Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 27

Konu: Mevzu Derin

Threaded View

  1. #19
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    bildik bir hikaye vardır. daha doğrusu yabancı filmlerde çok sık rastladığımız senaryo.
    kanunsuz işlere bulaşmış adrenalin tutkulu bir kaç gözü kara maceracı artık elden ayaktan düştüklerine karar verir ve elde ettikleri birikimlerle kendilerine yeni bir yaşam çevresi oluşturmaya çalışırlar.. o çok hareketli ve her anı binbir tehlikeyle dolu eski yaşamlarının aksine kimi domates yetiştirmeye, kimi torunlarını parkta gezdirmeye, kimide küçük bir market işleterek sosyal hayata adapte olmaya çalışırlar.. biz henüz kör bir şakıcının gözleri açılıp parayı bulunca, çok zengin zannettiği ama aslında fakir genci aramakla geçen hayatını konu alan ve binlerce kez çekilen, binlerce kez de yutturulan senaryolardan kurtulamadığımız için bu tip öykülere seyirci olamadık.. kültür meselesi..

    herşey sütliman giderken, eski tüfekler yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışırken bir gün eski dönemlerden bir arkadaşları yada ne bileyim eski çete reisi çıkagelir.. vay bilader nereden çıktın, nasılda özlemişiz, bu ne hoş sürpriz gibi sıcak karşılamalrdan sonra içlerinden biri merak edilen konuyu bir açar : hayrola sen pek hayır için gelmezsin, nedir mevzu?.
    hele bir oturun der karakter: "son bi iş daha yapacağız" ve bu bizim en büyük işimiz olacak. torunlarımıza bunu anlatacağız ve dünya bundan bahsedecek..

    planlar tartışılır, görevler eskiden olduğu gibi herkesin yeteneklerine göre dağıtılır, saatler ayarlanır ve operasyon başlar.. işlerinin ustaları eski tüfekler gelişen olaylara, sürece hakim olmaya başlayınca zorluklar birer birer aşılır, adrenalin tavan yapar, duyulan haz o biçim..

    ibrahim üzülmez şu anda tamda bunu yapıyor..
    beraber top oynadıkları devre arkadaşlarını, yakından tanıdığı kişiliğine inandığı ve bu işi para için yapmadıkları üzere sn. cavcav tarafından da çok olumlu notlar verilen oyuncuları bir araya getirdi yeniden organize oldular ve imkansız gibi görülen kümede kalma işini becermeye soyundular.
    üstelik devre arasında takıma katılan 32 ve daha üstü yaş grubundaki bedelsiz transferlerimiz, yukarıda çizilen tabloda olduğu gibi işlerinin ustası, mevkilerinin en iyileri, bulunmaz hint kumaşı falan da değildiler..

    nasreddin hoca delikanlı adammış..
    biz senin gençliğini de biliriz hoca demişti.. hemde bunu kendisi için söylemişti.
    geldik mi şimdi hocanın muhteşem tespitine.. çünkü biz bu transferlerimizin gençliklerini de biliriz. yine öyle hocanın bir başka anısında aktardığı gibi düşmana saldığında boyu 5 arşın uzayan falan da değillerdi..
    birini konyaspor beğenmeyip bize göndermişti. bizde bir sene oynadıktan sonra artık tamam bundan sonrası abimize eziyet diyerekten bizzat biz göndermiştik.
    bir diğerinin geldiği takım fenerbahçe idi tamam kariyerinde fenerbahçe kaptanlığı falan da vardı ama biz icraata bakacaktık.. oyuncumuz o zamanlarda sahaya adım attığı andan itibaren fener trübünlerinde homurtular, isyanlar yükselirdi. artık son zamanlarda iş ıslıklarla, küfürlerle dayanılmaz bir hal aldığında ülkemizde bile bir takım bulamadığından adı futbolla pek anılmayan başka bir ülkede oyunculuk kariyerine devam etmeye karar vermişti.
    bir başka transferimizi duyunca şaşırmıştım zaten. çünkü ben onu futbolcu diye hiç bir zaman görmemiştim. adı doğan görünümlü şahin esprisinden aklımda kalmıştı.
    trabzonsporun hali ortada deli gibi adam arıyorlar. beş kuruş paraları yok ve bila bedel bile olsa yeterki ayağına top değmiş olsun, herkese ihtiyaçları var. bu durumdaki trabzonsporun bile serbest bıraktığı bir isim bizim son transferimiz oldu.
    diğerlerinin durumuda aşağı yukarı böyleydi. böylesine kepazeligde bile bir takım bulamamış, gittikleri takımlarda kadroya en son sıradan girmiş, bakarsın bi görev veren olur diye kulübede uyuklarken aldık bazılarını da..

    yukarıda anlattığımız senaryoda bir araya gelen takımdan, devre arasında oluşturulan takımımızın farkı da bu..
    ilk çizdiğimiz senaryoda son bi kez hareketlenen, zaten aynı işi defalarca yapmış, yakalanmadıklarına göre bütün işlerinde başarılı olmuş isimlerle yine aynı işi bir kere daha yapmaya soyunmuş, çete reisinin işi çokda zor değil. işi zorlaştıran, karmaşık hale getiren bilet satış rakamı peşindeki senarist.
    ama ibrahim üzülmezin yukarıda tarif etmeye çalıştığımız ümitsiz durumu bizden daha iyi bildiği halde "evelallah biz bu iş bizde" deyip ortaya çıkması ve dahi yapması inanılmaz..
    işte bu mümkün olmayan bir şey.. akıl ve mantık dışı. motivasyonla, kondüsyonla, federasyonla, kanalizasyonla açıklanacak bir şey değil..
    tecrübe hiç değil.. çünkü tecrübe tavlada olur, santraçta olur, yelken sporunda olur. hatta güreşte bile olur da; futbolda olmaz.. yada o saydıklarımızda olduğu ölçüde ehemmiyetli olmaz..
    gençlerbirliğini kümede bırakacağım dediğinde; delidir ne yapsa yeridir diye başladığımız süreçte vardığı tarif edilemeyen bu şeyin adı tek kelimeyle mucize..
    bu bir teknik direktör mucizesi..

    başkada bir tarifi olmadığı için şimdi bunun nedenlerini düşünecek değiliz. üzümünü yemek en doğrusu olur. şimdi ikinci ibrahim mucizesinin nasıl gerçekleşeceğini ve nasıl sürekli kılınacağını konuşmaya başlasak en doğru olanı yapmış oluruz. kısaca özetlediğimiz transferlerimizin bırakalım önümüzdeki sezonu, bu sezonu bile yüksek tempoda bitirecekleri mümkün görülmüyor.. akla ilk gelen delikanlı ibrahime başardığı bu işle orantılı kalitede ve yetenekte transferler yapmak ve yeni mucize arayışlarına kalkışmak değilmidir?. çünkü delikanlı ibrahim her haliyle etkili ve yeterli sayıda transfer yapıldığında adımızı yine yeniden hece hece ezberleteceğini kanıtlıyor.. ee sn. cavcavda transferde para harcamayı sevmez. bu kadro sezonun sonunu zor çıkaracağını ve önümüzdeki sezonda bu gidişle muhtemel transferlerimiz, tuncay şanlı, hasan kabze, sinan kaloğlu gibi isimlerle de bu işin olmayacağını biz söylüyoruz.. ertelediğimiz umutlarımız ve özlediğimiz, hakettiğimiz yükselişimiz için çok daha farklı bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini biz söyledik.
    çünkü biliyoruz ki ; her oyunda bir kere triling olur..
    hadi buyur burdan bak : noolacak şimdi?.
    Konu MehmetGUNER tarafından (09-Mar-2016 Saat 17:27 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •