Bodrum'dan Diyarbakır'a Barış Yürüyüşü

Bodrum'da "Barış Gönüllüleri" adı altında toplanan bir grup, Ege'den sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır Sur'a yürüyecek. Yeni yılda Diyarbakır'da olmayı hedefleyen grup, "Batı'nın sessizliğine karşı bir yürüyüş olacak" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen ve kendilerini "Barış Gönüllüleri" olarak tanıtan bir grup, katliamlara karşı Ege'den sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş gerçekleştirecek. Bodrum Barış Gönüllüleri'nin organize ettiği "Barışa Yürüyorum" eylemine Bodrum dışında bulunan il ve ilçeler de destek verecek.

"Ben savaş istemiyorum. Barış içinde yaşamak en doğal hakkım" şiarıyla eylemlerini duyuran barış gönüllülerinin hedefi ise, yeni yılda Diyarbakır'da olmak. 27 Aralık'ta Bodrum Belediye Meydanı'nda başlayacak yürüyüşün ilk durağı Muğla merkez olacak. Muğla'da yürüyüşe Ege Bölgesi'nde bulunan diğer il ve ilçedeki gönüllüler de destek verecek. Ege dışındaki illerden gelen katılımcılar ise, yürüyüşün ikinci durağı Ankara'da dahil olacak. Yürüyüş Adana, Antep, Urfa ve Diyarbakır güzergahıyla sürecek.

Gönüllüler 29 Aralık'ta Ankara'da olmayı planlıyor. Katılmak isteyen olursa...

İsim:  barışayürü.jpg
Görüntüleme: 109
Büyüklük:  23.6 KB (Kilobyte)İsim:  barışrotası.jpg
Görüntüleme: 108
Büyüklük:  91.4 KB (Kilobyte)