Gösterilen sonuçlar: 1 ile 11 ve 11

Konu: gençlerbirliği tribünü - maraton

  1. #1

    gençlerbirliği tribünü - maraton

    2003-04 yılında, biraz da gecekonduda zaman zaman olan huzursuzluklardan sıkılıp, 100-150 kişi maratona geçmiştik. ilk maratona geçen gruptuk, çok az kişiydik ve yalnızdık. uzun süre maratonun göbeğinde durduk, sağımız solumuz deplasman takımlarına verilirken maçı tam göbeğin olduğu tek blokta izledik. maratonun maç izlemeye daha müsait olan yapısı ve o tribünde oluşan keyifli ortam sayesinde, maratondaki taraftar sayısı giderek arttı. önce maratonun yarısını, sonra da tamamını aldık.

    buraya kadar her şey iyi ama buradan sonrası oldukça can sıkıcı ve mide bulandırıcı. biz gecekondudan maratona geçme kararı alırken, tribündeki bazı adamların davranışlarına katlanamamamız da etkenlerden biriydi. ancak bir süredir kulüp tarafından bilet verilerek maraton'un göbeğine yerleştirilen "bir grup adam" (ki gençlerbirliği taraftarlığı ile zerre alakaları yok) aynı davranış biçimini sergilemeye, dağdan gelip bağdakine dayılanmaya devam ediyorlar. birbirlerine "reis" diye hitap ediyolar, maç çıkışı kale arkasından bir başka grupla tekme-tokat kavga ediyorlar, rakip takım aleyhine ve rakip takım taraftarını hedef alan tezahüratlar ediyorlar, deplasmanlarda rakip takım taraftarlarına hakaret ve küfür ediyorlar ve kendilerini uyaran "yapmayın" "bağırmayın" diyen gençlerbirliği taraftarlarına her türlü hakareti, tehditi, fiziksel müdaheleyi hak görüyorlar. ama gidin sorun kendilerini bir de "centilmen" olarak tanımlıyorlar, kendilerinin payı olmayan, yıllardır zar zor edinilen "centilmen taraftar" kimliğini de kasıla kasıla kullanıyorlar. "biz centilmen gençlerliyiz" diye bağırmaktan büyük keyif alıyorlar.

    bu adamların bu tavrı uzun süredir rahatsız ediyordu ama bugün yaptıkları artık tahammül edilemeyecek bir boyuta ulaştı. maç boyu, takım öndeyken, maç berabereyken; sahadaki oyundan kopuk olarak, futbol dışı ve gençlerbirliği taraftar kimliğine yakışmayan ne varsa, hepsini yaptılar. ben bu maçı hiç yaşamamış gibiyim. ne oldu ne bitti bilmiyorum, ne attığımız gollere sevinebildim ne de yediklerimize üzülebildim. bunun tek nedeni maratonun göbeğinde konuşlanmış bu mide bulandırıcı gruptu. maçın başından sonuna kadar fuat çapa aleyhine, gaziantepspor aleyhine tezahürat edip durdular. golü attık "koyduk mu" diye tezahürat ettiler, "urfa" diye bağırdılar. "ankaraya ihanet edenler..." diye tempo tuttular. "10 bin kişi burada avrupa nerede," "söyle fuat çapa takım neden oynamıyor" diye bağırdılar. ortada bir maç var ve son dakikaya kadar kazanılabilir, oyuncuların motive edilmesi gerekiyor. pozisyon buldukça alkışlanması gerekiyor, ama bunlar işi gücü bırakmış "10 bin kişi burada...." diye anlamsız bir tezahurat yapıyorlar. zaten maçı izledikleri hiç yok.

    uyarıyorsunuz defalarca, yaptıkları en pis küfürlerle üzerinize yürümek. ulan bakın bir etrafınıza, kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. maç boyu yaptığınız tezahüratlara katılan, sizin dışınızda bir tane adam yok. üstelik etrafınızdakileri geriyorsunuz ve rahatsız ediyorsunuz. maratonda ailesiyle eşiyle dostuyla maç izlemek isteyen insanlar size katlanmak zorunda mı? sizi dinlemek zorunda mıyız? "burası tiyatro değil" diye tezahürat yapıp, yanındaki insanları neden rahatsız ediyorsun? bakın biraz daha orada barındırılsınlar, bağırmayan taraftarlara da kabadayılık edecekler.

    ama sorumlu bunlar değil. bu gruba bilet verip, onları maratonun göbeğine yerleştirenler. kulüp yönetiminin ta kendisi... bu sezona kadar maratonda böyle bir sorun yoktu. bu sene bunlar oraya yerleştirildi, işin bütün tadı kaçtı. ben bugün maçı hiç yaşayamadım. bundan sonra bu adamlar orada oldukları sürece de stada gidip maç izlemenin bir gereği olmadığını düşünüyorum. takımdan ve tribünden daha fazla soğumamak adına, bu sezon sonuna kadar maça gitmeyi bırakıyorum. karabük maçından sonra deplasmana gitmeme kararı almıştım, orada da aynı pislikler yapıldı. böyle bir grupla ne deplasmanın ne de maçın bir keyfi kaldı...

  2. #2
    serkan, sanırım yine eski tanıdık film oynamaya başlamış. tabi orada değilim, dışardayım ama böyle olunca meydan tümden onlara kalacak...

  3. #3
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    14 Mar 2013
    Mesajlar
    107
    Blog Girişleri
    1
    Karabük deplasmanında ben de Serkan ile benzer bir karar almıştım. Artık özellikle yakın deplasmanlara gitmenin bir anlamı yok.

    Ben niye tribüne giriyorum. Gençlerbirliği'ni sevdiğim, tribünden maç izlemenin hem futbol zevki hem de takım sevgisi açısından farkını tattığım ve tribünün güzel oratamı için. Fakat artık böyle bir ortamın çok da kalmadığını, günden güne tribünlerimizin diğer tribünlere benzediğini ben de üzülerek görüyorum. Kimi arkadaşlar bunun Ankaragücü tribünlerinden adam devşirmekle ilgili olduğunu düşünüyorlar, ben bununla birlikte bizizm içimizdeki canavarın da bir ölçüde ortaya çıktığını, günden güne büyüdüğünü ve bunun bir yerde de kaçınılmaz olduğunu tahmin ediyorum.

    Bir kaç senedir bu tartışma her gündeme geldiğinde ben kendi fikrimi söylüyorum. Kapalı tribün. Veya geri çekilme. Bilemiyorum. Ben maçlara bir grup kendini bilmezi hizaya çekmek için gitmiyorum. Her olumsuz tezauratı susturmak için de değil. Bu durum geçmişte aynı Serkan'ın dediği gibi gecekondu'da vardı. Şimdi MAraton'da. En azından şu anda kapalı temiz. Yarın işbilmez yönetim orayı ne hale getirir bilinmez. Hem orada bizden pek de hazetmeyen yönetimle de yanyana oluruz.

    İşbilmez yönetim demişken. Bu takımın taraftardan sorumlu bir yöneticisi var, bir de kendisini taraftardan sorumlu sanan bir yöneticisi daha. Onlara bir sorulsa ya. Bu biletler (Serkan'ın dediği doğru ise) nereden gelir. Kimler veriri. Ne karşılığı verilir biletler.

    Ben uzun süredir bu takımdan, tribünden, hocamızdan, yöneticiliği sadece PR çalışması sanan (ve onu da eline yüzüne bulaştıran) yönetimden umudu kestim. Sadece tribündeki dostlar var maça gelmek için motivasyon kaynağı. Gerekirse onlarla da başka yerlerde görüşmek bir çözüm. Velhasıl kafam karışık. Edecek daha çok laf var. Toplantı isteği de bu yüzdendi aslında. Ama ol(a)madı. Bir kaç kişi dışında önemsenmedi. Konuşulmadı. Aslında Alkaralar mercek altında diye bir başlığımız vardı ya eski forumda. Şimdi ona ihtiyaç var işte.

  4. #4
    Alıntı Adem Erkoçak demiş ki... Mesajı göster
    serkan, sanırım yine eski tanıdık film oynamaya başlamış. tabi orada değilim, dışardayım ama böyle olunca meydan tümden onlara kalacak...
    Aynen. Susarak ya da gelmeyerek yapılan tepki koyuşlar, karşınızdakinin size empati kuracağını düşündüğünüz durumlarda yapılır. bu adamların orada olmasının, böyle bir çıkış yapma gücünü nereden aldıklarının araştırılması ve her maçta orada olunması gerektiğini düşünüyorum...

  5. #5
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Angara'nın göbüğü
    Mesajlar
    177
    Sıra geldi Fener maçınaaa...
    Gaziantep maçında yaşananların daha beterine hazır mısınız?
    Maratonun göbüğündekiler yetmezmiş gibi bir de maratona sızacak olan Fenerliler ile boğuşacağız.
    Neyse gün ola harman ola.
    Var mı kombine ihtiyacı olan?

  6. #6
    Karabük'teki maçtan önce de vardı bu sıkıntı ama o günden itibaren daha da görünür hale geldi diye düşünüyorum.
    Onlar başarı sevdalısı biz Gençlerbirliği.
    Onlar yolcu biz hancıyız.
    Bence taraftar olduğunu zanneden güruha kızıp C blok'u boşaltmak onlara alan bırakmak olacaktır.

  7. #7
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    17 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Sincan/Fatih
    Mesajlar
    334
    Alıntı umityasar demiş ki... Mesajı göster
    Onlar başarı sevdalısı biz Gençlerbirliği.
    Onlar yolcu biz hancıyız.
    Bence taraftar olduğunu zanneden güruha kızıp C blok'u boşaltmak onlara alan bırakmak olacaktır.
    Katılıyorum.

  8. #8
    Ben de katılıyorum.
    Fener maçından itibaren kendi tezahüratlarımızı kendimiz yapalım,bırakalım kendi kendilerine bağırıp,çağırsınlar.

  9. #9
    Ozan abi kombine konusu şaka değilse malum 3 düdüğün maçı. İyi bir gençlerli üniversite öğrencisini getirmek istiyorum.Ban ayırırsan memnun olurum.
    Bir kombine başlığı lazım derim.

  10. #10
    Üç İstanbul maçlarında trübün ortamını hiç sevmiyorum çünki C blok bile işgal ediliyor. Arkadaşları arıyorum, bulamıyorum.
    Eğer bu Fener maçına gelecekseniz lütfen C blok saflarını sıklaştıralım ve mümkünse aralarda birer ikişer yer tutup ''sağlam'' arkadaşlarla yan yana olalım.

    Maçların tadı kaçtı ama yine de bir çıkış yolu bulmak için zorlamamız gerekiyor.
    Önümüzdeki dönem için Kapalı veya Maratonda Ortanın Solu (Gecekondu'ya taraf) önerlerim hala geçerlidir..

  11. #11
    Her ne babasına olursa olsun c blok korunmalı.
    Orayı bırakırsak seneye oraya en azından nötr kitle yerleşir.
    Bu da bizans artıklarının işine gelir
    Seneye c bloktan hem çok erken kombine almalıyız hem de eş dost kim varsa daha kalabalık gelmeliyiz.
    Kimlik koruma savaşı da bir erdemdir. Ben küstüm demek Pasifik'imizde olur ki nasıl zor koşullar altına burayı bu hale eleme omuz omuza getirdik bilmeyenimiz yok. Bu tribünü bizden sonraki nesillere çok sağlam bırakmalıyız.
    Hadi canımızı sıkmayalım fener maçına odaklanalım

    Lütfen sevgili kardeşlerim.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •