(Aslında Konfederasyon kupasını da ekleyecektim, ama başlık çok uzun olur diye düşündüm, ayrıca hepsini tek tek başlık açıp konu kalabalığı yapmak istemedim)

Futboldan uzak kaldığımız yaz aylarında şuanda 4 önemli organizasyon gündemde ikisine ülkemiz evsahipliği yapıyor.

Bayanlar Avrupa basketbol şampiyonasında ilk üç (Sırbistan, Ukrayna, Slovenya) maçlarını kazanıp. 2. tura çıktık. Burada ilk maçımız Perşembe günü İtalya ile.Organizasyon Fransa'da düzenleniyor. En son turnuvada final oynamıştık. Ntv spordan yayın var, ancak maçlar 16:00 gibi saatlere denk geliyor, mesai saati olunca çoğu maçı kaçırıyorum. Turnuva ilgili bir dip not çoğu takım as oyuncularından yoksun geldiği için, sürprizlere açık bir turnuva olarak yorumlanıyor.(Mesela son şampiyon Rusya ilk turda elendi)

U 20 henüz başlamadı. İlk maçımız El Salvador ile. Kadroda 3 oyuncumuz( Artun, Ahmet, İlkay) var. Maçlar Trt sporda.Geleceğin yıldızlarını izleme şansı bulacağız.


Akdeniz oyunları bugün basketbol ile başladı. Şuan 3 periyodu biten maçta milli takımımız Cezayir ile karşılaşıyor ve önde götürüyor.(74-48) Diğer rakiplerimiz Mısır ve Makedonya. Bu organizasyon Yunanistan'da yapılacaktı; fakat ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan düzenlemekten vazgeçince kısa bir süre kala ülkemize verildi. Bazı yorumcular 18 ayda hazırlanmamızın olimpiyat adaylığımıza olumlu yönde ciddi etkisi olacağı görüşünde.

Madem yazdım konfederasyon kupası konusunda diyeceğim, Tahiti çok kişinin sempatisini kazanmış durumda. Son Okyanusya şampiyonu ünvanı ile geldiler. Kadrolarında profesyonel futbol oynayan tek oyuncuları var. A grubu Brezilya, Japonya, İtalya, Meksika B grubu İspanya, Uruguay, Tahiti ve Nijerya. Turnuva gelecek yıl Dünya kupasına da evsahipliği yapacak, ancak bizim büyük ihtimalle katılamayacağımız(!) Brezilya da. Maçlar gece 22:00 ve 01:00 de Trt 1 de yayınlanıyor.