Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 195

Konu: Basından Haberler

Threaded View

  1. #6
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    eskiden bir istanbul takımına attığımızda bağırırdık: “güzel basın, bunu da yazın” diye.
    gazete sayısı azdı ve spora ayrılan sadece bir sayfaydı.. oda tahmin edeceğiniz gibi sadece istanbul takımlarının haberleriyle doldurulmuştu. öyle ki ankara’da bir maça gidecek olsak değil haberini maçın saatini bu sayfada bulabilme imkanımız yoktu. anadolunun her yerinde üç istanbul takımının taraftar bulmasının nedenlerinden biride bu olmalı..
    bizde bilenmiş ve dolu olduğumuz için olacak istanbul takımlarına her attığımız golden sonra “sevgili basın” yada “işte basın” bunuda yazın diye tepkimizi koyardık..

    tabiki bütün takımları olduğu gibi anadolu kulüplerinide ayırmadan takip eden, doğruları aktarmayı görev bilmiş mensuplarını ayrı tuttuğumuzda bu yalaka basın işi tümüyle azıtıp istanbul içinde de ilginç bir kurama soyundu.. tur atlaması kuvvetle muhtemel bir takımı bırakıp, real madrid’i çektiği andan itibaren galatasay’la yatıp, galatasaray’la kalkmaya başladı. bunu yapmayanlara da hayret ettiklerini açıkça dile getirip, beklenen sonuç; elenmeyi zafere döndürdüler.. halada sürdürmekteler.. bende buna hayret ediyorum..

    gözardı ettikleri, görmezden geldikleri bu haftaki rakibimiz fenerbahçe’ye sonradan eğildikleri ve birşey göremedikleri için hemen bir yafta yapıştırdılar: kontrollü oynuyorlar, italya gibi defans yapıyorlar ve sabırlarının mükafatını alıyorlar.. tabii bu kadar basit olsaydı, onlarda olurdu gazeteci.. yalaka basın diye boşuna mı söyledik?.

    lütfen dikkat; kontrollü savunma yapan takıma bakıyoruz şimdi:
    zigler’i sürekli soldan orta yaparken yada fırsatını bulduğunda kaleyide yoklarken görüyoruz.. rakiple omuz omuza didiştiğini, akınları keserken görebileniniz olduğunu sanmıyorum..
    sağbekleri gökhan gönül’ü anlatmaya gerek var mı?. geri gelmiyor desek yerinde bir yorum olur..
    son maçlarında kaleye savurdukları on şut var; en az dördünü egemen’in attığını saydım.. ikisini kafayla attığına şahit olduğumuza göre bunu kendi kalesinin önünden nasıl yaptığını bu “cici basın” açıklar herhalde..
    bir tek yobo çıkmıyor defanstan.. kontrollü oynayan takıma bu ismi yakıştırabilmek için ne yaptı?. merak etmeye başladım..

    mehmet topal’ın, topuz’un ve mierelles’in orta sahada adam kovaladığınımı, pres yaptığınımı, yoksa rakip ceza sahasına bindirmeler yaptığınımı hatırlıyorsunuz.. salih uçan’ın attığı goller hafızamızdayken, ileriye arada bir çıkan oyuncunun yapacağı işler olup olmadığıda aklımızda olsun..

    kuyt’mu defans yapıyor, sow mu?.. webo mu yoksa?.
    arkadaşlar karşımızda kontrollü oynayan değil, kollayan bir takım var.. topu gezdirerek, top tekniklerinin yüksek olması gereği topu ayaklarında tutarak açık düşüren, bulduğu açığı genişletip kalemize akacak bir takım var.. aykut kocaman’a rağmen..

    bizde eski biz değiliz lakin.. bu sabah 06:00 da kalkıp maçı tekrar izledim. maçı izlerken stresten çok şeyi kaçırmışız..
    sivasspor maçında çok ilginç birşey oluyor; takımımız dibe vurduğunda, hocanın etkisinin kalmadığı son maçlarda yaptığını gene yapıyor.. tek top oynamaya ve bunuda çok ve hızlı yapmaya başladı.. sivassporun bunaltan baskısını kırıp, göstere göstere attıkları gol ve tosiç-zec ikilisinin attıkları golün kopyası iki golüde kaçırması bunun en basit örneği.. gene tepki koyan, kabul etmeyen, isyan çıkaran gençlerbirliği olduk..

    dikkatle izleyelim çünkü çok güzel bi maç olacak; hakem müsade ederse eğer.. birbirinin kopyası gibi iki takım bu hafta karşı karşıya gelecek.. eğer fuat hocamız çapalamazsa hurşut orta sahanın solunda çok faydalı olabilir.. dirençsiz orta sahalarını hallaç pamuğu gibi atarız.. zigler’in olduğu kanadı cemcan ve önündeki tomiç’le; gökhan’ın olduğu kanadı ancak ve ancak tosiç-hurşut ikilisiyle delebiliriz..

    anlaşıldığı gibi ortada 4’lü dizilişle kanatları çalıştırıp ileride vleminckx ve zec’in kanatta değil ortada yer aldığı çift santrofor oynamayı işaret ediyorum.. budur bizim gerçeğimiz ve sahada gerçekler tokuşur..
    Konu MehmetGUNER tarafından (16-Apr-2013 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: sebep mebep yok..

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •