ligin devre arasında düşmüş takımı aldı, 8. yaptı beğenmediğimiz ümit özat.. başka bir deyişle..
bu takımla sekizinci olacaktık da ibrahim üzülmez'i niye kovalım dimi ama?. şampiyonluk bekleyen varmıydı?.

önümüzdeki sezonun adı rahmetli İlhan Cavcav sezonu olmazsa benim önerim: bit pazarı süper ligi olsun..
nur yağdı... nur..

20 yaşındaki çocuğun 37 yaşındaki fosili sırtına alıp iki 90 dakika top oynaması gerekirken, gol krallarına dikiz biri 37 biri 38 yaşında..
yazıklar olsun bu kepazelige.. aradaki yaş farkı bütün meziyetlerin üstün golcü tekniklerinin geçersiz kılınacağı kadar açık..
öyle dünya starı, değerli kulüplerin golcüsü falan gibi safsatalarla izah edilemiyor..
çinde, katarda ve amerikada bile iş bulamayan futbolu bırakmış yorumculuk yapan adamlar stüdyo ülkemizde ikinci, üçüncü baharlarını yaşıyorlar..

yukarıdakilerin şampiyon olmamak için harcadıkları yoğun çabalar, birbirlerinin üzerine attıkları kupanın en son elinde kalanının şampiyon olduğu;
düşmek için inanılmaz bir yarışın koptuğu, geçmişte şampiyonluk yaşamış kulüplerin bile bu yarışa tüm kuvvetiyle katıldığı ama maalesef üç takımın düşmesi önceden belirlendiği için, çoğunun hevesinin kursağında kaldığı bir ligde kaçıncı olaktık ki?

ümit özat ilk geldiğinde şunu demişti: bu takım hiç çalışmamış..
şimdi bakıyoruz da sadece koşarak ve tempo yaparak bu başarıyı(!) elde ettik..
dıgıdık hamdi ligindeki üstümüzde yer alan takımlardan tırtıkladığımız puanlar onlardan daha çok tempo yaptığımız ikinci yarılarda gerçekleşti.

milyonluk kadroların tel tel döküldüğü, başakşehir ve konya gibi ödlek hocaların çalıştırdığı takımların bu kepazeligde buralara çıkmaları da bu yüzdendir.
topa benzer bişey oynayan şenol güneş ve ikinci yarı scout ekibini kovan ersun yanal'ın bu kadar başarılı olmasıda bu yüzden..

isimlerin ve teknik kapasitenin hiç bir öneminin kalmadığı, koşu mesafelerinin öne çıktığı rezalet bir sezon daha yaşadık..
ligde flash isim sayın desek en küçüğü 36 yaşında.. herkes orta sahaya bir ağır abi koymuş gerisi saldım çayıra, koşabildiğin yere kadar..
yarım yamalak beşiktaşı bir kenara bırak, başakşehir ikinci olurken, konyaspor kupayı alırken ne yaptı.. top mu oynadı?.
ligin en değerli oyuncusu atiba atkchinson.. ulan adam yana ve geriye oynuyor.. pas yüzdesi bu yüzden fazla.. halı saha topçusu..
bu ligde 8. olamayanı döverler zaten.. dövüyorlar da..