Kulüp kaynaklarından ve Trabzonspor maçındaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla, D Blo'ktaki bir grup taraftarın "Satılmış hakem!" diye bağırmasından dolayı ceza almışız. Bu yüzden Trabzonspor maçında D Blok'a giriş yapan tüm taraftarların kartları bloke edildi ve Başakşehirspor maçında stada giremediler. Bu tezahüratın bir ceza gerektirip gerektirmediği ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte, ben hakeme hakaret içerdiğini düşündüğüm bu tezahüratı tasvip etmiyorum ve centilmen Gençlerbirliği taraftar kültürüne yakışmayan bir tezahürat olarak değerlendiriyorum. Keşke D Blok'ta küçük bir grup tarafından kısa süreli de olsa "Satılmış hakem!" diye tezahürat yapılmasaydı ve biz bu cezayı almasaydık. Ayrıca Abreg'in de yukarıdaki mesajında belirttiği gibi, "Yaşadığımız bu olayı iyi düşünmeli ve artık kendimize çekidüzen vermeliyiz ve tüm Türkiye'de saygı gören Gençlerbirliği tribün kültürünü eskisi gibi korumalıyız."

Şimdi gelelim PFDK'nın 15 Aralık 2016 günlü kararlarına... PFDK, 15 Aralık 2016 günlü toplantısında 10 Aralık 2016 günü oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçındaki seyirci olayları ile ilgili olarak her iki takımın taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına karar vermiş.

"PFDK Kararları - 15.12.2016

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 15.12.2016 tarih ve 37 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 10.12.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - BURSASPOR Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

2- BURSASPOR Kulübünün, 10.12.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - BURSASPOR Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,"


http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=26380

Biraz önce Ekşi Sözlük'te bu konuda açılmış bir konu başlığı altında yazılan bir mesajda şöyle bir cümle gördüm:

"beşiktaş-bursaspor maçının 70 ve 72 dakikaları arasında, tüm stad, "beşiktaşlı olunmaz, beşiktaşlı doğulur, beşiktaşlı olmayan orospu çocuğudur" diye bağırdı ve pfdk bugün açıkladığı kararlara göre buna ceza vermemiş."

https://eksisozluk.com/15-aralik-201...?a=popular&p=1

Ayrıca yine aynı başlık altında yazılan mesajlardan anladığım kadarıyla maçtan önce ve maç boyunca her iki takım taraftarları da birbirlerine çok sağlam küfürler etmişler ama ikisi için de ceza tayinine yer bulunamamış. Anlaşılan, "Satılmış hakem!" tezahüratına verilen cezadan dolayı bütün yerler dolup hiç yer kalmayınca, yersizlikten dolayı Beşiktaş ve Bursaspor taraftarlarına ceza verilmemiş oluyor. Bunda bir kötü niyet göremiyorum, çünkü yer bulabilselerdi mutlaka ceza tayin ederlerdi. (Nasıl espri ama!)

Ne diyelim, PFDK'nın bu son derece adil kararı futbolumuza hayırlı uğurlu olsun! Hadi hayırlı tıraşlar!