mustafa kaplan maça fenerbahçe'yi çalışarak çıkmış. tamamen fenerbahçe'yi durdurmaya yönelik bir takımla sahadaydık. tabi oyuncu kalitesi ne yazık ki bunu yapmaya bile yetmiyor. takımın fizik gücü yerlerde. fenerbahçe hem fizik olarak hem de 1-2 oyuncusu dışında teknik ve disiplin olarak bizden çok çok iyi olunca kolaylıkla pozisyonlara girdi. ilk yarıda maç 4-5 olurdu. ucuz yırttık.

dün takımın en iyisi şaşırtıcı biçimde uğur'du. nani'nin maçın başında yaptıkları uğur'u iyi motive etti ve sağ bekte özellikle savunmada kusursuz oynadı. takımın fizik gücü en iyi futbolcusu olarak göründü. skulason - kulusic - hopf - ferhat ve özellikle ilk yarıda el kabir - stancu ikilisi de doğru işler yapmaya çalıştılar. ama takımın topla oynama becerisi çok kısıtlı olduğu için, sürekli kavga etmek zorunda kaldılar. tabi o kadar kavga eden oyunculardan sonrasında sağlıklı işler yapmalarını beklemek hayal.

landel'i çizgi kenarında muhtemelen gökhan'ı kovalaması için görevlendirdi hoca ama landel asla bir kenar oyuncusu değil. çok kötü oynadı, zaten yeterli değil bir de bölgesinde oynamayınca iyice sırıtıyor. dimitraidis çok güçsüz, topa girişleri kontrolsüz, ayağı fena değil ama yeterince hızlı değil, top bizdeyken top almak için kendisini göstermek yerine aralara saklanıyor. (bu noktada petrovic ve jedinak gibi topu savunmadan alıp ileri ya da kenara becerisi olan adamları özlüyor insan) spelmann hakkında artık konuşmak bile istemiyorum. eğer sadece hız ve fizik güç ile futbolcu olunuyorsa, birkaç atlet alalım takıma koşsunlar. ama tabi dünün en büyük hayal kırıklığı sol bek lato'ydu. aslında dün ilk defa çıplak gözle lato'nun ne olduğunu gördük. fizik gücü yerlerde, ağır, top becerisi az felaket bir adam. ilk yarı bizim sol taraf koridor oldu.golü de oradan yedik zaten. landel ve lato aynı kanatta fener'e koridor oldular.

devre arasında köklü birkaç değişiklik yapılırsa ligde kalırız. yoksa oynadığımız oyun ortada. ben eskişehir ve mersin'in böyle devam etmeyeceğini, özellikle eskişehir'in aradan sonra toparlanacağını düşünüyorum. lato-tomic-atta-dimitraidis-djalma hemen gönderilmeli. yerlerine kısa sürede uyum sağlayacak aynı mevkideki adamlar transfer edilmeli. tabi bunlar gerçekten işini bilen, çalışmayı seven ve takımı maça motive edebilecek bir teknik adamın kontrolünde olmalı.

fenerbahçe'nin savunması, kanat bekleri, orta sahadaki topal-sousa ikilisi ile forvet fernandao mükemmel oynadı. iyi bir iskelet kurmuşlar. temposuz ama iyi bir takım olmuş. temposuz olmasının en önemli nedenleri gerideki ikilinin ayağının yetersiz olması ve diego ile nani'nin katkı sunmaması. maç boyunca topu gevelemekten başka bir iş yapmadılar. takıma el freni oldular, fenerbahçe'nin seyir zevkine engel oldular. buraya kadar kendi sorunları ama asıl sinir bozucu olan, top oynamakta gözleri olmadığı gibi, her pozisyonda hakemin yanındalar. kendilerini yere bırakıyorlar. rakiple kavga ediyorlar. sonra da nani maçtan sonra ağlamış hakem beni korumuyor diye. itoğluit atılmadığına şükretmiyor da bir de hakeme atarlanıyor. (burada uğur'a kendisini ezdirmediği ve nani'yi iyi savunduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum)

maçın hakemi de şahane maç yönetti. sonradan gördüm fernandao'nun penaltısını atlamış ama zaten zor bir pozisyon. bunun dışında nani'yi atması gerekiyordu, uğur'a da naniye de aynı kartı vermesi yanlış oldu.