3. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123
Gösterilen sonuçlar: 51 ile 69 ve 69

Konu: E-bilet Projesi

  1. #51
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Alıntı selim_turker demiş ki... Mesajı göster
    maçları eskiden trt'de bedava izliyorduk. kaliteli futbolcu alacağız, bütçe lazım diye diye cine5, digiturk derken maç biletlerini de zamlandırıp, futbolu fakirlerin izleyemediği bir spora dönüştürdüler.

    kulüpler hala daha fazla gelirle futbolu üst seviyeye çıkarmaktan bahsediyorlar. havuz, digiturk vs'den para geliyor ama bizim takımları açık kanal dönemindeki gibi avrupa'da tokatlamaya devam ediyorlar. bir şey değişmedi. futbolu zenginleri avrupa'nın pahalı futbolcularıyla ego tatmin aracına dönüştürdüler. ortada başarı filan yok. hala vatandaşı nerden tırtıklarız da kaynak buluruz derdindeler. şimdi de bu e-bilet formülünü buldular. o kadar yırtınıyoruz. adamlar hala bu e-bileti nasıl alabilirim diyorlar. kim demişti futbol toplumların afyonudur diye. hakikaten güzel demiş..
    Yaşça benden büyük abilerim daha iyi hatırlar. Cıne 5 havuz olarak ihaleyi almadan önce maçlar değişik kanllarda genelde trt deydi. İzliyorduk. İlk başta bazı kulüpler havuz işine karşı çıkmıştı ama artık ciddi paralar döndüğü için açık kanaldan lig maçı işi hayal gibi birşey oldu...Peki kulüplere katkısı oldu mu? Medyatik transferler ve de ara sıra Avrupada dönemsel başarılar dışında hayır.....Onunda önü başı ve sonrası olmayan günübirlik başarılar....

    Tarftarız futbolu, özellikle takımımızı çok seviyoruz. Bu sitede buluna herkesin en az benim kadar Gençlerbirliğini çok sevdiğini adım gibi biliyorum.

    Arkadaşlar benim fazla bir sosyal zevkim vs yok. Futbol, takım en büyük zevklerimden. Gerek iç saha, gerekse deplasman maçlarında trübünde olmak çok güzel...
    Takımımız kötü, başarı yok, e bilet yüzünden bizi sömürüyorlar bunların hepsi doğru ve ayrı konular....

    Ama ben takımı izlemek için az önce e bilet başvurumu yaptım. Bu protesto işinde pekte yanınızda olamayacağım, kusura bakmayın. Dediğim gibi e bilete bende karşıyım ama elimden de başka birşey gelmedi açıkcası..Sistem acımasız, tek biz değil birçok taraftar grubu kitlesel protestolar yaptı ama olmadı, iptal edilmedi....

    Herkesin görüşüne saygılıyım, e bilete bende karşıyım, maç zevkim de değişmezlerimden

  2. #52
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Ankara Yenimahalle
    Mesajlar
    62
    Doğru, futbolu ve Gençlerbirliği'ni seviyoruz.
    Geçen sezon, e-bilet projesini protesto etmek için Bursaspor maçının 2. yarısında tribünü terk ederken de futbolu ve takımımızı seviyorduk. Hatta tribünü terk ederken vicdan muhasebesini de yapmıştık. O gün doğru yaptığımıza inanmıştım, bugün de sisteme karşı kendi elimde olanı yapacağım. Bu sezon, belki bundan böyle takımı uzaktan izleyeceğim. Sistemi kurup yönetenler için bunun bir anlamı olur mu bilmiyorum ama benim için var.
    Geçen sezon fırsat buldukça Hacettepe'nin maçlarına gidiyordum, bu sezon daha fazla giderim.

  3. #53
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Alıntı Atila_Cinar demiş ki... Mesajı göster
    mSistemi kurup yönetenler için bunun bir anlamı olur mu bilmiyorum ama benim için var.
    .
    Abi bütün sıkıntı bu o kadar tepki, yasal başvuruya rağmen birşey olmadı, olmadı. Bundan sonrası kötü olacak taraftar sayısı sadece bizde değil tüm takımlarda azalacak. Yanımızda misafir getirme olayı bitecek. Belkide ekstra ücretlere yenilerini ekleyecekler.

  4. #54
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Angara'nın göbüğü
    Mesajlar
    177
    E-Bilet bu haliyle bir söğüşleme projesidir. Taraftarları yolunacak kaz olarak görmektedir.
    Geçtiğimiz sezon 150 lira olan maraton kombine bilet ücreti bu sezon 200 lira olarak belirlenmiştir.
    Kulübün yaptığı %33 lük zam yetmezmiş gibi üstüne bir de 30 lira passolig ücreti ilave edileceği öğrenilmiştir.
    Bu posolig kartı ile bir bankaya yüzbinlerce kredi kartı müşterisi yaratılmaya çalışılmaktadır.

    Ben de Hentbol takımımız ile Hacettepe maçlarına gitmeyi düşünüyorum.

  5. #55
    İşin çok kötü tarafı Gençlerbirliği taraftar sayısının yönetimce çok da önemli olmaması.
    Yönetimin umrunda olan tek şek Football Manager oynarmışçasına takımı yöentmek al-sat al-sat ortalarda kal.
    Başka bir protesto yöntemi var mıdır sizce?

  6. #56
    Stad turnikelerinde eziyet çekmemize rağmen,
    Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım, kendi çıkarını düşünen,
    Taraftarın maçlara gelmemesine sevinen bir yönetime rağmen,
    Bu renkleri, bu armayı seviyoruz ve seveceğiz.
    Ama bu sefer farklı olacak.
    Ben takımı dışardan destekleyip, her platformda gerçekleri söyleyeceğim.
    Taa ki Hacettepe ve Hentbol maçlarına da e-bilet çıkıncaya kadar.
    Not: Merak etmeyin, bizden önce diğer takımların ağlamasıyla e-bilet yakında rafa kalkacaktır.

  7. #57

    e-bilet

    E-bilet alırsam kendimi çok kötü hissedeceğimdem eminim, gerçi kombine alamamakta kötü ama ilki kadar değil, uzun yıllardan sonra uzaktan seveceğim gençlerbirliğini

  8. #58
    TFF, tribünle ilgili ceza yönetmeliği değiştirdi. Artık tüm stad değil, neden olan tribüne kapatma gelecek. (İtalya Modeli) E-bileti ile maça girip olay çıkaran taraftarın kombinesi bloke edilecek. Türkiye'nin herhangi bir stadında giriş yapamayacak. Final maçlarında seyircisiz cezası uygulanmayacak. Ceza infazı bir sonraki maça bırakılacak. Bir takım ev sahibi olarak maçında cezası varsa çekecek, deplasman tribünü kapalı tutulamayacak. Misafir seyirci maça girebilecek. Ceza yönetmeliğine göre stadlar, 2 kale arkası ve 2 sahaya paralel tribün (maraton) olmak üzere 4 bölümden esas alınacak. Cezalar bu 4 tribün esasına göre verilecek. Örneğin bir maçta evsahibi takımın tek bir tribünü açık tutulup, diğer 3 tribünü kapalı olabilecek.

  9. #59
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Ankara Yenimahalle
    Mesajlar
    62
    Tüm yöneticilerin kafalarını 'ceza nasıl verilmeli'ye yormaları, bunun giderek çok olağan ve normal görülmesi, ödülün çok daha az konuşulması (örneğin centilmen takımın/taraftarın ödüllendirilmesinin artık hiç düşünülmemesi) yaşadığımız ülkenin geldiği hali ne güzel gösteriyor. Olası her duruma karşı ceza var. Adamlar amma beyin fırtınası yapmışlar.

  10. #60
    Geçen sene ağır ceza alan FB,TS ve diğer kulüplere dolaylı af olmuş bu sözde değişiklik.

  11. #61
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    26 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    23
    Başvurumu yaptım e-bilet için ama sadece Eskişehir deplasmanı ve gidebileceğim iki üç maç haricinde kullanmayacağım. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Olsun. Bu illet kalkar en azından biz de rahata ereriz. Hatta sinirlendiğim tarafta kartı bile kırabilirim. Zaten 20 TL verdim ya haram zıkkım da ettim hani. Bir şey olmaz.
    Üçüzlerden e-bilet başvurusu bayağı azalmış gibi haberler var. Onlar ağlarsa bize bile gerek bırakmazlar.
    Hayırlısı olsun.

  12. #62
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Angara'nın göbüğü
    Mesajlar
    177
    Passolig uygulamasının kamuoyuna yanlış yansıtıldığını iddia eden kart çıkaran şirket bakın nasıl bir açıklama yapmış.

    "Passolig Kart, bugün Türk tüketicisine sunulan kredi kartı / banka kartı / taraftar kartı programları içinde hem maliyet hem de sağladığı faydalar ve sahip olduğu özellikler açısından benzersiz avantajlar sağlamaktadır. Tüketicinin ödediği kart ücretinin önemli bir kısmını tercih edilen kulübe ödeyen, kalan tutardan basım, işletim maliyetleri de düşüldüğü zaman bu programın herhangi bir kar imkanı olmadığı açıkça görülüyor. Passolig Kart’ın, piyasada ortalama 75 TL fiyatla sunulan diğer kredi / banka kartı programları ve tek özelliği maç bileti alınmasında mecbur tutulan ve yüksek fiyattan satılan taraftar kart programlarıyla kıyaslanmadan, tüketicinin aleyhine, fırsatçı bir ürün gibi lanse edilmesi konuyu detaylarıyla bilen tüm tarafları hayrete düşürmektedir"

    Uzun bir açıklamanın başlangıç bölümünden alıntı yaptım. Görüldüğü gibi Passolig kartı sporda şiddeti önlemek amacıyla değil, tamamen kredi kartı pazarlamak içindir.

  13. #63
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    30 Jun 2017
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    10
    Passolig uygulaması halen devam ediyor. Mahkeme sürecinden de bir sonuç çıkmadı. Herkes ''lanet olsun'' diyerekte olsa almalı. Zorlu bir sezon bizleri bekliyor.

  14. #64
    Süper Lige yükselme play-off maçında, statta yaşananlar gösterdi ki passolig kredi kartından başka bir şey değil. haaa, siyasi bir slogan atılmış, bir pankart açılmış olsa, gereği neyse yapılırdı.

  15. #65
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    30 Jun 2017
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    10
    Kimse kendi koltuğunda oturmuyor, hatta kendi koltuğunun yerini bile bilmiyor ancak maçlara girebilmek için bu saçma şeyi almamız gerekiyor. Ben bir tribün liderinin taraftarlara kart verdiğini ve maçta geri topladığını da gördüm(Osmanspor). Böyle saçma bir sistem maalesef.

  16. #66
    Alıntı Muzaffer Güngör demiş ki... Mesajı göster
    Kimse kendi koltuğunda oturmuyor, hatta kendi koltuğunun yerini bile bilmiyor ancak maçlara girebilmek için bu saçma şeyi almamız gerekiyor. Ben bir tribün liderinin taraftarlara kart verdiğini ve maçta geri topladığını da gördüm(Osmanspor). Böyle saçma bir sistem maalesef.
    Ah Muzaffer ah, yaramı deştin yav! Bu Passolig zımbırtısı çıkmadan önce ben de stat önünde kombine kartları verip maçta geri toplardım. Bir maçta, ne bir eksik ne bir fazla tam olarak dile kolay 15 kombine kartını stat önünde verip de maçta toplamışlığım vardır, o derece yani. Bizim tribün liderliğimiz de ta oralardan gelmekte... Ne günlerdi o günler be!

  17. #67
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    2015 Konya deplasmanı: Daha önceden Cihanbeyli'de görev yaptığım için Konya'da eski ev arkadaşımla buluştuk. Önceden ben maça gireceksen paso işini hallet demiştim.Yok dedi. Bizimki beni görünce maç izleyesi tuttu,pasoligi yok. Neyse zor olduğunu biliyorum ama gittik stat gişelerine, maç günü paso satışı yok netten başvurun dediler. Rica minnet telden başvurmamıza yardım etti görevli.(Ankara'dan geldim falan ayağı işte) Neyse uğraştık uğraştık,arkadaş karta parada yükledi. Federasyon kart almıştık(Arkadaş Mersinli, Konyada yaşıyor). Gb deplasman bileti yükleyemedim telden. Gittik internet kafeyeyine yükleyemedik. Sonra daha iyi bilen birine telefon ettim. Tff pasolige deplasman yüklenemeyeceğini söyledi. Sonuç: Arkadaşımı Konya tarafına bilet alıp, gönderdim. Arkadaşım "Bu ne ya topu topu bir maç izleyecem dedi"

    Deplasmanlara gidiyorum; gittiğim zaman akraba, eş, dost, arkadaşla buluşuyorum. Yanımdaki kişi benle maça gelmek istiyor.Sonuç yukarıdaki gibi. Genelde de stadyumda maç izlemeyen çevrem var, pasoligi olmayan. 1 maç içinde Gençlerbirliği pasoligi aldıramam bu insanlara. Bu konuda çok sıkıntı yaşadım.
    Konu Ahmet_Ay tarafından (07-Jul-2017 Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.

  18. #68
    Alıntı Ahmet_Ay demiş ki... Mesajı göster
    2015 Konya deplasmanı: Daha önceden Cihanbeyli'de görev yaptığım için Konya'da eski ev arkadaşımla buluştuk. Önceden ben maça gireceksen paso işini hallet demiştim.Yok dedi. Bizimki beni görünce maç izleyesi tuttu,pasoligi yok. Neyse zor olduğunu biliyorum ama gittik stat gişelerine, maç günü paso satışı yok netten başvurun dediler. Rica minnet telden başvurmamıza yardım etti görevli.(Ankara'dan geldim falan ayağı işte) Neyse uğraştık uğraştık,arkadaş karta parada yükledi. Federasyon kart almıştık(Arkadaş Mersinli, Konyada yaşıyor). Gb deplasman bileti yükleyemedim telden. Gittik internet kafeyeyine yükleyemedik. Sonra daha iyi bilen birine telefon ettim. Tff pasolige deplasman yüklenemeyeceğini söyledi. Sonuç: Arkadaşımı Konya tarafına bilet alıp, gönderdim. Arkadaşım "Bu ne ya topu topu bir maç izleyecem dedi"

    Deplasmanlara gidiyorum; gittiğim zaman akraba, eş, dost, arkadaşla buluşuyorum. Yanımdaki kişi benle maça gelmek istiyor.Sonuç yukarıdaki gibi. Genelde de stadyumda maç izlemeyen çevrem var, pasoligi olmayan. 1 maç içinde Gençlerbirliği pasoligi aldıramam bu insanlara. Bu konuda çok sıkıntı yaşadım.
    Eşim son anda maça gelmeye karar verdi, "bak" dedim, "doğru düzgün geleceksen pasolig çıkaralım, bir maç için boş yere uğraşmayalım" dedim bu sistem eşim gibi insanları maça gitmek istedikleri anlarda bile iki kez düşünmeye iten bir sistem

  19. #69
    Passolig'in şöyle bir kolaylığı var: Bizim gibi tribün liderlerini stat önünde kombine bilet dağıtıp maçta toplamaktan kurtarıyor. Eskiden bazı arkadaşlar, maça geleceğim abi diyordu, kesin oradayım diyordu, ben de tamam, oh ne güzel diyordum, sonra stat önünde bekle babam bekle, inan olsun İstiklal Marşı okunurkene stat önünde beklediğimiz müşteriler pardon arkadaşlar olmuştur yani... Ama şimdi öyle mi? Al müşterinin pardon arkadaşın TC'sini, gir Passo sitesine, bileti aktarmak 10 saniye...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •