Barış'ın kaleme aldığı metin. Ben mail attım. Kullanın kullandırın derim. Artık yok sayılmaktan gına geldi.


Türkiye Futbol Federasyonu Yetkililerine

Federasyonunuz tarafında düzenlenmekte olan ve statüsü sezon başında duyurulan Spor Toto Süper Lig’de (STSL) BJK İnönü Statdyumu’nda BJK ve Gençlerbirliği SK futbol takımları arasında oynanacak 33. hafta karşılaşması için konuk takım taraftarlarına yer ve dolayısıyla bilet ayrılmadığını öğrenmiş bulunuyorum.
Gençlerbirliği SK Yönetim Kurulu adına Gençlerbirliği SK Balkanı İlhan Cavcav tarafından yapılan açıklamaya göre “İnönü Stadı’nda oynanacak son müsabaka olması hasebiyle BJK taraftarlarının leyhine hakkımızdan feragat ettiğimizi” öğrendim.
Malumunuz olduğu üzere, Süper Lig Statüsü’nün 8. maddesinin 10. fıkrası müsabakalara gelecek konuk takım taraftarlarna ayrılacak koltuk oranını belirlemektedir ve şu biçimdedir:

“Ev sahibi kulüp, misafir kulüp seyircileri için güvenliği tam olarak sağlanmış bir tribünde stadyumun oturma kapasitesinin en az % 5’i oranında yer ayırmak zorundadır.”

Maddede de açık bir biçimde ifade edildiği üzere bu bir tercih değil, zorunluluktur. Yalnızca il güvenlik kurulunun alacağı özel kararlar ile kısıtlamaya gidilmesi olanaklıdır. Sizlerin de takdir edeceği üzere ülkemizdeki hiçbir güvenlik kurulu Gençlerbirliklilere ilişkin böyle bir karar almayı aklından bile geçirmeyecektir, aksi taktirde kötü niyetli bir tavır sergilediklerinin ve görevlerini kötüye kullandıklarının kamuoyunca bilineceğinin ayırdındadırlar. Statü’ye göre kulüpler arasında bu türden anlaşmaların yapılabileceğini düzenleyen bir madde de bulunmamaktadır.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ve ilgili kurullarının konuyla ilgili incelemeyi ivedilikle yapmasını ve gerekleri önlemleri almasını bekliyorum. Ayrıca söz konusu usulsüz uygulamanın gerek BJK ve gerekse Gençlerbirliği SK’daki sorumlularının tespit edilip cezalandırılması da beklentimdir. Unutmayınız ki müsabaka 11 Mayıs günü oynanacaktır ve incelemenizi yapmanız aciliyet kesbetmektedir. Görevinizin bilincinde olduğunuzdan ve gerekli önlemleri alarak görevinizi ihmal etmeyeceğinizden ya da kötüye kullanmayacağınızdan eminim.

Saygılarımla