Ramazan: Ramazan zaman zaman saçmaladı (örn Sivasspor maçı) ama geçen senelere göre bu sene daha iyiydi. Kaleci yerli olmalı.
Cem Can: Sağ bekte Serkan yada yeni bir transfer olacaktır. Cem Can'da joker gibi görülmesi sebebiyle takımda kalacaktır bence.
Aykut: Son 2 senedir nasıl ciddi bir talibi çıkmadı bilmiyorum ama bu sene kalması çok zor, giderse Ahmet Kulusic mi oynar yoksa yedek stoper yerine direk ilk 11'e stoper mi alınır, bu stoper yabancı mı yerli mi olur, yerli olursa kimler olabilir ? Kesin olan şu ki Aykut giderse 2 stoper alınacaktır.(Currininde gönderileceğini düşünürsek)
Kulusic: Talibi çıkmaz bizde bırakmayız zaten.
Ahmet Çalık: Bence Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında güzel oynadı. (özellikle Kasımpaşa maçında) Hazırlık kampı ve ligin ilk maçları kritik ilk 11 şansı için. En kötü 3. stoper olacaktır.
Tosic: Bence Tosic'i bu sene daha Gençlerbirliğinde izleriz. Ama giderse milli takım performansı iyi olan İlkay mı oynar yoksa 11'e transfer mi yapılır acaba ?
Özgür: Sanırım hepimizin Aykut ve Tosic ile bu seneki favorimiz. Gerçekten çok faydalı, kalacaktır ve seneyede ilk 11 olacaktır diye düşünüyorum. Kendini geliştirirse, topu daha iyi kullanabilirse bizim içinde çok büyük bir şans.
Petrovic: Ben bu adamı çok beğeniyorum. Kendine özgü bi stili var, Sırbistan milli takımına sürekli çağırılıyor, yaşı göz önüne alınırsa bence potansiyeli yüksek bir oyuncu. 11 oynayacaktır.
Azofeifa: Azo iyi hoş ama çok ağır, kontra atakta başarılı olamamızın en büyük faktörlerinden biri ortasaha oyuncularımızın çok ağır olması. Ben sözleşmesinin yenilenmemesinden yanayım.
Tomic: Hakkında çok şey bilmiyoruz henüz, ama direk söylenebilcek bişey varsa bu adam çok güzel orta yapıyor! Daha öncesinden bildiğim kadarıylada çok yetenekli ama problemli bir oyuncu. Hazırlık kampı çok önemli.
Hurşut: Sana neler oldu böyle?! Ben Hurşutu bu sene hiçbir maçta beğenmedim.
Jimmy Durmaz: Sezon öncesi izlediğimiz maçlarda, o Youtube'a "Jimmy Durmaz Amazing!!!" yazdığımızda çıkan; 25-30 metreden şut atıp örümcek ağlarını alan, sıfıra inip etkili ortalar açan adam gitti yerine Burhan Eşer'in 3. sezonu geldi. Acilen toparla kendini Jimmy!
Vleminckx: Youla'dan sonra sezonda 10 gol üzerine çıkan az forvetimiz oldu, Isaac ve Tum. Vleminckx belki hepimizin istediği tarzda bir forvet değil ama hepimiz çok seviyoruz. İyi ki de kaldı(mı?)
Lekic: Ben Lekic'ide beğeniyorum, uzun boyuna göre iyi top süren iyi top dağıtan bir oyuncu. Golcü özelliği yok belki ama uygun bir sistemde başarılı olabilirdi. Her neyse şansını değerlendiremedi, ve yüksek maliyetiyle kalması zor. Kendisinin kalmak istediğinide sanmıyorum.
Artun: Fuat Hoca takımda ayağı en düzgün oyuncu demişti. Dersimspor ve Tepecik BLD. maçında gördük ki gerçekten ayağı düzgünmüş! Ama şöyle bir problem var ki Artun hakemle çok uğraşıyo ve kendini sürekli yere atıyo. Sportoto Liginde diri görünemedi, beklediklerimizi veremedi. Umarım güzel bi U20 Dünya Kupası geçirir ve 11'de şans bulmaya devam eder. Isaac 18 yaşında 15 gol atıyodu ama bir arpa boyu yol alamadı sonrasında. Artun'un gelişimi sürekli olur inşallah!

Önceliğimiz ortasaha olmalı, bu sene ortasahamız ligin en ağır ortasahası heralde. Azofeifa'nın yerinde dinamik, hızlı bir oyuncu kullanmalıyız. Holmen Beşiktaş ile anlaşmadıysa elimizi çabuk tutmalıyız, olası bir Aykut Demir - Galatasaray flörtünde Yekta'yı masaya koymalıyız, Oktay Delibalta kadro derinliği için takımda tutulmalı. Bunun dışında belli bir yaşın altında potansiyelli yabancılar alınabilir, İskandinav ülkelerinde maliyeti düşük bize uygun çok oyuncu var. Alacağımız oyuncu topla hızlı gidebilen bir oyuncu olmalı ki bu sene bir türlü beceremediğimiz kontra atağa çare olsun. Sağ bek ve Sol açığa da mutlaka transfer yapılmalı.
Ligin yaşı geçmiş, sıradan oyuncularından uzak duralım lütfen.