Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 27

Konu: Mevzu Derin

Threaded View

  1. #8
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    geçtiğimiz forumlarda da defalarca değindiğimiz konu, uzun zamandır dikkat çektiğimiz gibi kangren olmak üzere. değişime ve gelişime kapalı mevcut kulüp yönetimi kaçınılmaz bir şekilde yokoluşa doğru hızla sürükleniyor ve bu yapılanma ile kulübümüzü yine kendinin düşürdüğü bu durumdan kurtaracak gibide görünmüyor.

    dünya futbolunun gelişimi coğrafi etkenlere bağlı kalmadan çok ciddi değişimler geçirdi. küresel futbolun mekanları son derece değişkendir ama kurallar kitapçığı tekdir.. futbol, dünyanın her yerinde hala yaklaşık 8 dönümlük çimle kaplı bir alanda 400-450 gram ağırlığındaki meşin yuvarlakla oynanıyor. ve hala bu meşin yuvarlağın rakiplerin savunmaya çalıştığı 7.32 X 2.44 ölçülerine sahip hafif metal veya ahşaptan imal kale direklerinin arasından geçirmenin puan veya puanlarla ödüllendirildiği bir oyun. işte kulübümüzün mevcut yönetiminin takılıp kaldığı ise hala bu şartlarda sürdürülen yarışmada işlerin eskiden olduğu gibi yürütüleceğidir. bazılarına göre endüstriyelleştiği öngörülen dünya futbolunda başta fifa ve uefa kriterleri, bosmann kanunları gibi hukuksal sınırlamaları çok iyi yorumlayan ve değerlendiren kulüp yönetimleri bu değişimleri temsil ettikleri ve başarısıyla yükümlü oldukları kulüplerinin yükselmesi için kullandı. ortaya çıkan an itibariyle zamansal dinamiklerin limitlerini zorlayan kulüp yönetimleri teknolojiyi ve tıp biliminin imkanlarınıda katarak oyunun kurallarını lehlerine döndürmeye, değişen ve ortaya çıkan bu yeni durumda taktiksel gelişmeleri bulup çıkarmaya yada bulunup uygulamaya başlanmış yeni oyun kurallarını yakalamaya yöneldi.
    artık kimse afrikanın en ücra köşelerinde kimsenin görmediği ve bilmediği, farkedilmeyen genç yetenekleri bulup çıkarmaya ve bu yetenekleri başka kulüplere kakalamaya çalışmıyor.

    hala böyle yeteneklerin bir yerlerde var olduğunu sanan ve tüm mevcudiyetinin bu yeteneklerin keşfi ve bir başka kulübe kakalanması hayallerini, katıldığı görsel ve yazılı medyada her fırsatta dile getiren yönetimimizin; konsersüse kapalı kalmasının, değişime ve gelişime sırtını dönmesinin bedelini çok ağır ödeyeceğini ve tamda bu günlere adı konmamış krize sokacağını belirtmiştik. artık mevcut yönetimin "tecrübeli" gibi safsatalarla, "tekrar güneş doğacak" yalanlarıyla, "duayen" gibi spekülasyonlarla ve manüplasyonlarla iktidarını sürdürmesi kolay olmayacak..

    kulübümüz tamda bu noktada tarihi bir kırılmanın eşiğinde...
    olmasına rağmen; hala bu tarz bir tartışmanın bir futbol ülkesi olduğu iddia olunan memleketimizin başkentinde yapılmıyor olması hayret edilesi bir durumdur. üstelik göz göre göre içine düşürüldüğü krizle boğuşan kulübümüzün bu krizi atlatacak her türlü imkana, alt yapıya, tesisleşmeye ve her ne kadar çar-çur edilmiş olsa bile hala büyük bir güç olan ekonomik yapısına rağmen..

    diğer takım taraftarlarından ayrı bir yere konulan, elit ve engin görüş açısına sahip olan alkaraların böyle bir tartışmayı başlatıp, odağında yer alması kulübümüzün bu kırılma noktasında en ihtiyaç duyduğu gelişme olacağı açıktır. ama alkaralar arasında bile bu tip bir tartışmaya ilgisiz kalınmakta, işlerin eskiden olduğu gibi ufak tefek tadilatlarla yeniden düzene konulacağı, nerede ve nasıl olduğu bilinmeyen ama sürekli goller atacak oyuncuların beklendiği, kerameti kendinden menkul hocaların bizi hakettiğimiz sıralara taşıyacağı fikri hakimdir.. gerçekte ise bu yaklaşımların mevcut kulüp iktidarıyla tıpa tıp aynı olduğunun görülmeyişi, alınacak her puanın ve cılız başarıların sorunu çok daha öteleyeceği ve artık önelenemez bir biçimde büyüyerek karşımıza yeniden geleceği açıktır..

    bu anlattıklarımızın büyük bir kısmı ve hatta tamamı önceden tahmin edilebilir niteliktedir. bütün bunların görülmemiş olması yada görüldüğü halde umursanmayışı bizim ayıbımızdır.. ama bu affedilemez körlüğümüze ve umursamaz tavrımıza karşı çaresiz değiliz.. hala dönebileceğimiz, değişip güçleneceğimiz ve bu yarışa yeniden ama güçlü olarak katılacağımız son bir sistem geri yükleme noktamız mevcut.. döndük; döndük.. dönemedik; zaten gideceğimiz nokta diptir. ha belki oradan tarihsel ve yapısal gelişimlerimizi gerektiği gibi tamamlamışsak önümüzdeki tek yol devrimdir.. bu durumda bile yapacağımızın devrim olduğunu söylemek için şimdi çok erken.. yoksa öyle bazı arkadaşlarımın tamamen iyi niyetleriyle, beklenti içinde olduğu gibi her pazar devrim olmaz..

    mevcut kulüp iktidarının kısaca tüm yapılanmasını ve politikalarını tümüyle reddeden, onların mukayese kabul etmez parasal iktidarını zorlayacak, ve basiretsiz yönetimi yerinden edecek, bilime önem veren, teknolojik değişime açık, katılımcı, kararlı ve yeterince kaynağa sahip, gerekirse birleşik alternatif kulüp yönetimine giden yollar hala mevcuttur ve açıktır.. sorun bu yolların nerede ve nasıl ulaşılabilir olduğundan kimsenin gerçekten haberi olmamasıdır.. yapılacak işin artık bilinmeyen bir yanının kalmadığı herkes tarafından kabul edilmesi gereken bir durumdur. ama bu durumda bile yarışmakta olduğu diğer rakipleriyle kıyaslandığında imkanları son derece geniş, ekonomik, teknik ve alt yapısıyla gerili bir yay gibi duran kulübümüzde bu yolları deneyecek bir alternatifin çıkmayışı hayretler ötesidir.. tekrar ediyorum: böyle bir girişimin bir kere yapılmış olması ve düzenbazlıkla önünün alınması bir daha denenmeyecek olması anlamına gelmez..

    küresel futbolun mekanları son derece değişken olduğundandır; kriz zamanlarında sonuçlara dair belirsizlikler ortaya çıkar.. her türlü yerelleşmiş, kulübümüze ait imkanlarla dolu piyasa yükselişe geçer.. ya yeni kurulacak alternatif yönetimler yeni mekanları ele geçirip mevcut kulüp iktidarının bölgesel hegemanyolarıyla mücadele imkanı bulur.. bu mücadelede yakın temasta bulundukları mevcut yönetimin egemen kadrolarına kendilerini anlatma, açıklama fırsatını yakalayıp onları yanlarına çekerek iktidar yollarını zorlarlar.. yada radikal hamleler sergileyerek zaten istikrarsızlaşan, zayıflayan, takati kalmamış mevcut kulüp yönetiminin yıkılıp yeniden tesis edilmesinin imkanlarını bulur..

    ortada bu gibi alternatifler duruyorken, sanki yapılacakların tamamı denenmiş artık hiç bir şey yapılamayacakmış gibi susup beklemek, razı olmak, boyun eğmek, mevcut kulüp yönetiminin hayatını idame ettirebileceğini iddia etmek ve hatta onların buna yazgılı oldukları anlamına gelir ki; gelecekteki yapılanmanında verimlerinin alınmasını şimdiden yok eder..
    çok uzun olduğunu ve okunmayacağını bilerek şimdilik burada kesip, krizlerin paradokslar ve fırsatlara dair anlar olduğunu hatırlatarak sevgili alkaraların yüreklerine biraz su serpeleyeyim..
    Konu MehmetGUNER tarafından (09-Nov-2013 Saat 15:35 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •