Geçici olarak ostim stadının maçlarımızda kullanılması kararı nispeten olumlu. Keşke Bizanslılar ile oynayacağımız maçların da yenikentte oynanma kararı verilseydi. Kaymaklı kadayıf olurdu. Bizim yenikentte bizansla oynayacağımız hafta, malum naylon takım ostimde oynayabilirdi ama bu kararı vermelerini bekleyeceğimiz yetkili kişileri düşününce, çok iyimser bir beklenti olurdu. Gerçi zaten çok ehil kişiler olsalardı en akilane kararın, Eryaman stadı bitene kadar 19 Mayıs'ın yıkılmaması kararı olduğunu görürledi ya, neyse!

Uzun soluklu planlara gelince ise;

Çoğunuzun "ostimi boyayıp döşeyelim. Kutu gibi yapalım, bizim olsun" istekleri anlaşılır. Hatta ben de uzun yıllar kendi kafamda "Gençlerbirliği keşke Batıkent-Ostim civarında yapılacak bir statta oynasa" diye hayıflandım durdum. Hatta Batıkent jandarma girişindeki Carrefour'un karşısındaki, Baştaş betonun yanındaki çorak alanda (şimdiki lüks site yokken) orda olmasını hayal ettim hep. Ama bu ostim stadının neden mülkiyetini alıp 50 yıl orda oynamamamız gerektiğine dair kendimce bir kaç sebebim var:

-Ostim stadına çökmemizin, gelecekteki şehir merkezinde yeni yapılacak, ulaşımı kolay yeni statların mülkiyetini alma şansı ve semerelerinden faydalanma önünde bir engel olacağını düşünüyorum. Ve şu an her ne kadar etkisini bir gıdım da olsa anca görebildiğimiz lokomotif takım özelliğimizi ve cezbedici bir süper lig takımı olma niteliğimizi, yeni versiyon bir gökçekspora kaptırma gibi sinir bozucu bir ihtimali doğuracağını düşünüyorum. Şehrin kıyıya köşesine atılmış küçük bir stadında kendi kendine takılan, geleceğin Keçiörengücüne, bugsaşsporuna, Etimesgut belediyesporuna dönüşmek de cabası.

-Ostim stadının olduğu alan hem şu anki haliyle hem de potansiyel çevresindeki boş alanla büyütülse bile trafik ve park sorununa yardım edemeyecek, en iyi haliyle 6-7.000 kişiyi geçemeyecek bir stat. İstediğimiz şartlarda bir stadın, müştemilatıyla beraber yapılabileceği bir alanda değil ve çevresi her yandan trafiğe açık bir konumda değil. Tek yolu var, o da ostim girişinden. Ostim stadının bulunduğu alan bu nitelikleri karşılamıyor.

-Necdet Abi'nin de yazdığı gibi, yarın öbür gün belki 40 bin taraftarımız olma ihtimali var. (her ne kadar şu an gülünç gelse de) Düzgün yönetim tarzı ve vizyonla olmayacak şey de değil. Bu durumda, atıyorum 2050 yılında "ah ah 2017 de cebeci gibi büyük bir alanda kendi stadımızı yapma fikri akıllara gelmeliydi, şimdi 7 bin kişilik olan ve fazlasına da arazi şartları müsade etmeyen bu ostim stadında olmazdık, taraftarlarımız da dışarda kalmazdı" diye diye başımızı taşlara vurmamak için. Kasadaki parayı gelecekte merkezi ve tarihi bir yerde yapılacak olası stada saklamak varken.

-Ostim, her ne kadar kendi adıma yıllarca oturduğum ve ilerde de Ankara'da kalırsam oturmayı planlandığım, Ankara'daki memleketim addettiğim Batıkent'in dibinde de olsa, her ne kadar aslında "Gençlerbirliği'ne sosyokültürel ve demografik açıdan öyle karakterine uyan bir yerde stat yap ki tam uysun" dense seçeceğim ilk yer buralar olsa da (hatta Londra takımlarının doğu, batı, kuzey, güney Londra takımı diye ayrılmalarına çok öykünüp aynı modeli hep Ankara'ya da uygulamışımdır kafamda ve Gençler'i batı Ankara'ya, Ankaragücü'nü doğu Ankara'ya yakıştırmışımdır hep ) Ankara'yı kuşbakışı referans alıp baktığımızda nüfus yoğunluğunun olduğu yere uzak, merkezi değil. Taraftar sayımız artsın derken bir yöreye sıkışabiliriz.