Gösterilen sonuçlar: 1 ile 24 ve 24

Konu: 19 Mayıs Yıkılıyor. Yeni Stat Nereye Yapılsın?

Hybrid View

  1. #1
    ALKARA Abreg Çelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Samsun
    Mesajlar
    336
    Melih Efendi şimdi de Eryaman'a 40.000 kişilik stadyum lafı çıkardı!
    Ayrıntılı bilgisi olanlar paylaşırsa bahtiyar oluruz...

    Bence de bu işin en doğrusu 19 Mayıs spor kompleksinin tamamen sil baştan tasarlanması ve yeni stadyumun yine buraya yapılmasıdır. Ama o konuda en büyük endişe stad bir defa yıkıldıktan sonra bu projenin yılan hikayesine dönmesi ve bizim uzun süre Yenikent'e çakılı kalma ihtimalimiz! Ama bana sanki o geniş arazide mevcut stadı yıkmadan (ya da mesela en fazla maraton tribününü yıkarak) yeni stadyum inşaatına başlanabilirmiş gibi geliyor; bu konuyu Alkaralar Mimarlık-Müyendizlik Tesisları şefi Mehmet Güner'e sormak lazım...

    Ve tabii, nasıl yapılırsa yapılsın yeni stad sadece bize ait 15000-20000 kişilik bir stad olmalı.
    a|c

    Kalpağımı alır giderim...

  2. #2
    Serdal Eşgin
    Ziyaretçi
    Yeni yapılacak stat kesinlikle 19 mayısın olduğu yere yapılmalıdır.Eryamana stat yapmak demeğin tecümesi maçlara gelmeyin hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği bir kasaba takımına dönüşsün demektir.Siz Ankara dasınız bir heyet Melih Gökçek e gitmeli ve stat Eryaman yada 19 mayıs ın olmadığı herhangi bir yere yapılırsa bizden sana oy çıkmayacak demeliler.Sadece gb liler değil Ankaragüçlülerde birleşmeliler.Ve hatta heyette Gb başkanı,Ankaragücü başkanı yöneticileri ve taraftarlarda olmalı.Henüz vakit varke derhal adım atılmalıdır.Benden uyarması.

  3. #3
    Serdal Eşgin
    Ziyaretçi
    19 mayıs yıkılınca maçlar nerde oynanır?Bu sorunun cevabi çok basit:Cebeci stadını az bi düzenlemeyle cebecide geçici süre oynanır.Stadı eryamana yapan adama oy verme,geleceğini karaltma.

  4. #4
    Tanıl Bora'nın eline sağlık. Statların yıkılması konusunu doğru bir noktadan gören düşüncelerini kısacık bir gazete köşesinde kendine has üslubuyla çok net bir biçimde dile getirmiş. Tribün United grubunun hazırlamakta olduğu broşür taslağının da görüntüsü var.

    http://www.radikal.com.tr/yazarlar/t...nirken-1179588

  5. #5
    ALKARA Abreg Çelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Samsun
    Mesajlar
    336
    Topik açılalı üç yıldan fazla olmuş, hâlâ aynı yerdeyiz. Son durumla ilgili olarak, bildiğim kadarıyla belediye Eryaman'da bir stadyum temeli attı ve hemen ardından işi rölantiye aldı. Diğer yandan 19 Mayıs Stadı önümüzdeki aylarda yıkılıp yerine 40000 kişilik bir stad yapılacakmış. Bu proje kaç sene sürer kimbilir... Bu sürede biz maçlarımızı nerede oynayacağız, hâlâ muamma... Belli ki ilk haftalarda 19 Mayıs'tayız. Sonrası için Yenikent Stadı'nı istemişiz ama Melih Gökçek denen yaratık zemin bozulur diye izin vermemiş (Geçen sene Beşiktaş'ın bozmadığı zemini biz bozacağız, işte o biçim fitbol oynuyoruz!). Ostim Stadı desen TFF'nin kriterlerine uymuyormuş. Hatta 19 Mayıs'ın bile bu kriterlere takılma ihtimali varmış...

    Yeni stad oraya yapılmasın da şuraya yapılsın, şurasında şu olsun, burasında bu olsun diye tartışırken maç yapacak stad arar hale geldik..
    a|c

    Kalpağımı alır giderim...

  6. #6
    Artık proje de belli olduğuna göre zaten tartışması yersiz olacak stad yerinden azade olarak isin sosyolojik ve Gençlerbirliği kültürü değerlerine değinen yukaridaki bazı mesajlar dikkatimi çekti.

    Meseleyi Londra takımları ile ilistiren bir görüş olmuş mesela. Türkiye'de bu tür bazi bolgelerin takımı olma -özellikle metropol sehirler için...işte bati ankara,kuzey istanbul vs.- mefhumu bence hayalperestlik. Toplumdaki insanlarin çoğu güce tapma heveslisiyken hele hele futbol kültürü de yokken böyle bir seyin gerceklesmesi cok uyopik. Bakın bu spora gelene kadar zaten siyasette çözülmesi gereken bir sorun zaten. Yani siz ihtimal veriyor musunuz stat cayyolunda olsa nicelik olarak çoğunluk gb taraftari olacak? Ben bizansa devam ederler diyorum.

    Varsayalimki öyle bir utopya gerceklesir diye de kabul ettik. Bu durumda bile ben Gençlerbirliği'nin ankara takimi olma huviyetinden daha çok belli sosyokulturel bir bolgenin takimina donusmesimi istemezdim. Genclerbirligi serseri esrarkes olmayan emekci dürüst cincinli taraftarlariyla da bilkentli odtulu tubitak birincisi öğrenci taraftariyla da güzel

    Ama diyelimki

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •