Zaman'dan Okay Karacan'ın son yazısı. Bence yazıdaki gibi bir 'şampiyonluk' ihtimalinden bahsedebildiğimzde artık bu bir devrimdir zaten:

Tecrübeyi konuşturma zamanı
Mehmet Özdilek Antalyaspor’u 5 yıl çalıştırdı. Ertuğrul Sağlam 4,5 yıl Bursaspor’da görev yaptı.

Özdilek 5 yıl önce ekonomisi zayıf, oyuncu seçim opsiyonu elindeki imkanlarla sınırlı Antalyaspor’u adım adım şekle sokmaya çalıştı. Takım bu dönemde sürekli stadyum sorunu yaşıyor, seyircisinin etkisi gittikçe zayıflıyordu. Zaten Antalya kozmopolit bir şehre dönüştüğünden taraftar örgütlenmesinin temelini oluşturan “memleketçilik” meselesi ivmesini kaybediyordu. Ne var ki takım yıldan yıla ekonomisini toparlayarak kendine gelmeye başladı. Belki efsane işler yapmadılar ama geçen yılın ilk devresinde adım adım büyüyüp başa güreşilebileceğinin ispatını yaptılar.

Bursaspor her zaman iyi bir seyirci potansiyeline sahipti. Ortalama üstü bir futbol kapasitesi vardı ve ekonomik potansiyeli Antalya’ya oranla daha kuvvetliydi. Türk ekonomisi içinde etkisi olan başkanlar tarafından yönetildi ve hep daha çok gündemde oldu.

Sağlam, ligin tecrübeli ama büyük takımlarda şansları yaver gitmeyen oyuncularla, iyi yabancıları bir araya getirdi. Kendi içlerinde yetiştirdikleri oyuncuların performanslarını da ekleyince Anadolu’ya şampiyonluk getirdiler. Sağlam, ekonomik olarak daha rahat çalışmıştı.

Sağlam, sezon başında ekonomisi çok da parlak olmayan Eskişehir’e gitti.

Mevcut takımı eldeki genç oyuncularla harmanlayarak hasarları gidermeye çalıştı. İstediği tek yabancıyı getirip yola çıktı. İlk 9 haftada başa güreşen takımlara karşı oynayıp alabileceğinin maksimum’unu hanesine yazdırdı. Şimdi Eskişehir seyircisiyle Sağlam prensipleri gelecek için bir araya geldi. Eskişehir’in yeni şampiyon adayı olması için şartlar neden oluşmasın ki?

Zamana ihtiyaç var..

Mehmet Özdilek, Diyadin gidene kadar maçlarını ezilmeden ama kazanamadan bitiren büyük sorunlar yaşayan Gençlerbirliği ile iyi bir başlangıç yaptı. Takıma yeniden enerji yüklemesi yaptığını fark edebiliyoruz.

Bu kez ekonomisi en güçlü takımın hocası ve bu potansiyeli zirveye taşımak için imkanları yüksek. Başkan Cavcav tersi davranmazsa devre arası takviyesi ile tırmanışa geçecekler. Özdilek ayrıca ilk kez kemik bir seyirci topluluğuna sahip olmanın lüksünü yaşıyor. Gençlerbirliği kombine sahibi 6000 taraftarıyla şimdiden Özdilek için büyük güç oluşturmuş. Bunu zaten kendisi söylüyor.

Sonuç olarak Mehmet Özdilek 5 yıllık Antalya tecrübesini tüm imkanların olduğu Gençlerbirliği ile kullanmaya hazır.

Son beş yıllarını aynı takıma hizmet ederek geçirmiş, ellerindeki imkanlar doğrultusunda başarıyı yakalamış iki teknik adamın kendi en iyi performanslarını göstermek için istim üzerinde oldukları kesin..

Sağlam ve Özdilek’in hikâyelerini iyi takip edin, eğer başaramazlarsa eminim onların değil yönetimlerinin formsuzluğunu konuşuruz.

Gençlerbirliği ile Eskişehir bu ligin 6’ncı şampiyonu olmaya aday değil mi?



UCHE GİTTİ, KASIMPAŞA BİTMEDİ

Tabii ki zengin Kasımpaşa bu adaylık listesinin içinde yer alacağını gösteriyor. Ekonomileri, yönetimlerinin titiz ve prensipli karakteri zirveyi hedeflediklerinin göstergesi. Onların diğer iki takıma göre tek eksiği izleyici sayısı ve taraftar yönetim soğukluğu..

İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Kasımpaşa enfes bir hücum hattı kurdu. Yabancı seçiminde tam isabet. Eldeki oyuncuları bu karmanın içinde yüksek performans verir hale getirdiler. Normal şartlarda tüm skor yükünü taşıyan Uche’nin ayrılığının büyük boşluk yaratması beklenirdi. Bobo olmayınca Kayseri, Vleminkcx olmayınca Gençler, Pinto olmayınca Bursa, Necati durunca Eskişehir, Almeida sek sek oynayınca Beşiktaş gol sorunlarını çözemedi. Henrique iyi bir sezon geçirerek sorunları öteledi. Burak durunca Drogba devreye giriyor, Sow yetmeyince, Webo sonuca götürüyor.

Yani eğer forvetiniz aksıyorsa takım çözülüyor!

Koskoca bir sene Uche’nin ayağına bakan takımdan, tüm mevkilerin skor yüküne katıldığı bir takım olmak ancak kalite ve iyi organizasyon ile açıklanabilir.

Favorimin Scarione olduğunu bu sütunu takip edenler biliyor. Büyük potansiyeli var ve daha da ileri gidecek, Batalla’nın Bursa’ya yaptığını yapacaktır.

Özetle Kasımpaşa, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği’nin başarmak için her türlü imkanı var ve onları izlemek heyecan veriyor.

Sivas’ı geçen hafta konuşmuştuk, aynen devam ettiklerini biliyorsunuz..