Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 27

Konu: Mevzu Derin

Threaded View

  1. #7
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    bizimde bir hikayemiz olsun diyerek ortaya atıldığını zannettiğim nedenden dolayı süper olduğu iddia edilen aslında kurşunlu ve son günlerde de kesici ve delici aletlerin yoğun şekilde görüldüğü ligimizin sonuna geliyoruz..
    bizede sevimli basın tarafından dayatılan hikayenin gereği dünyanın en çetin liglerinden biri olduğuna inanmamız isteniyor.. en çok izlenen derbilerden biride bu ligdeymiş.. fazla konuşmayın, inanın diyorlar..

    acaba benmi yanlış bakıyorum diye bir hisse kapılıyorum bu yüzden ama öyle değil işte.. gene aynısı oluyor, son yıllarda olanın aynısı gene oluyor..
    ligin dibindeki mücadele tepesindeki mücadeleden daha sürükleyici, daha ilgi çekici ve daha merak uyandırıcı bir biçimde devam ediyor.. bu işte bir terslik yokmu diyor insan kendi kendine..
    olsa olsa puan cetvelini ters tutuyor olmalıyız ama oda değil.. işte galatasaray'ın karşısında 1., fenerbahçenin karşısında 2. olduğu yazıyor.. gerçi birinci olanın daha 30. haftada 30 puanı yok ama olsun ne gam olmayan başarılara abartılı hikayeler düzmeye devam..
    dedik ya; geydirilmiş hikayeler ligi diye.. haliyle böylesine paçoz bir ligde etraf duayenden, imparatordan ve kraldan geçilmiyor.. 33 yıldır elle tutulur bir başarı yok ama duayen diye başladılar ya bi kere kimse sorgulamaz.. elene elene nasıl imparator kalınabiliyor onuda kimsenin merak etmediği gibi..
    lig başlamadan bu ikisinin şampiyonluğu kovalayacağı belliydi.. ama dediler bu sene lig hemde süperlig çok çetin geçecek, herkes yayıncı kuruluştan decoder alsın.. iyide arkadaşlarım biz bu çok çetin bir mücadelenin koptuğu ligin dünyada en çok izlenen derbilerden biri olan bu ligin derbisinin tarfalarından ikisinide yendik.. öyle zannedildiği veya söyelenlere bakıldığında, olması gerektiği gibi fazlada zorlanmadık.. çok rahat geçtik..

    arkadaşlar biz ne yaptığımızı biliyormuyuz?. böylesine çetin bir ligin kupa adayı iki devini yenmekle bittimi işler?. noolacak onlara düzülen methiyeler, abartılı övgüler, sabahlara kadar süren pohpohlamalar?.
    bunuda geçtik yayıncı kuruluşun son bir aydaki artması, tavan yapması gereken yayın gelirlerinden kaynaklanan mutlak değeri ve limitleri aşacağı garanti olan reklam gelirlerini nasıl olduda engelleyebildik?.
    nasıl olduda bunu yapabilecek güçteki takımımız bu peruşan ligde 13 beraberlikle en çok beraberlik alan takım durumunda?. bunuda merak etmeyecekmiyiz?.

    sadece transfere harcanan para açısından avrupanın önde gelen liglerinden biri olduğumuz kesin.. oda çin malı santroforlara yada futbolu ve herşeyi bırakmış ıskartalara ödediğimiz paralara rağmen.. aksi olsaydı eğer kapıkuleden çıkar çıkmaz bizi geri gönderenler gibi bizde bir marka olurduk avrupa arenasında.. kendi kendimize anlattığımız bir safsatadan ibaret hikaye değil.. uyduran bile yanlış uydurmuş..
    öncelikle fuat çapaya çok teşekkür etmemiz gerekir böylesine yalın bir gerçeği başta bu iki şişirilmiş camianın ve tüm spor kamuoyunun suratına çarptığı için.. sonrada bunların yanına bile yaklaşamayacak diğer takımlara o kadar puanı nasıl kaptırdık diye soracağız.. biz hangisiyiz diye merak etmek durumundayız.. ve bu öyle futbolda hiç olmayan vur-kaç taktiğiyle anlatılacak bir durum değil..
    bizde kendimize inanacağımız yada inanmak ihtiyacını hissettiğimiz hikayeler uydurmayalım.. ideallerin yoksa taktiğinde yoktur.. hedefleri olmayan gemilere rüzgarlar ne kadar yardım edebilirler ki?..

    küçük bir not: saz çalmaktanda anlamadığını zannetmeye başladım. insanı alıp götüren bütün parmakların uyum içinde çok hızlı hareket ederek çıkardığı tınıları şimşek hızında vurmak yerine elini hep aynı yerde tuttuğundan dedim bunu..
    zaten bu usulde çalmandan olacak, futbol hocasına değilde herkese mavi boncuk dağıtan nasreddin hocaya benzetmiştim..
    Konu MehmetGUNER tarafından (23-Apr-2013 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: değiştirdim işte..

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •