Alıntı Sabrican Sarak demiş ki... Mesajı göster
Ellerine sağlık. Futbollogo.com sitesine 2 Iğdır amatör kulübünün logosunu çizdirmiştim. Adamlardan istenildiğinde logoları çok güzel hazırlayıp uygun formata koyuyorlar. Ben vikipedideki futbol logoları için o siteyi kullanıyordum. Şu eski logomuzu da yükleyip Vikipedi sayfasına koyayım. Bu arada vikipedideki kulüp maddemizin de kaynak gösterilerek, cidden elden geçmesi lazım ama Tanıl Abi'nin de kitabından faydalanarak bu yaz maddeyi adam etmeyi düşünüyorum

Logonun linkini burada görmek de ayrı bir mutluluk: http://futbollogo.com/takim.php?id=1256
Evet bizim Mehmet çizdi zaten siteye de eklemiş. Logo ile benim gönderdiğim logonun çerçeveleri farklı yalnız. Çünkü mehmet logoyu çizerken orjinalinde soft altın rengi parlak altına çevirdi. Bunun için bana bir de açıklama gönderdi. Ama ben daha gerçekçi olması ve bizim görüğümüze uyması için soft altın rengine çevirip buraya ekledim ve kullandım.

mehmet bu konuda şunları şöyledi bana;

"Merhaba abi,

öncelikle ismimi yazdığın için teşekkür ederim. Çerçeve konusunda şunu diyeyim; bir çok eski logoda (özellikle rozet halinde olanlar) renkler gerçeği yansıtmamaktadır. Zemini pak olmadığı için ton farkı oluşur. Ayrıca metal kullanımı nedeniyle parlak bir görünümü olur. Çizdiğim logolarda bunları orjinal haline getirmeye çalışıyorum. İlk başta aynen Onur arkadaşımızın yaptığı gibi çerçevesini altın renkli yapmıştım. Ardından Gençlerbirliği’nin şuanki logosunda kullanılan sarı tonunu kullanmaya karar verdim. Yani orjinal haliyle altın renkli olduğuna inanmıyorum. Tabi bu bir varsayım, ama daha önce çizdiğim logolarda bunu gördüğüm için böyle sayıyorum : ) Mesela aynı şekilde yolladığın resimdeki kırmızı ile benim çizdiğim logodaki kırmızı aynı tonda değil. Tıpkı az önceki belirttiğim sebepten ötürü.
Ama hangisi daha güzel dersen, altın çerçevelisi derim : )"