1. İyi takım olmanın sırrı, kazanma beklentisinin çok olduğu maçları kazanmaktan geçiyor. Sahaya kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir takım olarak çıkınca, herkes hünerlerini daha rahat ortaya koyuyor. ama o maçtan kesin beklenti kazanmaksa ve rakibin 10 kişi kalması kazanma beklentisini arttırıyorsa , bireysel ve takım becerileri ortaya koymak bu baskı altında zorlaşıyorsa, henüz iyi takım olunmamış demektir. 10 kişi kalan karabükspor bu dakikadan sonra hünerlerini sergilerken, biz 80 dakikayi stres altında geçirdik. Bu dünkü maçın azap olmasının birinci sebebi...

2. İbrahim hocanın korkaklığı. sahaya defansif yönü ağır basan landel, khalili, Selçuk ile başlıyorsun. bu seçimdir lafım yok ama rakip eksildikten sonra hadi ilk yarının sonuna kadar beklemeni anladık ama 2. yarının başında bu üçlüden birini çıkarıp, -ki bu süphesız landel'dir- topun rakip yarı sahada bizde daha çok kalmasını sağlayacak oyuncu İrfan'ı alman gerekirdi. hoca bunu yapmadı, Karabük savunmasını fizik olarak yıpratan Vedat'ı çıkarıp, fizik olarak gerilemiş stancu'yu aldı oraya. büyük hata! ikinci yarıda hücum bölgesinde kazanılmış tek ikili mücadele yok, Danny bütün topları kıl çeker gibi aldı.

3. Hadi bu değişiklikle başladın, ikinci yarı 55ten sonra fizik olarak tükenmiş landel, orta sahada bütün ikili mücadeleleri kaybederken,onun eksiğini de kapatmak için khalili'yi de geriye yaslamanın ne anlamı vardı? takım 55 ile 75 arasında inanılmaz baskı yedi ve gol yemememizi sağlayan kulusic-ahmet ikilisinin olağanüstü performansı ile sanstı. 10 kişi oynayan karabükspor biraz daha şanslı olsa golü yemiştik. bu dakikaları bizim gibi İbrahim hoca da kenardan izledi. yeter ki bu maç 1-0 bitsin düşüncesiyle hareket etti. Korkak bir tavır takındı.

4. İrfan'ı oyuna alıp topun kenarlarda bizde kalmasına yönelik planı tuttu ve o dakikadan sonra rakibin baskısını kırdık. ama 10 kişi kalmış ve 70 dakikadır 10 kişi oynayan bir takıma karşı böyle basit hesaplara girilmesi bizim tribünde canımızı acıttı.

5. Uğur'un kenarda dinlenmesi gerektiği ortada, bu şekilde oynatmaya devam edersen hem takıma hem de çocuğa zarar vermiş olursun. ben dün hem çok kızdım hem de çok üzüldüm. erdem'in dediği gibi bizim gibi ne futbolculara tahammül gösteren tribün bile Uğur'a dayanamadı, homurtular kendiliğinden yükseldi.

6. Kulusic çok büyük futbolcu. Helal olsun, dün yine şahane oynadı. rakipten 2 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımıysak, bunda defans göbeğinin payı çok büyük. kuli, Ahmet ve palitsevich her maç taş gibi oynuyorlar. nazar değmesin.

7. Ahmet oğuz toparlıyor, khalili-serdar ve vedat çok yararlı adamlar. bu senenin transferi kesinlikle serdar, bambaşka bir adam olarak geldi bu seneye, o olmasa djalma'yı çok daha fazla arardık. Selçuk ise futbolcu değil, futbolcu ötesi bir adam. arada çok acayip pas hataları yapsa da, takımın üzerinde durduğu en önemli kolon.