vazgectık dıye. bız gerek saha ıcınde gerek saha dısında durusu olan dik duran takım ıstıyoruz. dıgerlerı gıbı olmasın farklı olsun dıyoruz. bunu her anlamda soyluyorum sahaya cıkardıgın kadrodan tut oynadıgın futbola kadar. taraftarın durusu, genclerbırlıgı zıhnıyetının zarıflıgını saymıyorum bıle. kı ben bu farkı sevmıstım, bu durus hosuma gıtmıstı. ama gelınen noktada sıradanlasma hat safhada. hatta ısın daha vahım tarafı cok daha sıradan oldugunu dusundugumuz takımlar son donem en azından bır amac ıcın ugrasıyorlar. polıtıkaları yanlıs yada dogru ama en azından sportıf anlamda bır amacları gayetlerı ıdeallerı var. cevremde gb tutmayan bırbırı ıle alakasız hemen tum arkadaslarım konusu acılınca gb kume dusmesın yeter sportıf basarı umrunda degıl cavcavın adam satsın yeter dusuncesı var. e bu ızlenımde bu takım ıcın cok asagılayıcı olmakla bırlıkte malesef dogru. cok para harcansın transferler pahalı olsun demıyorum. desınlerkı bana bız alt yapıdan cıkardıklarımızla devam edecegız ama yıldızı parlamaya baslayanı hemen uc kurusa okutmayacagız ıyılere daha ıyılerını katarak yolumuza devam edecegız benım ıcın yeterlı. kacıncı oldugu umrumda bıle olmaz. cok daha pozıtıf yazılar yazarım

    saygılar....

  25. #50
    GENÇLERBİRLİĞİ SPOR Kulübünün, 17.08.2013 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. - GENÇLERBİRLİĞİ Süper Toto Süper Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 10.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiş.Bu cezanın sebebini bilen var mı?

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •