Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Bu kulüpten cacık olmaz (mı?)

  1. #1
    ALKARA Erdem Ceydilek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9 Jun 2012
    Bulunduğu yer
    Ankara, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    262

    Bu kulüpten cacık olmaz (mı?)

    Kendi aramızda da sıkça konuşuyoruz. Bir araya gelince sadece Türkiye'yi değil, Gençlerbirliği'ni de kurtarmayı deniyoruz. Kulübün son 10 yılı neredeyse çöpe gitti. Yönetimdeki köhne anlayış, değişen yapıya ayak uydurmaya hem istekli değil hem de kabiliyetli değil. Belli ki ortada yapısal sorunlar var. Nedir sizce bu yapısal sorunlar ve kısa ve orta vadede neler yapmak gerekiyor? Tabii burada hepimizin bu kulüp için arzuladığı farklı farklı gelecekler var.

    Zamanla bu başlık altında güzel ve detaylı analizler birikecektir. Belki bir gün yönetime girersek, ya da yönetim bizi dinlemeye karar verirse ya da bizi dinleyecek bir yönetim gelirse bu başlıktakileri toparlarız, master planımızı çıkarırız.

  2. #2
    Saatlerce yazılacak malzeme var bu konuda. Ama sadece kabaca aklıma gelenleri maddelendireyim.

    1. Altyapı "işler" hale getirelecek. Her öğrenciye özelliklerine göre as takımdan "rol" aşılaması yapılacak. Gelecek vaat eden oyuncular as takımda denenerek "önlerinin her daim açık olduğu" gösterilecek.

    2. Bir türlü yeri doldurulamayan ya da rol anlamında takıma bir şeyler öğretebilecek 3-4 yabancı dışında yabancı transfer yapılmayacak. Türkiye'den ise genelde aynı mantıkla oyuncu alınacak. Sürekli genç oyuncu takip edilip altyapıya alıancak o ayrı.

    3. As takımdaki oyuncular satılabilecek ama takıma katkısını verdikten ve yerine altyapıdan en az 2 alternatif bulunduktan akabinde denenip iyi sonuç aldıktan sonra.

    3. İlk üç maddeye ciddi bir şekilde uygulanmaya başladığı an, transfere para harcanmadığını, takım bozulmadığı için futbol sahasında sağlıklı bir şekilde "büyüdüğünüzü" ve sportif başarı konusunda çıtayı yükselttiğinizi göreceksiniz. (Çok sallapati bir şekilde yapılmış bile olsa ASAŞ/OFTAŞ'ın genç oyuncularla neler yaptığını düşünün).

    4. Her yıl hedef ligde "biraz daha yukarısı" + türkiye kupasını kazanmak ve avrupa bileti almak olacak.

    5. Avrupa'da birkaç tür bile olsa görünmeye başlamak takımın seyirci ve avrupaya futbolcu satma konusunda albenisini arttıracak.

    6. Altyapısı güçlü bir avrupa takımı ile anlaşma yapılarak genç oyuncuların yabancı sahalarda pişmesi ve döndüğünde bakış açısını takıma aşılması sonrasında da Avrupa'ya satılması sağlanacak. Bu arada anlaşılan kulüpten gelen genç oyuncular da Türkiye liginde pişecek ve akıllı yapılacak bu değişimlerin Türkiye liginde başarılara imza atması sağlanacak. Bu madde sayesinde takımın ve futbolcuların vizyonu gelişecek. Sadece FB-GS-BJK'ya gitme istekleri kırılacak ve haliyle oyuncular "rakibe" mermi verilmemiş olacak.

    7. Teknik direktörlerle ne olursa olsun uzun vadeli çalışılacak. Hatta anlaşılan avrupa takımından gelebilecek bir teknik direktörle türkiyeden seçilecek bir teknik direktörün ortak çalışması bile sağlanabilir. Bu sayede hem gelecek oyuncuların ruhunu anlayan hem de türkiye futbolunda ne yapılması gerektiğini bilen iki kişinin ortak bir ürünün olabilir takım. Yani teknik ekipte de takım oyunu amaçlanacak.

    8. Futbolcu ve teknik adamların yanında transfer ekibi ve oyun taktiği ekibi olacak. Bunlar teknik ekibin istediği oyuncu profiline/özelliklerine göre genç ya da deneyimli futbolcu bulup önerecek. Oyun taktiği ekibi de eldeki malzemeye en uygun oyun stilini yaratmak ve uzun süre kullanmak konusunda trasnfer ekibi ve teknik ekiple ortak çalışacak. Bu sayede teknik ekip ya da futbolcular değişse de takımın oyun anlayışı değişmemiş olacak.

    9. Türkiye futbolunun saha içi a'dan z'ye etüt edilerek oyun sisteminin kurarken bu klişelere ters hareket ederek ya da değiştirilemeyecek şeyleri avantaja çevirecek noktalar tespit edilerek uygulanacak.

    10. Takımın ve kulübün marketing ve imaj ekibi olacak. Bu sayede takım ve kulübün albenisini/tanınırlılığını arttırmak için çalışmalar yapılacak.

    11. Başkan ve yönetim de %100 şeffaf ve "takım oyunu" şeklinde kulübü idare edecek.

    Bu maddeler sayesinde; 5 yıl içinde ligde ilk 3, türkiye kupasında final ve Avrupada min 3 tur ya da en azından grup aşamasına kalacağımızı düşünüyorum.

  3. #3
    Biraz politik bir cevap olacak ama;
    Bu kulübün güzel Cacık olacak yönleri olduğu gibi, itin önüne atsan yemez yanları da var.
    Herşeyden önce, inişler çıkışlarla dolu olsa da 90 yılın üzerinde muazzam bir geçmişi var bu kulübün.
    Tüm siyasi kurumsal otoritelerden bağımsız, özgün bir niteliğinin olması şu an için bence en kıymetli değer.


    Gelelim olumsuz yönlerine;
    Tek adam anlayışı kulübün genlerine işlemiş...
    O kadar ilerlemiş ki bu anlayış, şu anda Başkan'a birşey olsa herkes kafası kopmuş tavuk gibi hissedecek.
    Maalesef 90 yılı aşmış bir kulüp hala kurumsal bir yönetim anlayışı oturtamamış.
    Geçmişte olan delege oyunlarını hepimiz biliyoruz.
    Elbette günümüzdeki futbol anlayışında herşeyin temeli Rant savaşına dayanıyor.
    Bu ortamda Amatör/Masumane bir yönetim ssiteminin kendinden oluşmasını beklemek aşırı saflık olur.

    Ne yapabiliriz?
    Bu forumda bulunan hiç bir arkadaşımın, rant sağlamak için burda olmadığına adım kadar eminim. Öyleyse bu ''Temiz'' duygularımızı bir şekilde ne yapıp edip, (varsa)bizim gibi düşünen ve yönetimde söz sahibi olan kişiye/kişilere kanıtlamamız gerekiyor.
    Birikimi yüksek, hemen hemen her disiplinden çok değerli arkadaşarımız var. Hiç ummadığımız isimler amatör bir ruhla işe sarılıp kurumsallaşma anlamında bu kulübe büyük katkılar sağlayabilir.
    Zorlanması gereken yol budur...

  4. #4
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    konya
    Mesajlar
    167
    turkiyede bir kulupten cacik olursa o da bu kulupten olur.
    bunu da yuksek oranda cavcav a borcluyuz.
    bizi bu gune getiren baskan in hala o koltugu iyi idare ettigini soyleyenedigimizden dolayi da bizden bir cacik olmaz ruh halini son 10 yildir yasiyoruz.

    kulubu en az cavcav kadar seven, ikili iliskilerini ve kurtlar sofralarini en az cavcav kadar yonetecek olan bir yeni baskan adayimiz olursa bu kulupten hersey olur.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •