Hoca haftalardır takımın ileri uçtaki etkisizliğini çözmek için gerekli girişimleri çok da yapmıyor gibi gözüküyordu.
Defansta başarılı olmamız bizi her zaman ileriye götürmeyecekti ve bu hafta maçın başında yediğimiz golle bu durum iyice açığa çıktı.
Khalili geldikten sonra herkes Landel'in kesik alması gerektiğini düşünürken İrfan kesik aldı ve nispeten defansif ve süpürücü tabir edilen üç orta saha ile, zaten formsuz olan ileri uç hiç beslenememeye başladı.
Haftalardır bunları yazıyoruz.. biz alalade taraftar gözüyle görürken bunu hocanın görmemesi endişe verici.
İrfan'ın fizik gücünü resmen bahane etmiş.
Diyelim ki bahane değil, o zaman da şuna işaret etmek gerekir. Mentalite olarak hocalar bu yanlışı hep yapıyor. "Maçı bir şekilde götürürüz ve fizik gücü eksik oyuncu sonradan girer" diyorlar.
Sonra da gol yiyince bu durumu döndüremiyorlar.
İrfan'ı kesme nedeni de bence fizik gücü değil. Orta sahada 1-2 kez kritik top kaptırması ve Landel'i Khalili de gelince kesmeyip çözümü onu kesmekte bulması.
Gerçi sorun İrfan'ın kendisi de değil...
Üç adet forvet var takımda. Stancu, Vedat ve Rantie. Bu forvet hattına rağmen pozisyon kısırlığı çekiyorsak o zaman 10 numara açığımız var demektir.
Bunu Khalili veya Landel yapamıyor. Landel "süpürücü" diye bir görevde. Fizik gücü de ne bu "süpürücü" muhabbetine ne de topu iyi aktarmaya yeter değil. Yedek kalmamasına şaşıyorum. Khalili ise futbolu iyi biliyor ama o da bir 10 numara değil.

Dolayısıyla şu anki çözüm, geçen kritiğimde de belirttiğim gibi, en etkisiz adam olan Landel'in kenara alınıp Khalili ve Selçuk'un geride, İrfan'ın da onlarla forvet arasında oynaması.
Forvet arkası 10 numara olmayınca forvet beslenemediği gibi, Aydın ve Serdar gibi etkili oyuncular da gerekli etkiyi göstermekten aciz kalıyorlar.
Aydın, bence gayet pozitif oynadı ama tamamlayıcı bir unsur olmayınca tek başına bir şey yapması mümkün değil. Futbol çoğunlukla zaten bireysellikten çok kollektifliğe dayalı bir şekilde sonuç alınan bir oyun.
Devreyi yakmak veya yakmadan "atıl vaziyette" elektriksiz bırakmak hocanın elinde. Umarız gerekli varyasyonları yapacak kadroyu sahaya sürer.
Olmayabilir ama o zaman biz de "en iyisini denedik ama olmadı" deriz. :-/