Merhaba Afşin. Tespitlerin doğru ancak kulübün politikasının değişme ihtimali her zaman var. Hatta son zamanlarda G.Birliği'ne gerçekten gönül vermiş insanların gönlünü almaya ve kulübe yeniden kazandırılmaya çalışıldığına bizzat şahit oldum. Bu insanların yönetime girmesi durumunda 2002-2003 ve 2003-2004 sezonundaki gibi sportif başarıyı hedefleyen bir kadro kurulması çok zor değil.

Öte yandan ülkemizde oyunculara ve teknik direktörlere ödenen ücretlerin astronomik olduğu da aşikar. Avrupa'da burada kazandığının üçte birini kazanamayacak oyuncular burada kıymete biniyor. Neredeyse tüm kulüplerimiz bu hesapsız harcamaları nedeniyle borç batağında. G.Birliği'ne ne devlet kurumlarından ne de özel sektörden hiçbir destek verilmiyor. Hasılat ve reklam gelirlerimiz çok sınırlı. Böyle bir kulübün yönetiminin para konularında hassas olması beklenen bir durum. Zaman zaman büyük paralar harcanarak fiyasko transferler de yapılyor, orası başka.

Ben akıllı bir yönetim anlayışı ile taraftarımızın hayalini kurduğu sportif başarının yakalanabileceğine inanıyorum. Sportif başarı olmasa bile, sporcusuyla, yönetimiyle, taraftarıyla centilmenlikten ödün vermeyen, takdir edilecek bir duruşu olan, saha içinde bir oyun karakteri olan bir takım yaratmak benim için yeterli. Bu yazdığım hedeflere en yakın duran kulüp de G.Birliği.

Bu sezon hiç transfer yapmasak bile Metin Hoca ile devam edersek küme düşme sıkıntısı yaşayacağımızı sanmıyorum. Hatta ideal onbiri erken bulabilirsek ligi ilk beş içinde bile bitirebiliriz bence.