Geçen haftaki maç kritiğimdeki tespitleri yinelememde fayda olacak.. :-)
-Khalili gibi topu müsbet oynayan ve futbolu bilen bir orta saha oyuncusunun takımda mutlaka yer bulması.
-Vedat Muriç'in ilerisi için gelecek vaad etse de şu an için hem takımın oturmuş oyun akışkanlık hızına mental ve fizik olarak uyumlanamaması. Yedek bırakılması gerekliliği
-Vedat'a yer açılacak diye Stancu'yu en verimli olduğu yerden en verimsiz yere kaydırmadaki sorunsal.
-Hocanın ikinci yarılarda erken bir şekilde oyuncu değiştirmemesi ve oyuna oyuncu değişiklikleri ile müdahale etmemesi.
-Aydın gibi topu müsbet kullanan yaratıcı bir oyuncunun daha fazla vakit alması.

Bu tespitleri yapmıştım ve dünkü maçta da bu konularla alakalı gidişatları gördük.
-Khalili, orta sahada ihtiyacımız olan "aklı" pekiştiren oyuncu oldu ve hem fizik hem de teknik oyununu ilk maçtan belli etti. Çok isabetli bir transfer.
-Vedat'ın devre arasında oyundan alınması hem Vedat ile akışkan şekilde oynamanın tam olarak gerçekleşmemesi hem de hocanın arada takıma erken müdahale etmesini göstermesi açısından önemliydi.
-Kanat bek oyuncularımızın defansif anlayışlarının iyi olması ama topu aldıklarında top kullanma tercihlerinin etkisiz olmasından dolayı pozisyon akışımız zora giriyor. Özellikle Uğur...
Aydın ve Serdar'ın kanat akınlarındaki becerileri defans oyuncularımızın bindirmelere destek vereyim derken oldukları ofansif kösteği nispeten bertaraf ediyor ama bu al verler daha da akıllıca ilerlerse beklediğimiz sonuçları daha erken buluruz. Aydın'dan daha fazla yararlanılmalı. Umarım o da mental ve fizik olarak kendisini hazırlar ve 11'e girdiğinde sihri biten oyunculardan olmaz...

Bunun haricinde Landel'e bir paragraf açmak istiyorum... Landel ilk geldiği sene ileriye yönelik hücum oyuncusu ve forvet arkası olarak oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Gole yakındı ve teknik vuruşlar yapıyordu.
Şimdi ise orta sahada "süpürücü" rolünde oynuyor. Sanki yeniden formatlanmış ve eski özelliklerini yitirip yeni özellikler yüklenmiş gibi.
Topu alınca telaşlı ve savruk... Dün attığı gole rağmen ben td olsam Landel'i keser, İrfan - Khalili tercihini yaparım.
Fakat tabi ki td'lerde bu iş böyle tınlamıyor. Daha dirayetli oyun oynayan adamdan yana tercih kullanıyorlar. Landel'in fiziksel oyununa ve mücadelesine alkış tutsam da topu daha etkili kullanmalı.
İleriye çıkarken aralara atılacak hızlı toplarla atak yapıp gol bulabiliyoruz. Geçen senelerdeki gibi serbest atış ve kafa ile gol atma veya yandan orta ile gol atma istatiğimiz bu sene düştü. Adam kaçırma, aralara hızlıca top aktarma şeklinde gol buluyoruz. Madem böyle atacağız o zaman en kritik noktalarda topu alan oyuncunun daha müsbet bir şekilde tpp kullanımını becermesi gerek. Landel, bu application'ı yeniden yüklese fena olmayacak. ;-)

Neyse... havamız gayet iyi ve bir Gençlerbirliği klasiği tekrar edecek mi heyecanla bekliyoruz. Senelerdir yukarı oynamak için kırılma noktası olan maçlarda büyük hayal kırıklıkları yaşıyoruz. Bu hafta Akhisarspor maçında da bunu yaşar mıyız bilmiyorum ama alacağımız puan veya puanlarla bu senenin farklı olacağını ispatlayabiliriz. ;-)
Defansa ve kaleciye güveniyorum... Ofansif kurgumuz daha da iyi olursa neden yukarıya tırmanmayalım.