Takımın kesinlikle orta saha ortasına ve de sol kanada oyuncu ihitiyacı mevcut, zikredilen ismleden LuaLua ve Cernat -ki Cernat 10 yıl kadar evvel Harbuzi ile beraber Gençler'e gelmesini istediğim iki isimden biri idi, sonrasında Harbuzi geldi ama maalesef başarılı olmadı - yaşları ilerlemiş oyuncular, istediğimiz dinamizmi sağlayacaklarından kuşkuluyum, Cernat'ı izleme şansımız olmadı Ankara'daki maçta fakat LuaLua fazla abartılıyor diye düşünüyorum. Holmen ve İbricic, özellikle de Holmen, çok yararlı olabilecek oyuncular ve yanlışım yoksa Holmen'in sözleşmesi bitiyor fakat İbricic'in alınacağını sanmam maliyetinden dolayı yoksa sezon ortası alınırdı, ayrıca Kasımpaşa almak isterse oyuncuyu ki isteyecektir diye düşünüyorum, bizden fazla para verecekleri aşikar. Fakat takımın eksikleri için yabancı oyuncu önerirken zaten halı hazırda 10 yabancımızın olduğu -iksinin sözleşmesi bitiyor olsa da- sadece 6'sının oynayabileceği gözden kaçıyor sanırım.

Lekic'in de gönderileceğini sanmam. Yaklaşık 1 milyon € verdiği oyuncuyu bir sene sonunda bedavaya bırakmaz Cavcav, ikinci yarı neredeyse hiç oynamamış oyuncuya da talip çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca Lekic iyi bir seçenek olabilir kulubede, bence en büyük sorunu güçsüz olması, hazırlık kampında bu şekilde bir çalışma ile seneye faydalı olabilir. Ben çoğu kişi aksine Petrovic'i de beğenenlerdenim, maçlarda hem hücumda hem de savunmada kesinlikle katkısı oluyor. Bu husus da bir muhalefet daha yaparak bu sene ki Özgür'ü maalesef hiç beğenmediğimi söyliyebilirim, (Tunç'un yaptığı güzel değerlendirme de belki de katılmadığım tek kısım) bir orta saha oyuncusu olarak her ne kadar savunma önü de oynasa, Petrovic'i sık sık ceza sahası içinde ve etrafında görürken Özgür orta yuvarlığın ötesinde mayın varmış gibi oraya adım atmamakta, savunmada da rakiplere hamle yapmak yerine orta sahadan ceza sahasına kadar eskort etmekteydi bu sene geçen sene ki oyununun aksine, bunun da kondisyon olarak yetersiz olmasından kaynaklanıyor olması ihtimal.

Yekta ve Yiğit'in de takıma fayda sağlıyacağına inanıyorum hatta Yiğit benim de kafamdaki oyunculardan biri fakat Karabük ligde kalırsa Karabük yönetiminin bırakacağını sanmam. Yekta için de aynı şey geçerli aslında, 3 küsür milyon € bedelle alıp taksitlerini bitirmedikleri oyuncuyu ucuza bırakmazlar. Cavcav'ın en son süperligden bonservis verip oyuncu aldığı zamanı ben hatırlamıyorum açıkçası, anca Tunç'un -isminle hitap ettim ama - dediği gibi GS'nin Aykut'u istemesi halinde takas ismi olarak ısraredilebilir. Bunun dışında emin olun bu sen alacağımız Türk oyuncular gene bonservissiz olacaktır (Ben Cavcav'ın Karabük'ten Kagan'ı getireceğine kesin gözüyle bakıyorum misal.)

Son olarak da, Mehmet Bey, affınıza sığınarak yazdıklarınıza bir iki eleştirim olacak, daha evvel de yazdıklarınızda denk geldim, kanatların iyi çalışmadığı -katılıyorum buna- bunun nedeni olarak da takımın 4-3-3 oynadığı ve kanatlarda Fuat Hoca'nın ters ayaklı oyuncular oynattığını yazmışsınız ama takımımız hiç bir zaman 3 forvetli oynamadı, biliyorum genelde fazla bir farkı yoktur ama bizim oynadığımız oyun 4-3-3'ten çok ayırt edici oluyordu. Bu sene 3 lü forvet arkası olacak şekilde 4-2-3-1 ve lig başlarında 4-4-1-1 oynadık çoğunlukla ve Hurşut sol ayaklı bir oyuncu olarak sağ kanatta oynatılmış olsa da solda oynayan Jimmy ve Zec ters ayaklı oyuncular değildi. Elbet Fuat Hoca'nın da yanlışları olmuştur ama bu sene kanatların iyi çalışmaması konusunda benim nacizane görüşüm kanat oyuncularının özellikle de Jimmy'nin yetersizliği veya formsuzluğu -buna kanıt olarak da Tomic'in oynadığı maçlarda etkili olması sorunun takım yapısından çok kişilerden kaynaklı olduğunu gösteri bence- ve orta sahada üçlüsünün -genelde Petrovic, Özgür, Azo oldu bu son maçlarda- ileriye yeterli katkı vermeyerek kanatların seçeneğini azaltıp etkisiz bırakmış olmalarıdır. Ayrıca Elazığ, Aydın'ın kendi performansının üzerinde oynaması haricinde pek de olumlu futbol oynamadı benim kanaatim, yanlışım olabilir ama sanırım ikinci yarı bizden sadece 3 puan fazlaları var ki son maçlar oynanmadı daha.