Dün İbrahim hocanın teşhisi çok güzel olmuş.
"Takım iyi de olsa kötü de olsa kulüpte hep bir kaos havası var, bunu anlamıyorum" diyor.
Biz buna senelerdir Cavcavizm diyoruz...
Takım ister iyi sonuç alsın ister almasın, bir şeyler onun belirlediği limitlerden daha pahalıya gerçekleşiyorsa veya kendi kafasındaki şablonun dışında bir yoldan ilerliyorsa Cavcav illaki ortadaki durumu bozuyor.
Dün görünen o ki, şu aşamada direkt takıma etki edecek tek transferimiz Vedat Muriç. Gerisi, ya ilerisi için "parlar da satarız" mantığıyla alınmış adamlar ya da "az paraya alalım belki tutar" mantığıyla alınmış adamlar.
Dolayısıyla hoca da dün kendi bildiğini okudu ve geçen sezonun ikinci yarısından itibaren oturttuğu şablondan ve oyuncu tercihlerinden şaşmadı. İşini garantiye aldı... zaten yeni gelenlerin de eski takımdakileri kesecek hali yoktu.
İşin güzel yanı iyi bir defans kurgusu oturmuş durumda. Çok fazla gedik vermiyoruz.. hem stoperler hem de kaleci iyi iş çıkartıyor.
Orta saha da İrfan ve Selçuk'un yaratıcı oyunu ile geçen senenin ilk haftalarındaki kurgusuz oyuna göre daha ne yaptığını bilen bir görüntü veriyoruz. Landel ise enerjik ve her tarafa koşup gedik kapatıyor... Fakat Selçuk veya İrfan'ın sakatlık, ceza gibi durumlarda oynayamaması halinde takımı yönetecek adam eksikliği duyabiliriz. Alternatifsiz duruyorlar...
Solda Serdar boş alan buldukça olumlu işler yaptı. Fiziğini ve devamlılığını arttırırsa iyi olacak. Sağdaki Matei ise hem güçsüz hem de daha takıma alışamamış durumda. Ya Antal gibi olacak ya da Djalma gibi.. bekleyelim. :-)
Golcülerin gol vuruşlarındaki fırsatçılıkları ve ustalıkları, Hopf'un ters elle uçup çıkarttıkları, Aydın'ın yılmayıp formayı bulması ve verdiği gol pasının güzelliği göze batan anlardandı.
Sonuca gelirsek... Geçen seneye göre daha iyi başlayacağımız belliydi, takımın çıtası belirli bir noktaya gelmişti ve düşmeyeceği belliydi. İbrahim hoca 1-2 hafta daha iyi sonuçlar alıp sabredebilirse yerini sağlamlaştırır ve keyifli bir sezon izlemeye devam ederiz. Ama illaki transfer diye ısrar eder ve bir kaç puan kaybederse o zaman yeni bir teknik direktör gelir ve hocanın şu ana kadar yapığı birikimi iyi kullanıp kullanamayacağını bilemeyeceğimiz, soru işareti dolu bir döneme gireriz.