TSYD Kupasındaki Torku Konyaspor maçının bir kopyasıydı. Organizasyon yoktu. Organizasyon olmamasınada şaşmamalı, şu takımda istikrarlı tek ortasaha oyuncusu Özgür yedekti. Doğa Kaya'nın topla alakası olmadı maç boyunca aldığı topların tamamınıda Ramazan'a pas olarak kullandı. Gosso rakip ile top arasına giriyor topu kurtarıyor ama ileriye dönük hiç bir katkısı yok. İki defansif ortasaha oyuncusu ve iki tane tank gibi stoper ile Ofansif futbol oynanmaz. Metin hoca ne bizi nede kendini kandırmasın. Rıza Çalımbay ilk 11'e transfer yapacağız diyor, Slavia Prag'dan gelen Kweuke cezası nedeniyle oynayamadı. Tamam ilk haftalar sabırlı olmalıyız ama takım mantıksızlıklarla dolu.

Bir kere bu nasıl planlamadır ? 6 yabancı oynatabildiğiniz sistemde 3 tane ön liberonuz yabancı. Ki en rahat yerli oyuncu bulunan pozisyon bu. İkincisi Aykut'u gönderiyoruz yerine Sedat'ı alıyoruz. Sedat geçen sene Elazığ gibi bi takımda 22 maç oynamış. 2 maçta kırmızı kart görmüş. Benim kesinlikle Gençlerbirliğine yakıştıramadığım bir oyuncu(!). Kulusic istikrarlı, çok geliştirdi kendini ama 6 yabancılık kontejanda yer alamaz. Halbuki Aykut gitti, Kulusic'i satıp/gönderip yerine adam akıllı bir yabancı stoper alınıp (Hajduk'un kaptanı Mario Maloca haberleri vardı) yanına Ahmet'i monte etmek vardı. Ahmet ligde hedefi ilk 10 olan bir takım için gayet yeterli, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Sedat ve Kulusic kadar ağır değil. Orta Sahaya ise Similjanic ve Gosso'yu almadan üst düzey ofansif ortasaha oyuncusu almalıydık.(Gençlerbirliği için üst düzeyin limiti bellidir bu limitler içerisinde söylüyorum) Çünkü o bölgenin adamı belli, Özgür İleri.

Forvet hattı için konuşamıyorum. Hani defansta başarılı olup, ortasahada top yaparak hucuma gidebilseydik Mervan, Stancu, Jimmy için eleştri yapabilirdik ama göremedik tabi. Şuana kadar izlediklerimizle "Stancu çok yetersiz be arkadaş" dersek yanlış olacak ama üç senedir Türkiye'de. Neyse pozisyona girip kaçırdığı zaman eleştiririz..

Bu arada Özgür'ün potansiyeli sınırsız gibi geliyor bana artık, geçtiğimiz sene defansif anlamda çok başarılıydı ama eleştirdiğimiz yönleride çoktu. Bu sene antremanlarda da çok dikkat ettim driblingini geliştirmiş, uzun mesafe pasları çok isabetli. Sözleşmeside 3 yıl uzatılmış.