Hafta arası G.Birliği'nin yeni hoca arayışında olduğu haberleri basına yansıyınca Fuat Hoca'nın kaybedecek bir şeyi kalmadı. Genç Ahmet'i oyuna sürerek, son haftalarda çok formsuz olan Hurşut ve Jimmy'yi kadrodaki eksiklere rağmen keserek ezberini bozdu. Maçtan önce verdiği demeçlerden takımı iyi motive ettiği ve hırs aşıladığı belli oluyordu.

Fuat Hoca bu sezon saha kenarından en başarılı performansını gösterdi. İlk onbir tercihi doğru, oyuncu değişikleri doğru, hele oyuna girdikten sonra takım oyununu umursamayan Jimmy'yi oyundan alması dört dörtlük bir hoca reaksiyonuydu.

Ben maçta en çok Özgür'ü beğendim. Hem orta sahada hem stoperlerin arasında çok ince müdahaleler yaptı. Tosiç de Gökhan Gönül'ün karşısında hem savunmada hem hücumda bariz üstünlük sağladı. Galibiyeti perçinleyen gol G.Saray maçında olduğu gibi Tomiç-Vlemincikx A.Ş'den geldi. Tomiç'in çok etkili ortasını Vleminckx usta işi bir kafa vuruşu ile ağlara gönderdi. Önceki maçlarda Tomiç kenarda unutulmasaydı Vleminckx daha fazla gol atardı.

Ramazan mükemmel bir maç çıkardı. Hatalı goller yediği maçlardan sonra bile hep yeteneğini takdir ettiğim, sitede bir çok arkadaşım ile farklı fikirde olduğum Ramazan oynadıkça, maç tecrübesi arttıkça kalede kale gibi durmaya başladı. Dünkü maçta yan topların tamamını armut toplar gibi topladı. Tek eleştireceğim yanı, daha maçın 20. dakikasında vakit geçirmeye çalışması.

Aykut mükemmel bir maç çıkardı, çok güzel bir gol attı ancak daha maçın 5. dakikasında attığı golden sonra bayrak direğini tekmeleyip sarı kart görmesi klasına yakışmadı.

Genç Ahmet çok iyi oynadı. Bir tek Mehmet Topuz'un önüne indirdiği pozisyonda ufak bir hatası var, oynadıkça çok kaliteli bir stoper olacağı her halinden belli.

Petroviç ve Azo orta sahada pas trafiğini çok iyi yönettiler. Basit ve dikine paslarla takımı hücuma çıkardılar. Topla oynama oranımız düşük olmasına rağmen bu dikine paslar sayesinde Fenerbahçe kadar poizsyona girdik. Zec biraz gününde olabilseydi daha farklı bir galibiyet alırdık.

Hakem Abitoğlu çok temiz bir maç yönetti.

Maçtan sonra İlhan Cavcav'ın Fuat Çapa ile devam edeceğini ve Vleminckx'i transfer etmeye çalıştıkları söylemesi galibiyet kadar sevindirici. Azofeifa ile de mutlaka sözleşme yenilenmeli, çünkü duran toplardaki başarımızın arkasında Azo'nun mükemmel ortaları var.

G.Birliği yeniden İstanbul takımları için korkulan bir rakip olma yolunda. Gelecek sezon için umutluyum.