Gösterilen sonuçlar: 1 ile 15 ve 15

Konu: 2016-17 Süper Lig 3. Hafta / Gençlerbirliği - Alanyaspor

  1. #1
    ALKARA Abreg Çelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Samsun
    Mesajlar
    336

    2016-17 Süper Lig 3. Hafta / Gençlerbirliği - Alanyaspor

    2016-17 Süper Lig 3. Hafta Maçı

    GENÇLERBİRLİĞİ ALANYASPOR

    10 Eylül 2016 Cumartesi, saat: 20.00

    19 Mayıs Stadı
    Konu Abreg Çelem tarafından (03-Sep-2016 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    2 Hafta sonunda 4 puan topladık. Milli aranın bizi olumsuz etkilememesi vede milli takıma giden tüm oyuncularımızın sakatlanmadan dönmesi temennim.

    Alanya Love'yi aldı ama futbol takım oyunu, tek bir oyuncu ile bir yere kadar. İyi bir oyunla Alanyayı sahamızda yeneceğimize inanıyorum.

  3. #3
    Bu maçta ilk haftaya kıyasla daha çok taraftarımız olur, esasen kombine satışları da yeniden hareketlenmiş durumda. Maraton C ve D blokları da yavaşlama yükünü alıyor. Ne diyelim?

    Destek bizden başarı da kulüpten.

  4. #4
    ALKARA ozgur_dinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Jul 2013
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    45
    Bir aksilik olmazsa ben de kombinemi bu hafta alıp maça geleceğim. Çok özledim gençleri ve tribünü Görüşmek üzere
    e+1=0
    @ozgurOdun

  5. #5
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    sevgili ahmet ay'a katılıyorum. nicelik olarak bizim kadar transfer yapmasalarda, çok sayıda ve eh işte kabiliyetli ayaklara yöneldiler..
    ama biz bir takımız. eksik yönlerimiz var ama alanyaspora yetecek kadar oturmuş, sistem(!)li oyun oynayan ekibe sahibiz.
    herkes trabzonspor değil.. o kadar takıma yeni katılan adamı bir arada düzenli oynatacak kabiliyetleri de yok.. bence favoriyiz ve zorlanmadan kazanacağız..
    münümüm 3 (üç) diyorum hemide..

  6. #6
    havamız iyi, keyfimiz yerinde... bu sezonun kesinlikle galibiyet beklentisi olan ilk maçına çıkacağız, oyuncular üzerinde biraz stres olacaktır. ben kazanacağımızı düşünüyorum.

  7. #7
    ALKARA Erdem Ceydilek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Ankara, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    262
    Maçın hakemi Tolga Özkalfa. Yönettiği 25 maçımızda 11 galibiyet, 10 yenilgi, 4 de beraberlik almışız.

  8. #8
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Kazanalım da bize de bir bayram hediyesi olur.

    İrfan umarım oynar, Ümit milli maçta sakatlandıydı.

  9. #9

  10. #10
    Lige verilen ara takımımızın ritmini bozmuş. Oyuncularımızın lige olan konsantrasyonunu azaltmış. İrfan ve Ahmet Oğuz'a A milli takıma seçilmek yaramamış. G.Antep ve Osmanlı maçındaki coşkulu hücum futbolundan sahada eser yoktu. Serdar, Landel, Palitseviç, Ahmet Çalık sahanın iyilerindedi. Issah, Stancu, İrfan Can, Ahmet Oğuz sahada kaybolan oyuncularımızdı. Sonradan oyuna giren Vedat Muriç, Stancu'dan daha etkili oynadı. İleriye atılan toplarının hemen hepsine o vurdu. İkinci yarı oyunu rakip alana yıkmamızda etkili oldu.

    İleri çıkarken gereksiz bir şekilde topla fazla oynayınca rakip savunma yerleşti. İlk iki hafta tek toplarla basit ve hızlı bir şekilde hücuma çıkıyorduk. Uzun boylu ve atletik Alanya savunması yandan ortalarda şut şansı vermedi. Ahmet Oğuz ve Uğur'un ortaları çok etkisizdi. Antrenmanlardan sonra mutlaka orta çalışmalılar.

    Her şeye rağmen 85. dakikada rakibinin hamle hatası yaptıktan sonra Landel'i kafasından ittirip dengesini bozması kesin penaltıydı. Galibiyeti hak etmediğimiz halde 1-0 kazanabilirdik.

    Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür derler. İbrahim Hoca maçtan sonra rakip takımdaki Abdullaye Ba'yı örnek göstererek kadro kalitesinden yakındı. Ba'nın bonservis bedeli 2 milyon. Elindeki A milli Ahmet Çalık ondan aşağı değil, elini öpene 5 milyona satarsın. Geçen sene Kulusiç'in arkasında yedek bekleyen Palitseviç A milli takımının ilk onbir oyuncusu. 3 tane deve dişi gibi stoperi varken rakip stopere iç çekmesini anlamadım.

    Premier ligden transfer edilen oyuncular Bizans kulüplerinde bile direk onbirde oynatılırken bizde Rantie yedek bekliyor. Halili gibi yetenekli ve etkili bir oyuncu onbire giremiyor. Elindeki kadronun ne denli kaliteli olduğunu fark etmeli artık.

  11. #11
    Yazacak çok fazla şey var, hatta stadı terkederken o öfkeyle bir köşe yazısı patlatırım diye düşünmüştüm ama bu ortamda yazılacak hiçbir şey değer taşımıyor. Dünün kabaca ortaya çıkan en net sonucu şuydu: Başarılı bir teknik direktör olmakla iyi bir teknik direktör olmak arasında kapkalın bir çizgi var. İbrahim Üzülmez geçen sezon çok başarılı olmuş bir teknik direktörken bunu iyi bir teknik direktör olarak başarmamıştı, dünse yaptığı hatalarla çok kötü bir teknik direktör performansı sergiledi. Rakip 5 hücuma yönelik oyuncuyla çıkarken biz favori olduğumuz maça Landel'i forvet arkası oynatarak başlattık. Şu kadar kör göze parmak bir hatayı 20 yıldır en üst düzey futbolun içinde yer alan bir adam nasıl yapabilir inanamıyorum. Hadi kötü bir tercihle başladı, olabilir diyelim sineye çekelim ama devamında gelen değişiklikler daha da aptalcaydı. Stancu'nun sol kenarda faydalı olamadığını aradan geçen 9 ayda çözemediysen, takımı bir kişi eksik oynatan Landel'i 90 dakika sahada tuttuysan, -en acayibi buydu sanırım- gol ararken 5 metreye pas veremeyen safkanın da safkanı ön libero Scekic'i oyuna arıyorsan zaten kapasite(sizliği)ni ortaya koyuyorsun demektir. İnsan tüm bu beş para etmez karar ve tercihleri tek maçlık bir yol kazası olarak yorumlamak istiyor ancak bu kadar akıl ve izandan yoksununu görünce geriye de ümit edecek pek bir şey kalmıyor.
    Konu özhan_yüksel tarafından (11-Sep-2016 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir.

  12. #12
    Evet, belki lige verilen aradan etkilendik. Fakat sanki bu arada Üzülmez de oyuncularını unutmuş gibiydi. Kim ne yapar, nasıl oynar vs. Haydi unuttu, oyunu da dün akşam -en azından benden- farklı gördü.

    Bence bizim takımın tek bir forvet arkası var, o da İrfan. Ne yapıp edip orada denenmeli, ısrar edilmeli. Bu sayede topla daha az oynayacağı, pası daha çok düşüneceği ya da yaptığı çalımla ceza sahası içinde faydalı bir iş yapacağı pozisyona yerleşmiş olur.

    Takımın en kötüsü Landel'di bence. Devrede onun çıkmasını beklerken Issah'ı almasını anlamadım. Issah en azından oyun yönünü değiştiriyor ve daha az top kaybıyla oynuyordu.

    Onun dışında, kötü oynamamızın en önemli nedeni tempoyu ele alamamk oldu. Böyle olunca oyuncular da kötü göründü. Alanya'nın saha yerleşimi iyiydi. Karşımızda kötü bir takım yoktu. Özellikle Haitili forvetleri çok iyiydi. Ahmet biraz da onun etkisiyle ileri çıkamadı çünkü kaçırdığında ona yetişmesi imkansızdı.

    Her şeye rağmen bizim takım, ligde aklı başında top oynamaya çalışanlar arasında; ki böyle takımlar ligde çok az...

    Not: Facebook'la aynı klavye, aynı internet bağlantısı ile aynı şekilde buraya da mesaj/yorum yazabileceğimizi, tüm forumdaki arkadaşlarımıza hatırlatmayı bir borç bilirim!

  13. #13
    onur abi, adem ve özhan'a birçok konuda katılıyorum. hem biraz ayrıntıya girmek, hem de genel olarak katıldığım bu yazılarda katılmadığım bir iki konuya değinmek için yazıyorum.

    maçın ilk yarısında ibrahim hoca öndeki üçlünün kalitesi ile oyunu çözmeye çalıştı. takımın en yetenekli ve kaliteli üç oyuncusunu (irfan-serdar-stancu) öne çekip, orta sahayı defansif ve iki yönlü oynayan ama hücum özellikleri yetersiz bir üçlüyle (selçuk-landel-issah) kurdu. alanyaspor'un fizik gücüne karşı korunmak istedi, hem de bir şekilde öndeki bu üçlüyle golü bulacağını düşündü. bu plan tutmadı. ilk yarı sonu ile bu planın değişeceğini anladık. çünkü ileri üçlü, iyi bir ofansif orta saha ile beslenemedikleri için, yani landel hücum bölgesinde aksadığı için etkili olamadı. ben ibrahim hoca'ya çok güvendiğim için, devre arasında taktiksel olarak bu sorunu çözeceğini düşündüm. zaten vedat da ısınmaya başlamıştı. aklıma gelen vedat-landel değişikliği ile irfan'ın ortaya çekilerek, orta saha kalitesinin üst düzeye çekileceğiydi. bu uğurda solda hiçbir zaman etkili olamamış stancu'nun, bir süreliğine de sola alınmasını da kabullendim. aynen de öyle oldu. yalnız tek sorun, o dakikaya kadar -adem'in de dediği gibi- savunma görevini çok iyi yapan, baskıya rağmen her ne kadar ileriye doğru oynamasa da top kaybetmeyen, rakibe net müdahaleler yaparak görevini yapan issah'ın oyundan alınmasıydı. ben hoca'nın kafasındaki takıma saygı duyuyorum, kendisine göre bir oyun planı anlıyorum. bunlar benim gözümde hata olarak düşünülmez ama saha içinde birden fazla oyuncunun yerinin değişmesi bana göre hata. görevini yapan bir issah var ama sen o dakikaya kadar iyi oynamayan, öz güven sorunu yaşadığı açıkça belli olan landel'i sahada tutmayı tercih edersen, hata yaparsın. ayrıca çok mecbur alınmadıkça, oyun sürerken kötü oynayan bir oyuncunun mevkisinin değişmesinin hiçbir zaman yarar gösterdiğini görmedim. gören bilen varsa bana haber versin. nitekim ikinci yarı hücum bölgesindeki kalitemiz artmış olsa da, landel'in fizik olarak rakipleri karşısında ezilmesi nedeniyle, alanyaspor'a da hücum şansları verdik. sonra ve asıl ibrahim hoca'ya kızdığım şey oldu: maçın 71. dakikasıydı sanırım, alanyaspor orta sahada enerjisi bitmiş landel'in üst üste ikili mücadele kazanamaması nedeniyle çok net bir pozisyona girdi. kafa vuruşu az farkla dışarı gitti ve pozisyonu ucuz atlattık. o anda ibrahim hoca, ön tarafta bir türlü verimi olunmadığı ve gol atılamayacağı düşüncesiyle, en azından gol yemeyelim diye düşündü ve inanılmaz bir değişiklik yaptı. irfan'ı oyundan çıkarıp yerine scekic'i aldı. bu maçtaki ikinci büyük teknik direktör hatasıydı. aynı dakikada yapılan stancu - aydın değişikliği ise çok daha önce yapılmalıydı. şunu buraya yazıyorum, bizim hoca oyuna scekic'i alıyorsa, o maçta gol atmaktan vazgeçmiş demektir. bu değişikliğin başka bir anlamı yok. işin garip tarafı, sol tarafa alınan aydın, vedat ile iyi bir ikili oldu ve sol taraftan rakibi bunaltmaya başladık. işte o anlarda irfan oyunda olmuş olsaydı, bana göre maçın kilidi çözülebilirdi. 75. dakikada alanyaspor'un gardı iyice düştüğünde, bizim ofans becerimiz de kalmamıştı. 10-15 dakikalık yalancıktan baskımız gol getirmeyince bir puana razı olduk. ibrahim hoca ise zaten 71. dakikada scekic - irfan değişikliği ile beraberliğe razı olmuştu.

    bireysel performanslara gelince: (önce iyiler)

    1. issah: çok enteresan bir oyuncu. kesinlikle ileri oynamıyor ama kesinlikle topun takımda kalmasını sağlıyor. müdahaleleri iyi, fizik olarak biraz daha güçlenirse ve lige adapte olursa müthiş bir transfer yapmış oluruz.

    2. Vedat: Vedat bundan sonra benim adamım. futbol izlemeye başladığım, az çok kafam bastığındna beri sırtı dönük top alan, fizik gücü iyi pivot forvetleri çok severim. 2006'da bogdanovic diye bir oyuncu gelmişti, heyecan yaratmıştı ama mesut hoca sağolsun bu aşk kısa sürdü. onun dışında herve tum ve okan öztürk bu stile yakın adamlardı ama tam olarak bu oyuncu tipini karşılamıyorlardı. Vedat ise tam bir jan koller. adam döven alanya stoperleri arasında çok rahat top aldı, dağıttı. ikinci yarıda hücum adına yapmaya çalıştığımız ne varsa içindeydi. bence çok özel bir oyuncu ve performansı beni çok heyecanlandırdı.

    3. serdar gürler: bu sene çok başka. her şeyini ortaya koyan, doğruları yapmaya çalışan, her yere koşan. saha dışındaki sohbetleri kısa kesip hemen oyuna dönmeye çalışan bir futbolcu. hem kendisi iyi, hem de niyeti. çok beğeniyorum bu sene ve sene sonunda bu takımın en önemli 2-3 futbolcusundan biri olarak herkesin transfer listesinde olacağını düşünüyorum. yeter ki sakatlık geçirmesin.

    4. ahmet-palitsevich-selçuk: görevlerini istikrarla yaptılar. diyecek bir şey yok.

    kötüler:

    1. irfan: milli takıma gitmiş gelmiş havası bozulmuş. hemen kendisini toparlaması lazım. topu ayağında bir tık az tutması lazım. taç çizgisi kenarında ekstra işler yapmanın anlamı nedir bilmiyorum. özel yeteneklerini sergileyeceği yerler taç çizgisi kenarı değil, orada adamı geçsen ne olacak, 2-3 tane kademesi var. ayrıca taç çizgisi kenarında özel işler yapmaya çalıştığı zaman, adamlar topla karışık yarı faullü girip topu kazanıyorlar. ama o özel yeteneklerini 18 çizgisi içi ve etrafında denese, ki doğrusu bu, rakip hem faul yapma korkusu ile sert müdahale yapamayacak, hem de rakibi eksilttiği anda golle burun buruna gelecek. ayrıca, tarihteki bütün büyük futbolculara ve yıldızlara bakın, hepsi bir performans standartları olduğu için büyük yıldız oldular. bir gün öyle oynayıp, bir gün böyle oynayan nice yetenekler yalan oldu gitti, kimse isimlerini bile hatırlamıyor.

    2. ahmet oğuz: çok tutuktu. önceki iki haftada oynadığı oyunun yanındna geçmedi. f.terim bizim emekçi futbolculara yaramamış.

    3. scekic: 3 metre yanındaki adam yerden pas atamayan bir futbolcunun ne seviyeye gelebileceği konusunda ciddi tereddütlerim var. işin garip tarafı bu yetenekle her maç 18de olması.

    4. stancu: çok net söylüyorum, aydın-rantie-vedat-serdar bu takımdayken bu performasıyla kısa zaman içinde ibrahim üzülmez'in yanında bulur kendisini.

    5. uğur: uğur'un ne yaptığını, ne yapmaya çalıştığını, ne düşündüğünü anlamak ve yorumlamak çok zor. alternatifi her kimse bu performanstan kötüsü olacağını sanmıyorum.

    6. landel: kötü performansının nedeni hoca'nın tercihleriydi. ofansif oynarken yetersizdi, defansif oynadı olmadı. tekrar ofansif oynayacağı bölgeye geçti. keşke oyundan çıkarılsaydı. hoca büyük kötülük yaptı kendisine.

  14. #14
    Bu kapsamlı ve hacmine rağmen sıkıcı olmayan değerlendirme yazısı için serkan'a teşekkür ederim.
    Konu Adem Erkoçak tarafından (13-Sep-2016 Saat 01:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

  15. #15
    Arkadaşlar Landel ve Issah'ın maç performansı ile ilgili izlenimlerimiz çok farklı olmuş. Ben maçı televizyondan izledim. Maçı anlatan spiker bu iki oyuncuyu karıştırmamış ise durum ilginç bir hal alıyor çünkü maç boyunca çaydan başka sıvı tüketmedim. İmkan olsa bu iki oyuncunun bu maçtaki performansını bir daha izlemek isterdim. Bu maçtaki en ciddi pozisyonumuz Landel'in savunmanın arkasına yapmış olduğu koşuda topu tutamadığı pozisyondu. Issah uyum sürecini atlattıktan sonra formayı kapabilir ama Alanya maçında bende vasat bir görüntü çizdi.

    Alanya maçında kötü oynamamamızın bir nedeni de rakibin kusursuz savunma yapması idi. Alanya yabana atılacak bir takım değil ve kendi evimizde de olsa beraberlik enseyi karartmayı gerektirmez.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •