Sevgili Tanıl Bora'dan biraz önce aldığım e-posta mesajını, kendisinin selamlarıyla aşağıda paylaşıyorum:

"Ben bu olayı, bir Gençlerbirliğisever olduğunu söyleyen ve ara ara maçlarımıza gelen hentbolcu Özgür Eryılmaz'ın gelip haber vermesiyle öğrendim; sonra zaten medyada da yer aldı: Gençlerbirliği'nin bu sezon Hentbol Süper Liginde takımı var!

Hikâye şöyle...

Daha önce başka bir vesileyle varlığından haberdar olduğum bir kulüp vardı: Yine Ankara Hentbol İhtisas Kulübü. Bildiğim kadarıyla bir grup sporcu velisinin, çocukları hentbolu düzgün şartlarda sürdürebilsin diye kuruluşuna ön ayak oldukları bir kulüp.

Statüye göre, Futbol Süper liginde yer alan bir kulüp, hentbol şubesi olması halinde doğrudan Hentbol Süper Liginde de oynamaya hak kazanıyormuş. İşte, Ankara Hentbol İhtisas Kulübü de Gençlerbirliği'ne başvurup bizim isim hakkımızı aldı, transferlerle kadrosunu takviye etti ve Hentbol Süper Liginde mücadeleye başladı.

İlişikte Özgür arkadaşımızın yolladığı takım fotoğrafı görülüyor. Ciddi ciddi ve resmen, Gençlerbirliği hentbol takımı!

İlk hafta deplasmanda, iddialı bir takım olan Nilüfer Belediyesi'ne 29-20 yenildiler. Bu haftasonu Trabzonspor deplasmanındalar. Üçüncü haftada ise 28 Eylül cumartesi 17'de Ankara'da İstanbul Yeditepe ile oynayacaklar. Maçları Yıldız'da Barış Manço Parkının yanındaki hentbol federasyonu salonunda oynayacaklarmış.

Özgür arkadaşımız, taraftarların kendilerine ilgi göstermesini can-ı gönülden diliyor. Aktarıyorum."


İsim:  Gençlerbirliği Hentbol Takımı.jpg
Görüntüleme: 463
Büyüklük:  95.0 KB (Kilobyte)

Kulübümüz için hayırlı uğurlu olsun. Hentbol maçları da güzel ve izlemesi keyiflidir. Skor çok sık değiştiği için heyecan ve tempo da yüksektir. Hem maç izleme keyfi hem de buluşma ve eş-dostla birlikte olma keyfinin yanı sıra ilgi bekleyen amatör sporlardan biri olan hentbola da destek verme bakımından güzel bir seçim olabilir maçlara gitmek... Bu vesileyle ben de hentbol takımımıza başarılar diliyorum. Hentbol tıkımı ile ilgili başka bir başlık bulamadığım için bu başlığı açtım. Hentbol maçlarını ve haberlerini bu başlıktan paylaşabiliriz diye düşünüyorum.